Jump to content
change

ATF DW 1 , ATW Z1 ИЛИ CVT

Recommended Posts

Здравейте ,колеги! Имах едно румолене при малко по рязко тръгване от нормалното и след смяна на маслото на скоростната кутия ,която е CVT всичко си стана нормално ,допреди 1 месец когато това румолене или вибрации незнам как да го определя отново са на лице. Хондичката ми е ХРВ 1,6 105 коня 4х4 с CVT кутия (вариаторна) Та обаждам се в Бултрако Пловдив понеже от тях си поръчах предишното масло ,а именно ATF-DW1 отново казвам така и така ето и номера на рамата отвелязвам ,че е автоматик което може би е подвеждащо но има ли HR-V автомат който не е вариатор и ,да ,ми вика човека имаме ATF-DW1 е твойто масло ,дай адрез пускаме ти го.Обаче я викам си аз да звънна и в Бултрако София за 2 мнение и съвет за маслото в горепосочената CVT кутия. Ами получих други инструкции, пак с номера на рамата пак обеснявам какво що и ми казаха ,че маслото което е трябвало да сложа и предния път както и сега е CVT масло ,а не ATF-Z1 , ATF-DW1 . Звъннах на Ombre и той беше категоричен CVT масло на Honda .Поръчах го това CVT масло и утре ще бъде сменено. Между другото на щеката за маслото на скоростната кутия има 3 букви , а именно ATF , и шах и мат, после си говорим и си викаме може щеката да е сменена . Та въроса който си задавам и не ми дава мира е дали има вариант да съм ускорил процеса на скапване на кутията с това масло което смених преди 4 месеца (ATF-DW1) и естественно, и вашите мнения относно CVT маслото и случилото се като цяло.Благодаря предварително!

Редактирано от change

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който трябва (Омбре) ти е казал, какво трябва (CVT).Надписа да не те притеснява. И двете масла - Z1/DW1 и CVT са Automatic Transmission Fluid, т.е. ATF. Твоето е CVT.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хрв има само една автоматична скоростна кутия и това е CVT , доколкото съм чувал ATF наистина може да ти скапе кутията , надявам се да не е станало това , но тия който са ти продали ATF Трябва да им търсиш отговорност ;) Все пак ако те незнаят какви масла да дават кой ще знае :) Поздрави и дано да нямаш повече ядове .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брaт ми преди време взе Нисaн Микрa със CVT. Кaто търсеше мaслен филтър зa кутиятa от предстaвителството нa Нисaн му кaзaли, че тaкъв Нисaн нямa с тaкaвa кутия. Тaкa, че нa тея от Хондa кaкво им пречи дa ти объркaт мaслото. Зa CVT знaм, че мaслото е зелено, точно дa не се бъркa с червеното зa обикновеннa aвт. кутия.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябвало и във Варна да звъннеш за 3-то мнение.СИгурно са имали Декстрон в повече...По принцип поръчвам от там и чакам 2-3 дена доставка,все нямат масло.Лятото минах през магазина.Имаше ключодържатели,шапки,фанелки в наличност...Сори за черния хумор.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами днеска смених маслото , румоленето го няма но и преди така стана ще чакам да минат 3 4 месеца и ако пак се появи ще се ходи при Ombre. Благодаря ви за мненията и пожелавам на всички весели празници ,здраве и много късмет!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...