Jump to content
hondafan123

Няколко въпроса за Honda

Recommended Posts

Здравейте! Първо да ви поздравя за добрия форум, който си имате.Като нов член в "клуба" и аз започвам с някои основни и досадни въпроси.Решил съм първата ми кола да е Honda, но след много четене и гледане не съм сигурен на какъв модел и съответно двигател да се спра.Засега фаворита ми е Civic 6 генерация съответно 1.4is (90hp), но поради липсата на vtec заглеждам и 1.5 ils (114hp).Както казах, ще ми е първа кола т.е бюджета за закупуването, а и след това е ограничен. Предполагам около 3000лв само за колата.След няколко груби сметки, установих, че ще се кара около 400км градско и 100 извънградско на месец.Много ми се иска да е на газ, но в такъв случай трябва да изключа варианта за vtec мотор, тъй като от прочетеното знам, че е много сложно да се монтира газово и да работи нормално. ( Тук искам вашата помощ, всякакво инфо за газифициране на двата мотора ще ми е от полза).

Като цяло кой двигател и съответно на какво гориво е най-изгодно да се кара в предвид 500-те км пробег на месец.Отделно + и - на двата двигателя ще са ми от ползва (поддръжка, надеждност, разход и т.н)Следващия модел, който ми хареса е Prelude, не знам коя генерация се водят (по-старите с продълговатите фарове, а не ромбовидните).Тук никакво инфо нямам, просто ми харесва спортната визия и големите мотори, а и гледам, че повечето имат газ. Фаворит ми е 2.3 160кс, но не съм убеден, че ще се справям с разхода и поддръжката на такава кола.Затова вариант остава 2.0 133кс.Отново мнения за разход, поддръжка, капризност, ходова част на Preludе-а ще ми е много полезен.

 

Ако сравним Civic И Prelude, кой от двата автомобила е по-подходящ за първа кола? Има ли големи разлики в цените на частите за Civic-а и Preludе-а? Благодаря предварително! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако избереш прелюд(4 генерация заглеждаш) си вземи 2.3 или 2.2втек.Не си взимай 2.0 мотора.След като го покараш, ще искаш да върви повече.Според мен ако искаш по икономична и евтина кола си вземи сивика.Не съм имал сивик, и не знам какво е положението при него.Имам прелюд, и аз като теб избрах 2.0 мотора, и след 1-2 години, сложих 2.2втек.

Ако искаш икономия, прелюда не е за теб :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравление за правилната насока. Специално за Сивик мога да ти кажа това:

 двигателя 1.5 втек 114кс няма минус пред 1.4 90кс освен по-високия данък, по-икономичен е, по-пъргав е, по-интересен е/втек/ и е еднакво издръжлив. Поддръжката и им е еднаква. Разликата в разхода е 1 литър извънградско в полза на втек-а /имал съм и двата/ и може би еднакъв в града. При посочения евентуален пробег от твоя страна по-добре заложи на 1.4 90кс които се и намира на цени под 3000лв и то запазен екземпляр фейслифт за 1.5 фейслифт отиваш към 4000лв. С разликата ще можеш да си я регистрираш, обслужиш, и сложиш АГУ. Според мен няма смисъл от ГИ за 1.4 мотора. Аз карам с АГУ моя 1.4 от 2 години и съм много доволен-средно 7.5 газ. За газта на 1.5 нека кажат колегите, аз си го карах на бензин. Виж, ако ти трябваше кола за 90% извънградско вдигах и 2те ръце за втек-а. Уникален двигател с който си способен да караш часове и стрелката на горивото почти да не помръдва

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви! Явно ще се оглеждам за 1.4 сивик, а пък по нататък може да се измисли нещо да се "позасили" чета тук, че им се слагат vtec-ови глави и т.н, но всичко с времето си.А за прелюда говоря за такъв http://www.cars.bg/c573114Този специално ми изглежда супер, може би и затова цената му е такава, но има за около 2500-3000 с малкия двигател и газ, което ме устройва.Най-разумния вариант ми се струва Civic 1.4is, но ще мисля още по въпроса, тъй като имам време и искам да съм максимално подготвен, когато отида да купувам.Както ще кажете за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11395352698111142&f1=details&slink=6abcd6 ? Възможно е и да е на някой от форума, но за мен това е идеала за такъв сивик. Поздравления на собственика (ако е от форума).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://www.cars.bg/c678044http://www.cars.bg/c700487http://www.cars.bg/c694158Ето ти няколко предложения,първата е фейслифт и за мен е най-добрия вариант,но трябва да се погледнат колите на живо в какво здраве са.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл колега Hondafan Имах 1.5в-тек с ги няма никъкви проблеми по мотора,върви на газ страхотно,харчеше като запалка.Колега Shorty верно ли мислиш че тази е на 83000??? в обявата е писал на 74000....Ако лъже за километрите претстави си за другите неща.Колега Hondafan не бързай да купуваш и внимавай с автокъщите,аз би ти препоръчал да видиш обявите тук от форума защото сички тук сме фенове и си поддържаме колите.Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, аз карам 7 години Сивик 1.4is и съм много доволен - здрава, икономична, идеална за града. И на мен това ми беше първа кола и съм много доволен, но все пак когато я купих беше на 9г, сега вече са на по 15-16г. тези коли. Хубавото е, че има сервизи, където са минавали хиляди подобни модели и могат да ти кажат всичко, ако я закараш на преглед, преди да купиш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново голямо благодаря! Най-вече ме зарадвахте с новината за газовия инжекцион. Просто не съм сигурен, че ще мога да си позволя да я карам на бензин при тези цени от 2.60-2.70 и ми се струва удачен вариант газовото.За 1.5 разбрах, че трябва да е инжекцион, а за 1.4? Възможно ли е обикновено газово да не създава проблеми?Значи вече съм твърдо решен да е такава хонда, спирам да гледам prelude. Иначе не бързам живот и здраве след 1-2 месеца дано да излезе нещо.Следя форума от доста време и аз предпочитам тук да излезе нещо, а не от автокъщи, дори мисля изобщо да не гледам автокъщите, че само допълнителни разходи ще имам за регистрация и отделно кой знае как ги замаскират.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл колега и поздрави за правилният избор.

Имайки напредвид откъде си бих се насочил към тези типчета:

http://www.cars.bg/c445912 и http://www.cars.bg/c609738 

Предполагам си разгледал темите из форума. Това че едната е 75 коня не трябва да те притеснява. Със лека намеса от твоя страна със гидорето и ножица става на 90 :)

И двете изглеждат доста прилично, спестяваш доста пари от еко-такси, регистрации, граждански и т.н.

Поне за начало.

Ако не те бърка да попътуваш малко - http://www.cars.bg/c680070 това не изглежда много зле за парите си

А ако случайно хванеш от евро футбола тая вечер определено това е колата: http://www.cars.bg/c517996 Поне на мен жълтите са ми голяма слабост.

Напомнят за Jordan модела. А и тази по снимки изглежда "топ парче' .

Успех с избора :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...