Jump to content
Asti

ШКОДРОВ - П - 90 - НАЧО ШКОДРОВ ЕТ

Recommended Posts

Здравейте колеги ...

Пиша ви за да ви споделя малко горчив опит от поредния сервиз ... поредния "майстор", при който бих ви препоръчал да не стъпвате.

Въпросният Начо Шкодров се занимава с ремонт на всичко по спирачната система на колата, ето в това сайтче е описано и къде се намира сервиза.

Захванал съм се с нелеката задача да обръщам волана на един Accord, и бях решил, така и така цялата кола е на парчета и след като ще ревизирам всичко по спирачките, да взема да дам дисковете да минат един шлайф, за да са равно износени като ги кача с новите накладки ... а защо шлайф а не нови дискове - защото с документите на колата дойде и фактура за покупката и смяната на спирачните дискове в Ирландия, няколко месеца преди да я купя аз ...

Отидох първо в едно добре познато магазинче до Тет-а, което се занимава само с продажба на части за спирачки и ремонти на спирачната система. От там ме препратиха към въпросния Начко Шкодров който имал правилната машина за шлайф на дискове и там щяло да стане най-добре.

Отидох там да видя какво предлага ... да разпитам ... всепак търсих и части за ревизия на апаратите... "Майстора" каза че може да свърши работата, щели да станат за няколко дни и щяло да струва максимум 80 лв ...

Казах ОК и на следващия ден му нося дисковете, видя ги, каза че за тия дискове цената ще е 60 лв и ги оставих.

Звъня след няколко дни: "еми забравих ги, не са готови още ... обади се другата седмица"

Звъня другата седмица: "имах много работа, утре ще ги направя"

Звъня на другия ден: "още не са готови, нямах време вчера ..."

 

Викам ... ок, и без това скоро няма да ги слагам, няма да давам зор, пък когато ги направи.

Звъня след месец ... "още не съм ги направил, до 2 дни са ти готови"

... и така историята продължава още 2 седмици ...

Накрая реших, че е крайно време да си ги взема тия дсикове, нищо че пак нямаше да им дойде скоро времето, щото ако продължаваме така ще мине година. Казах му, че дисковете другата седмица трябва да са на колата и не ме интересува кво ще прави следващата седмица трябва да са готови. Пращам следващата седмица един приятел да ги вземе, оказва се, че след 2 месеца забавяне цената е станала 80лв ... карахме се по телефона, коригирахме цената на 50 лв заради огромното закъснение и уж всичко точно.

Да ама миналата седмица им дойде реда и на дисковете да се качат на колата ... качвам предните - всичко е супер ... качвам задните ииии ... на съпорта на спирачния апарат болтовете му идват някак си къси  :shock:  . Помислих си да не съм объркал нещо болтовете ... ама как да ги объркам като те си бяха навити на съпортите и не са слизали от тях :hmmm:В следващия момент виждам, че не просто болтовете идват къси, ами и дупките нещо се разминават :shock:

Свалям диска, взимам една рулетка и почвам да меря ...

На Акорд-а задните дискове са 260мм диаметър, 64мм дълбочина ... слагам рулетката на дисковете дето се мъча да сложа и - 278мм диаметър, 34мм височина :punch:

Мисля си ... сега тоя сигурно някой му е върнал дискове от някоя друга кола дето не стават и седат и се чуди за кой са ... обаждам му се - нямал оплаквания от други клиенти ... Пращам на другия ден пак едно приятелче с 2-та грешни диска и един стар диск от Акорд който имах, колкото за мостра, при тоя такива дискове нямало, квото съм му бил дал, такова ми бил върнал и ни отсвири да се спасяваме :ranting:

 

При положение, че аз нямам 100 коли ... само една ми е ... как мога да сваля от нея дискове които не са за нея, за да е в мен проблема :confused:

 

Сами може да си направите изводите от случката ... междувременно ако някой знае от каква кола са невинтилирани дискове с диаметър 278мм височина 32мм, и с междуболтово 5х114,3, ще съм му благодарен да сподели, поне да знам за каква кола имам излишни дискове.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по принцип Начко е много добър майстор,но това му е проблема мното е несериозен

когато имам нещо за правене ползвам общи приятели и чрез тях нещата се случват бързо

иначе за шлаиф на дискове ползвам чарлито за 20 лв двата ги прави чисто нови за макс 1 ден

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...