Jump to content
vazmuten

Гаранционна и след гаранционна поддръжка на HONDA в България

Recommended Posts

Здравейте,

след дълго избиране на кола и тест-драйв се спрях на нова Honda CRV, от тези, които в момента са в промоция в Бултрако. 

 

Реших все пак да се запозная предварително как стои въпроса с гаранционната и след гаранционна поддръжка на колата и след като открих теми от вида: "Защо не трябва да си купуваме кола от БУЛТРАКО", "Хонда? Не, мерси!" и "Никога не ходете в Булграко или Юбико" в мен изникна въпроса, дали наистина избора на Honda CRV е по-добрия вариант спрямо Mazda CX-5 ?

 

Разбира се,принципно по форумите пишат колегите с проблеми с обслужването, докато тези, които са доволни, не го споделят. Затова моля за повече информация по темата - какъв е риска при закупуването на новото CR-V (ръчно на бензин), каква му е реалната гаранция и какво трябва да се следва, за да си нямам проблеми в последствие ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

 

Аз имам от година и половина ЦРВ(предния модел, 2012) бензин ръчни, елеганс ниво. 

Ходил съм веднъж за масло, всичко беше очаквано добре. 2 пъти за боя, преден капак от камъче и одраскана на паркинг броня, пак много добре.

Вендъж ходих когато от лостчето за мигачите започна да издава малко по-силен шум при включен мигач и завъртане на волана(мисля е от палчето вътре).

Тогава показах проблема и ми казаха, че при положение, че си работи нормално от Хонда няма да одобрят гаранционна подмяна. Така е от 6 месеца и си работи безотказно. Много малък е дискомфорта, особено при пусната музика, тогава не се усеща. Предполагам че повечето марки биха постъпили така. 

Предвид удължената гаранция, която имам мисля да си ги ползвам и 5-те години на лизинга. От мазда и стар моторс също има доволни и недоволни.

Имай предвид че не всички застрахователи има договор с бояджийното  на Хонда. За мен безкасовото обслучване беше задължително изискване, предвид че боя на един елемент е 500 лв+. Не искам да плащам огромна сума пари при малко по-сириозен инцидент, недай боже и да чакам месеци да ми ги възстановят.

 

От фирмените сервизи малко по-доволен съм бил от БалканСтар(Мицубиши), а от Рено(АлиансАуто) бях по-недоволен от Бултрако.

 

Имай предвид, че са почти извън София, макар че за 2-3 пъти годишно до там, това да не е определящ фактор, или поне за мен не е.

 

Юбико не съм ги пробвал.

 

Май това се сещам само.

 

Успех :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

Прав си, че повече се пише, когато някой има проблеми! Хваленето се приема като скрита реклама!

Аз също чета темата "Защо не трябва да си купуваме кола от БУЛТРАКО", но смятам, че трябва да е озаглавена „Защо не трябва да обслужваме негаранционна кола в сервиза на Бултрако“. Повечето от постовете са именно за проблеми с негаранционни коли и това не означава, че от там не трябва да се купуват нови коли! За съжаление това е проблем на всички гаранционни сервизи, не само за коли, но и за всякаква техника. Сервизните специалисти се обучават за работа само на текущи модели. Обикновено казуса е: ако не работи Х, изпълни операция 1 и 2! Или просто се заменя дадена част или модул! Въпрос на късмет е ако се намери специалист с повече опит и самостоятелно мислене, който да реши по-завързан проблем!

Колкото до Бултрако, аз обслужвам там /в Пловдив/ вече трета кола: два Акорда /единия купих от тях „buyback“/ и сега новото ми ЦРВ /от 03.2013г./.

Реално съм сменял консумативи като масло, филтри, ремъци, накладки и биалетки на Акордите. Нямал съм никакви проблеми с обслужването.

На ЦРВ-то единственото влизане в бокса е на 20000 км за първо обслужване март тази година. Смениха всичко необходимо за 320 лева. Цената е приемлива, особено ако разпиташ за други марки. Два примера: обслужване на Шкода Суперб дизел е над 500 лева / с масло за 30000 км/, а на Киа Спортидж е над 700 лева!

Гаранцията на ЦРВ е 3+2 години или 150 000 км. В интерес на истината, не съм чел условията за двете допълнителни години, чувал съм преди, че са по-ограничени, но все пак обхващат всички по-сериозни възли. Можеш да поискаш да ги видиш, за да прецениш и за тях. Българите сме свикнали, като не плащаме за нещо, да не се интересуваме много за условията, но по-правилното е да не пропускаме никакви подробности!

Аз лично не смятам, че взимайки Хонда, ще имаш някакви проблеми, ако спазваш гаранционните условия: да посещаваш само оторизирани сервизи следвайки сроковете /или километрите/ описани в сервизната книжка! Останалото е късмет и ако модела има сериен дефект, няма как да не се ядосваш, независимо каква марка е! ЦРВ-то ми вече е на 25000 км и се надявам и на 250000 да нямам забележки към колата и да сменям само консумативи!

Дано и другите колеги с ЦРВ 4 ген. / пък и други гаранционни Хонди/ да споделят впечатления от сервиза и обслужването в Бултрако или Юбико!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

за съжаление най-лошия вариант се случи и след ремонта от БУЛТРАКО на щетите от градушката в София до сега имаше още 2 посещения за оправяне на видими проблеми.

В момента колата ще ходи при тях за 3-ти път за сериозен проблем пак в следствие на ремонта им.  

 

Имам сериони притеснения, че тя изобщо не е ремонтирана качествено, а такава оценка реално може да се даде само от специалист, който да прегледа заварките и качественото полагане на силиконите/боите и т.н.

Аз не съм компетентен, а само регистрирам проблеми, които ме насочват към този извод. След този 3-ти ремонт не искам да приемам колата, без да съм на 100% сигурен, че всичко е ОК.

 

Някой ще ме посъветва ли какво да направя в този случай и къде да намеря такъв специалист, който да даде реална оценка на ремонта ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Допитай се до вещо лице, което се е занимавало с такива неща. За съжаление пак нямаш гаранция, но поне може да улови нещо което ти като некомпетентен трудно би го видял

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...