ADjenkov 0 #1 Публикувано 4 Февруари, 2014 (Редактирано) Здравейте, Първо се извинявам, ако не съм уцелил точния раздел за въпроса си или, ако преповтарям темата. Идните дни/седмици окончателно съм решил , че ще се сдобия със Сивик 8ген хечбек. Проблемът е, че не съм технически най-запознатият хонда маняк. Дилемата ми в случая е по генерална - бензин или дизел? Ако ще е бензин съм решил да е 1.8 мотора, но пък дизелите са доста по-разпространени има ли причина за това? В 2 сервиза питам вече за простичко мнение и ми казват механиците "бягай от Хонда дизел , която е преди 2010 произведена". Та това ли е причината обявите за дизел спрямо бензин да са 4:1 почти? Благодаря Ви предварително! Редактирано 4 Февруари, 2014 от ADjenkov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #2 Отговорено 7 Февруари, 2014 (Редактирано) .................В 2 сервиза питам вече за простичко мнение и ми казват механиците "бягай от Хонда дизел , която е преди 2010 произведена". Та това ли е причината обявите за дизел спрямо бензин да са 4:1 почти? Това с дизелите на Хонда преди 2010 е невярно, От 2008 г. e в производсгво 2.2 i-DTEC, който е железен. Отстранени са всички недостатъци на предходната версия i-CDTI, който въпреки някои проблеми, (верига, колектори и то преди фейслифта 2006г.) сравнен с други дизелови мотори е просто отличен. Не случайно взе 18 награди за най-добър дизелов агрегат през 2005г. А по въпроса дизел или бензин, всеки решава сам. Редактирано 7 Февруари, 2014 от pendoc Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorfachev 2 #3 Отговорено 11 Февруари, 2014 Здравей, имах същата дилема като теб преди година. Всички ме съветваха да избера дизеловият мотор 2.2 i-cdti. Слушах само положителни коментари за него. След почти 20хил.км мога само да препоръчам този мотор. Моят има re-map и е някъде около 160+ кс. Удоволствие е когато тръгна да пътувам. Много еластичен мотор, тръгва от 1500 оборота. Много ми харесва да се подигравам с БМВ-цата (това в кръга на шегата) За разхода ще се намерят много недоверчиви колеги. Градското е 6.5 почти винаги, най-много до 7.0. Извън градско съм карал един единствен път дистанция от 200км с 1800 оборота и средна скорост 80-90км/ч разхода беше 3.7л/100. Инъче нормално, даже с повече изпреварванки е средно 5.5л/100. Може би единственото нещо в колата което не ми харесва е твърда возия и ако живееш в град с много дупки..... Чудеса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADjenkov 0 #4 Отговорено 18 Февруари, 2014 Благодаря Ви за мнянията , в крайна сметка преди 6-7 дни станах горд притежател на Сивик 8-а генерация бензин 143hp. Доста съм доволен, все още не мога да засега точно как и колко харчи ама предполагам това първия месец/два е нормално Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #5 Отговорено 18 Февруари, 2014 Честито и със здраве да го караш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diver1 14 #6 Отговорено 23 Февруари, 2014 Честита да ти е новата придобивка , колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalin_gk 216 #7 Отговорено 23 Февруари, 2014 Добре дошъл в Хонда семейството. Честито Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
palu 2 #8 Отговорено 27 Февруари, 2014 честито колега, безпроблемно шофиране и само консумативи да сменяш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове