Jump to content
zixin

Carbon фолио мнение

Recommended Posts

Здравейте колеги.

 

От известно време ми се е загнездила една идея да слагам корбоново фолио на предния капак споилерчето и огледалата на сивика.

 

Ето я колата:

 

Публикувано изображение

 

Има забележки по предния капак (нагънто и надрано) който не се виждат на снимката и мисля да спеястя малко пари от преден капак (ще го изгладя само) като сложа карбоново фолио на него и още някой места.

Притеснява ме факта дали ще се хареса от хората защото вече всеки започна да слага и стана малко гадна работа.

 

Ето фолиото което съм харесал:

Черното.

http://prodavalnik.com/cherno-i-hameleonovo-karbonovo-folio-s-edra-sharka-i-kanali-protiv-vzduh-debela-izrabotka-152-10-i35508037

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре не го слагай, лично мнение.Всеки втори си слага вече, най-много някой деца на по 10-11 години са му се кефят :D.

Вземи един лип или нещо от сорта, лично мнение колата е твоя и ти правиш каквото искаш с нея, ние само даваме мнение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е като да няма писано по въпросите ти, но така и така си пуснал тема... най-много модовете да я забършат. :)

 

Едно по едно

 

Фолиото

Не знам как се харесва фолио само по едното описание и няколко общи снимки, още повече, че тия евтини китайски варианти ги има и на официална цена от 4 лв/кв или линеен метър. Как да е сигурен човек, че не му набутват супер евтиния и боклук, за нисък клас фолио? Никак!

Фолио без да се види, пипне, нагрее, лепне и отлепи, не може да се прецени що за стока е! В общия случай е пълен боклук!

 

Дори конкретното от обявата, да е класът който претендира според цената, направо ще ти кажа че:

- ще се залепи на равните повърхности, но при подгъвите ще трябва здраво подлепване. Подлепване ще е нужно и по сгъвките на релефа на капака, за да се избегне разлепяне и образуването на въздушни джобове.

- по ъглите на капака подгъването е играчка, предвид дебелината на фолиото и слабата му разтегливост.

= за да направиш двата ъгъла откъм предното стъкло, капакът трябва да е демонтиран, а изрязването и подгъването по ъглите, много прецизно и много добре подлепено.

= за да направиш добре предния край на капака, ще трябва да разтеглиш цялото фолио, преди да го започнеш от средата, защото иначе няма да се прибере добре отпред, ще има постоянно напрежение, което дори и сподлепяне, постепенно ще избива в едни грозни гънки по ръбовете и сгъвките.

 

Изобщо, предния капак, че и не само той, си е играчка и сериозна преценка що се отнася до кадърното фолиране, защото се нагрява и изстива безброй пъти. И всяка грешка или пропуск, избиват в грозни балони и разлепени места, пълни с прахоляк. Затова и хората са измислили хубавите фолия и яките лепила, като най-популярните са 3М (три ем) - цени от 70 до 100+ лв/кв.м. Останалото е майстория или просто усет към материала - или ги имаш, или не. Ако не - търсиш който ги има. На съответната цена!

 

Колкото до харесването... въпросът ти, без да се засягаш, е направо абсурден - нищо не се харесва на всички - един ще каже "Супер!", друг ще каже "Банално!", а трети - "Бахти циганията". Аз пък ще ти кажа, че ако не правиш колата за пазара, трябва да ти е все тая как ще погледнат хората, а трябва ти да си убеден, че това което смяташ да направиш, е това което ти харесва на теб!

 

Поздрави и успех, каквото и да решиш, или направиш!

 

П.П. От известно време, на пазара, разбирай складовете за рекламни материали, има едно фолио, мисля, на Oracal, според мен, най-доброто подобие на карбон - представи си, истински карбонов детайл, с полирано, прозрачно покритие. Красота за... около 150 лв/кв.м! Само дето още не съм го пробвал и кой знае, дали изобщо ще го пробвам - вече ми се драйфа от фолия!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Мерси много за мненията и за изчерпателните отговори.

 

А това фолио което спомена Драгойчо съм го гледал и на по ниски цени на 3M ако говорим за това де.

Ето снимка: img11.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/32016371_6_800x600.jpg

 

Иначе при тези цени по добре да си взена истински карбон от гърция един приятел взима по 150лв квадратния метър и си направи половината мотор за една година в карбон.

 

А иначе тъп въпрос беше дали ще им хареса на хората, мен лично ме радва стига да е направено добре а и не мисля да съм винаги с този капак така че временна работа е. :D

 

Мерси за информацията, мисля да го правя сам и това ще ми е полезно. Скоро ще кача снимки. 

Редактирано от zixin

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не знам дали си се насочил само към фолиото или искаш просто да оправиш предния капак, но едно боядисване на предния капак ще ти излезе горе долу същото като слагането на хубаво фолио. Има обаче едни такива разлики като например фолиото държи известно време и почва да се разлепя и изглежда все по-зле с времето, а боята е по-трайна сякаш. Чел съм тук във форума, че най-хубавото фолио държи макс 3 год..... Но ако си се надъхал да си го лепиш сам и просто искаш да опиташ, е друга работа  :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами три причини има. 

 

Първо искам да се прообвам сам да видя как ще го направя.

Второ искам да видя как ще и стоят така детаилите.

И трето ако ми хареса как седи подобие на карбон може да събера някой лев и едно приятелче да ми направи от истински карбон защото поне на CBR-a му стои много добре. 

 

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/197028_457413224297992_1040193885_n.jpg

 

scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/155927_457408014298513_455312998_n.jpg

 

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/3908_457408590965122_1158624902_n.jpg

 

Взимаше от някъде карбона много на далавера и като постегна катафалката ще видим какви пари ще трябват и ще се прави със истински но до там да се стигне ако не ми хареса шаренията си слагам нормален капак една боя и това да му е. :D :D :D 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И аз съм с карбоново фолио на предния капак, когато го сложих беше перфектен, нО мина се нема и 2 месеца ии почна да се надува покрай краищата. Вече мина 1 година от както го сложих и да ти не казвам на какво прилича вече  :lol:. Ако ще слагаш по добре да е някакво качествено както казват колегите от по 100лв квадрата. Но според мен по добре ще е с боя. :) Поздрави!

Редактирано от sesk0y

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за истинско 3М фолио, на един Пасат един приятел си сложи за 1 час перфектно стана(обикновенно фолио 4лв/м) с пистолет за топъл въздух , няма джобове няма въздух. Обаче мина лятото през деня топло вечер хладно и след 3 месеца отстрани се разлепи по ръбовете на капака. Друго не е станало , дори и не се забелязваше много но си е грозно като и ти си знайш че не е ОК. Или 3М това за 16 лв не ми се вярва да е истинско , но не мога да кажа от снимка само, другото пистолет за топъл въздух или поне сешоар и бая майсторлък ти трябват да напрайш извивките , които изглеждат , но за да станат добре никак не са лесна работа. Ако правиш подобно нещо за пръв път лепиш фолио и т.н. аз лично бих отишъл да ми го направят да не си давам парите ей така, или поне ако имаш някой приятел който вече е правил въпросната процедура да ти помага иначе ще дадеш 2 пъти пари. А относно дали е красиво или не всеки си знае, аз лично бих си сложил не карбоново ами новите фолиа лъскавите , който са (имитиращи стъклена повърхност) или за да се сетите тъпото ми обяснение бяла кола с черен лъскав покрив нещо такова е по-малко трибиално поне за момента

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно разлепването,ръбовете се третират с лепило за запечатване,има лепило на 3М но цената е около 30-35лв.може да стане и друго по евтино лепило.Относно разлепването и надигането по извивките-много реклами и обяви казват че фолиото може да се разтегля 100,200 че дори и 300%. Задае сигурно че фолиото няма да се разлепи разтеглянето не трябва да е повече от 30-40%.И каквото и фолио да залепиш на предния капак,като се има впредвид,нагряването от двигателя,студа през зимата и жегата през лятото,няма да искара повече от година без да се появи някой дефект.А за харесването въпрос на вкус,важното е на тебе да ти харесва.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От средата на лятото съм с фолио на предния капак. Дадоха ми номера на едно момче, което се занимава с тея неща, закарах му колата, срещу 60 лева я направи. Нямам забележки към момента. Според мен най-важното е "майстора" да знае какво прави...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фолио съм сложил от две години на предния и задния капак. При един приятел ходих и да ти кажа има си тънкост за да си доволен от резултата. За това време все още нямам промяна (разлепване ; образуване на мехури). Определено от голямо значение е начина на поставяне. За визия с боя ще стои по-добре според мен .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах тези фолиа на 3М има цени до 120 лб квадрата, и май много хора ми казват че след време се разлепва каквото и да е фолиото.

В крайна сметка и без това цялата ще се пребоядисва и предния капак ще се боядиса. Поне лъскавите Civic-и винаги радват окото. :D :D :D 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...