Jump to content
Zollok

Подлакътник на Хонда Сивик Хетчбек 5-та Генерация

Recommended Posts

Здравейте на всички, аз съм Васил и от днес съм собственик на една Хондичка Сивик 1999г. хетчбек с 5 врати.Мнооого съм доволен как се държи, и отвътре как изглежда, общо взето- голяма радост.Ообаче моментално ми хрумна една простотия, която се чудя дали ще стане или само ще прецакам колата и много се надявам някой от вас да ми даде отговора, извинявам се ако това не е мястото за тази тема, но съм нов.Преди да купя тази Хонда, оглеждах други и ми направи впечатление, че няколко от тях имаха подлакътници, които не бяха прикрепени към седалката, а директно към пластмасовия сегмент, който обгражда цялата ръчна спирачка и стига чак до скоростната и парното и така нататък. Този подлакътник беше и като нещо от сорта на чекмедженце и се отваряше и имаше място, в което да си слагаш разни простотии.Цялата работа, е че моята Хонда няма такова нещо и ми хрумна идеята да купя един такъв сегмент от някоя морга и да го заменя с този, който сега имам. Поогледах го малко и мисля, че не изглежда толкова трудно да се направи, но все пак не разбирам много от тези работи и се чудя дали е възмножно да го направя този номер, така че да си изглежда сякаш е фабрично?Благодаря ви много предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

намираш като твоята на части и ако има подлакътник си го слагаш.става като от завода.всичко е онблок.само си намери подлакътнник.имаше из форума скоро подлакътници за 6та генерация,квато е твоята.99 са 6та не 5та и щом е с 5 врати е седан,не хеч

Редактирано от dufosvti2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам че става дума за Английски Сивик, така че може и да не е седан.Става дума за това нали:

Публикувано изображение

Както виждаш, това си е отделен елемент, само от където завършва лоста за ръчната спирачка назад. Не е нужно да се сменя цялата конзола чак до таблото. За англичанките са доста по разпространени и по-евтини от колкото за японските Сивици, така че не би трябвало да е проблем да си намериш. Както каза колегата монтажа е лесен, всичко е "болт он", развиваш няколко болта, сваляш твоя, слагаш новия, завиваш пак и си готов. Само трябва да гледаш да е същия цвят пластмасата като твоята, за да няма неприятна разлика. За самата възглавница отгоре вече сам си прецени.

 

Като подсказка, съшите подлакътници имат и моделите Rover 416 след 1995г., тъй като са със същите купета, салони и обурудване, като цените на частите там може и да са малко по ниски. Огледай и там.

Екстрата си заслужава, доста е удобно както за подлагане на ръката (макар и да идва малко далече от волана и скоростния лост), така и за слагане на разни дреболии. Успех!

Редактирано от ZaRRicK
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за колата и много безаварийни.Както ти е казал колегата гледай или по някоя морга или тук във форума за обяви за подлакътници.Само че от описанието на колата която караш според мен трябва да търсиш от англичанка 6-та,понеже хечбек с 5 врати си е англичанка :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно много ви благодаря за информацията, значи във всички случаи ще го направя това нещо.Иначе Хондата се води англичанка, с тези по-малките фарове отпред и по документи пише, че е хетчбек с 5 врати.Ще взема тези дни един подлакътник и ще го монтирам, щом е само с болтчета.Благодаря ви отново, поздрави на всички.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше наскоро тема във форума за подлакътник. Държи се мисля на две рапидки отзад и два болта (скрити под пласмасовата капачка във оформилата се вдлъбнатина под ръчната спирачка). Бъди много внимателен с развиването на болтовете, защото те реално минават под купето на колата и много често клеясват от влагата през годините.И още нещо - има значение дали си с 4 ел.стъкла или само с предни. Ако си само с предни - нямаш проблем с това какъв подлакътник взимаш. Ако и задните са ти ел. задължително трябва да взимаш подлакътник с копчета и за задните стъкла, защото формата на копчетата от легнала конзола не пасва върху тази на подлакътника. С последното имай предвид, че подлакътника ти задължително трябва да бъде взет с копчетата без да вярваш на обяснения като "ама те твоите ще ти станат".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...