Jump to content

Recommended Posts

Привет на всички!

 

Бих искал да информирам колегите във форума, както и модераторите за некоректна обява в раздел "Продава части и аксесоари".

 

Става въпрос за следната обява:

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=94372&do=findComment&comment=1057403861

 

Въпросният артикул в обявата е описан като "чисто нов", на марката "skunk2" (английски производител на тунинг части и аксесоари).

 

Поръчах такава топка за скоростен лост, получих я и я платих. Оказа се, че е доста надрана и с видима корозия на метала по долната част до резбата. След 2-3 лични съобщения с продавача ми бе казано, че топката е нова, но просто е "китайска" и качеството е лошо.

 

Никъде във въпросната обява не е опоменато, че продукта е реплика (или казано с наши думи - менте). Разрових се в нета и попаднах на следния линк:

http://eu.skunk2.com/id/689/Alert-Copycat-Shift-Knobs/

 

Тук самият производител алармира за копиране на този продукт и за ниското качество на въпросната реплика.

 

За мен не е коректно да се публикува обява, в която да не се посочва ясно, че се предлага реплика. Да не се споменава за лошото качество и да се пише име не производител, което не отговаря на истината.

 

Ще се опитам да върна въпросния "продукт" на продавача. И ще информирам комисия за защита на потребителя за предлагане на стока с подвеждащо клиента описание.

 

Поздрави!

  • Нагоре 6
  • Надолу 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 



Ще се опитам да върна въпросния "продукт" на продавача.
Няма нужно да се "опитвате" господине, защото аз сам ви предложих да ми върнете продукта, щом не сте удовлетворен от него. Имате това свое право (не съм го отказвал), имали сте го и още по време в офиса на куриерска фирма Еконт, по време на опцията "преглед и тест до 15 минути" - още тогава сте могли да откажете да я платите.

Ще помоля купувачът, да направи снимки на продукта и съответните забележки, към които има възражения !!!

Прилагам електронен вариант на товарителницата на куриерска фирма "Еконт", за да се види, че продукта е имал опция "преглед и тест" и че още в офиса на Еконт купувачът е могъл да откаже пратката: http://ee.econt.com/api_export.php?exportMethod=printLoading&loading_num=1051614434599&_key=a9434539cdcfff7d768180ed6ef77c80398ecb5a

Ако е нужно, ще покажа и "хартиената версия" на товарителницата.

Прилагам всичката комуникация от Личните Съобщения между мен (продавач) и купувачът, за да няма скрито покрито:


victork
Изпратено 17 август 2014 - 15:17
Привет!

Искам да взема топката, ако мислиш че става за Accord 6 gen.
И ако може кратко инфо за това как се сменя...

Получаване по Еконт, адреса е:
Виктор Керанов
Варна 9002, Еконт, офис "Чаталджа", до поискване
телефон: 0887909970

Поздрави,


ADH-Honda

Изпратено 17 август 2014 - 15:47

Здравейте. Топката става за Акорд 6, става за всички Хонди с ръчни скорости. Монтажа е елементарен - отвивате вашата стара топка от скоростния лост (на резба е) и завивате новата топка, това е всичко. Ако надписите за скоростите не са центрирани правилно при затягане на топката, в комплекта има гайка, която да се завие на лоста под топката, един вид тази гайка да послужи за контра, така че в завито положение надписите на топката да са в правилна позиция. Но не винаги е нужно ползването на гайката, зависи до къде ще се срещне резбата на топката спрямо резбата на скоростния лост при затягането.


Утре като я изпратя ще ви пиша.
victork
Изпратено 17 август 2014 - 16:26

Oк, мерси!

Предпочитам да е до поискване, тъй като съм в движение и така ми е по-удобно. Самият офис на Еконт ми е удобен и почти винаги получавам пратки по този начин.

Ще чакам да я пратите...

Поздрави,
ADH-Honda
Изпратено Вчера, 09:58

Изпратена е топката (в офис "Чаталджа" на Еконт), утре Вторник я очаквайте. Хубав ден ви желая.
victork
Изпратено Вчера, 10:23

Мерси!

Утре ще я взема...

Поздрави,

victork
Изпратено Днес, 10:18

Топката е получена и платена.

Цитат

 


Продавам метална (алуминиева) чисто нова топка за скоростен лост...
Не е коректно обаче да пише "чисто нова", след като има видими драскотини по топката и корозия отдолу, където е резбата.
Тази топка очевидно е ползвана, в което няма нищо лошо. Но обявата, написана по този начин не е коректна. Това, че е в кутия определено не я прави "чисто нова".

Пазарувал съм доста нови части, включително интериорни и никой не продава нова част с толкова драскотини и корозия по метала.

Поздрави,

ADH-Honda
Изпратено Днес, 10:28

Господине, топката е чисто нова и не е ползвана. Лично ги внасям от Тайван и съм продал не една и две топки на хора от този форум. Това, че може да не е перфектна по вашите разбирания и не сте доволен от качеството на продукта, говори единствено за самия продукт. В смисъл такъв, от китайско произведена стока, това е качеството което предлагат.
Не съм виновен, че китайците толкова си могат и очевидно сте очаквали нещо друго.

Ако не сте удовлетворен, върнете ми я по Еконт и ще ви върна парите, няма проблем. Впрочем, вие още в офиса на Еконт сте имали възможността (по време на прегледа и теста) да не я вземете/платите, а да ми я върнете. Важното е, да няма страна по сделката, която да се чувства ощетена.

victork
Изпратено Днес, 10:34

Не е въпроса във връщането, въпроса е в коректно написаната обява. Нямам нищо против факта, че сте продали доста такива. И да, зная за опцията за преглед. Както казах, платих я и това не ми е проблем.

А въпросната фирма skunk2 racing е английска (до колкото зная). И не знаех, че е "китайска". Да разбирам ли, че това е реплика? Защото ако е така, това също не бе отбелязано в обявата...

Нямам нито време, нито желание да я връщам и да се занимавам с куриери. Достатъчно зает съм. Но дори и топката да е нова, можехте да отбележите ясно в обявата, че въпросната топка е китайска реплика, с не добро качество, драскотини и корозия.

Поздрави,

victork
Изпратено Днес, 10:45

Всъщност да... Намерих сам отговор на въпроса си. Това е менте, или както е модерно да се нарича... "реплика". Това никъде не се споменава в обявата Ви.

Ето тук е описан случая, както и информация за лошото качество.

http://eu.skunk2.com...at-Shift-Knobs/

По този повод ще повикам куриер, който да вземе топката и да Ви я достави за Ваша сметка.
Ще информирам и модератор за некоректната обява. И тъй като имам имената Ви от доставката, ще информирам комисия за защита на потребителя, за предлагане на стока с подвеждаща информация.

Поздрави,



ADH-Honda
Изпратено Днес, 11:00

Както вече казах господине, върнете стоката щом не се чувствате удовлетворен от нея.



victork
Изпратено Днес, 11:01

Да, дайте ми адрес за доставка...
ADH-Honda
Изпратено Днес, 11:18

Александър Христов, град Враца, до поискване в централния офис на Еконт (в "ж.к. Металург" се намира), 0877143963

 

ADH-Honda

Изпратено Днес, 11:28

Забравих - пратката да има опция "преглед и тест преди да се плати".

Редактирано от ADH-Honda
  • Нагоре 6
  • Надолу 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм отричал, че СЪМ ИМАЛ ОПЦИЯ за преглед.

 

Това, което съм написал тук (справка: първото мнение), е че продукта се предлага като "чисто нов", произведен от "skunk2 racing".

 

Това НЕ отговаря на истината и го знаете много добре. Продукта е РЕПЛИКА (менте), с ниско качество на изработка. Дал съм и линк към новина в сайта на производителя, където е описана точно въпросната реплика. Когато продавате менте, редно е да уведомите потенциалните си клиенти. Всичко друго се тълкува като "подвеждаща клиента" информация.

 

Именно такъв сигнал ще подам и в комисия за защита на потребителя.

Това са евтини номера, които не са по ничий вкус. Ако обявата Ви бе коректна и бе написан един ред за качеството на продукта... Ако бе споменато, че е китайска реплика, никога нямаше да се стигне до моята поръчка и съответно до тази кореспонденция и тема тук.

 

Поздрави!

Редактирано от victork
  • Нагоре 5
  • Надолу 5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замалко и аз да се подведа защото си мислих че топката е оригинална.Търговеца на какъв принцип разсъждава-ако мине номера мине,ако не ,ще я върне и ще я продам на някой друг?Нищо нямаше да ти стане ако беше написал една думичка в обявата-реплика,обаче пък нямаше да се продава толкова добре :)

  • Нагоре 4
  • Надолу 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен не е коректно да се публикува обява, в която да не се посочва ясно, че се предлага реплика. Да не се споменава за лошото качество и да се пише име не производител, което не отговаря на истината.

 

Ще се опитам да върна въпросния "продукт" на продавача. И ще информирам комисия за защита на потребителя за предлагане на стока с подвеждащо клиента описание.

 

Не е коректно, абсолютно си прав. Предполагам, че и той ще си вземе поуката и ще сложи правилното описание на продукта. Но след като си получил възможност да върнеш продукта, не виждам за какво ти е да си губиш времето с каквито и да е комисии :)

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да задълбавам и да разводнявам темата, казах каквото имах да кажа... Тази обява, с този текст е подвеждаща. В нея се продава реплика (разбирайте менте), което вероятно в Китай е на цена 2 долара. Но в описанието продукта е обявен за оригинален. Не може да пише, че е "чисто нова", че е "уникално красива на вид"... А всъщност да е цялата в драскотини и с корозия от долната част.

 

И да, за да съм коректен докрай, ще го кажа пак... От самото начало търговеца ми предложи да върна закупената стока. Нямам оплакване от това. Оплакването ми е от подвеждащия текст, който е написан така умишлено. И това за мен е чист опит за измама.

 

Поздрави!

  • Нагоре 3
  • Надолу 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той правилно описание няма да сложи бъди сигурен. Аз се "набутах" с такава топка, не че съжелявам нещо, но просто обявата е подвеждаща и тъкмо се надъхаш за нещо и то било продадено точно преди секунди. Не съм тръгнал да се оплаквам на никой, поради това че никой не ме е карал да я купувам, ама след няколко дни гледам продава пак топка Skunk 2 и даже го питах кво става с тия топки, уж нямало да има повече и нямало да продава такива. Отговора беше еми изпадна ми... бля, бля, бля...  За всеки има място под слънцето, но не е коректно. За всичките тия работи, които говоря си пазя ЛС-тата с колегата, ако на някой му се струва че фантазирам.....

  • Нагоре 4
  • Надолу 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да защитавам никой но просто на всеки човек който поне малко отбира от части и аксесоари за любимата си марка автомобил му е ясно , че няма как чисто нов продукт на топ производител да струва толкова.Репликите са много ама наистина много и то не само топки за скорости а каквото се сетите.Затова разликата в цената на един и същи продукт от една и съща марка е толкова голяма.
Само ще дам пример , че ме бяха попитали за топка за скорости , bombing sticker и разни шарени гайки за джанти на топ фирми.Като дадох отговор за цена ми се изсмяха и ми казаха цитирам :

- "В ebay ги има същите за 1/3 от цената".

Факт е , че всеки иска да си направи някакъв дори минимален екстериорен или интериорен "тюнинг" но на малко хора им се дават пари за това и всеки гледа да мине по-тънко.Колегата който продава такива части е добре според мен да споменава , че са реплика.

Аз също се бях огледал в тази топка , защото цената на такава истинска на skunk ми е висока :)

Редактирано от Mkilla
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също гледах топката, може и да не е много коректна обявата (определено щеше да е по-добре да беше написано, че е реплика), но от снимката е пределно ясно, че става въпрос за реплика. Да може би на живо е още по-зле и от на снимката.

 

Аз също съм се мераклисал да си взема SKUNK2 топка и съм разглеждал доста оригиналните (пак само на снимка) и те са доста по-различни - най-малкото са или по-матирани или по-лъскави. Просто чакам да дойде време да прежаля 100тина лв за топка вместо да се надявам да изпадне евтина и да си мисля, че ще е като оригиналните.

  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странни хора сме ние, българите, а може би не само ние. Може би битието ни, ни предопределя да сме такива.

От време оно, хората са казали - "Ако хубавото и евтиното се продават в един магазин, то задължително са на отделни рафтове", но ние упорито ги търсим на едно място. Още по-лошо - ние вярваме, че е възможно да са на един рафт и когато констатираме, че това не е така, ревваме от изненада и болка. Странно, нали? Да се изненадаш от факта, че нещо е така, както трябва да е...

 

Не искам да прозвучи като че вземам страната на продавача, но и не проумявам, кой би продавал нов, оригинален SKUNK2 за 40 лева, при цена 40 паунда без доставка и то в електронен магазин.

 

Поздрави и твърда земя под краката, всекиму!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се уточнят страните, страничните мнения ще бъдат скрити за да не се разводнява темата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последното ми мнение тук...

 

Не снимах топката, защото нямам за целта добър апарат. И нямам излишно време да се занимавам с това. Относно коментара на @Драгойчо... Вече споделих, че за въпросната фирма (skunk2) научих покрай тази обява и потенциалните клиенти тук, във този форум не са длъжни да са запознати с всички тунинг марки, техните продукти, етикети и цени.

 

В страни от темата (но показателно като пример)... Колекционирам ножове и съм купувал нож от български майстор на цена от 200 лв. Изцяло оригинален, тъй като бе поръчан на майстора лично от мен и съм бил свидетел на процеса на изработка. Месец след това го продадох за 80 лв на познат, просто защото не ми пасна като размер, баланс.

 

Т.е. не винаги цената е определяща дали един продукт е оригинален или не.

 

Започнах тази тема само с един мотив... А той е:

От този текст (и от заглавието) НЕ става ясно, че продукта е реплика. Нито, че говорим за внос на много бройки. Говори се за една бройка, чисто нова, с марка skunk2.

 

Колкото и да дъвчим тук и да разводняваме нещата, текста е грешен и подвеждащ.

Нямам какво да добавя, върнах стоката и нещата са приключени. Надявам се търговеца да дава ДОСТОВЕРНА и пълна информация относно нещата, които продава...

 

Лек ден на всички!

Редактирано от victork
  • Нагоре 6
  • Надолу 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...