Jump to content
ivo_cool

ВреМе е за нова кола

Recommended Posts

Здравейте момчета продадах си колата и сега съм решил да мина на японски автомобил но много се замислям на какво да се спра. Много зе замислям за honda accord от 99 до 03 год. или другата марка е subaru outback също от99 до 03 год. но не мога да реша кое да избера за subaru най-много ме притеснява разхода на гориво въпреки че много хора ме разубеждават от японските автомобили като цяло понеже имат скъпа поддръжка но аз мисля че колкото и да е скъпа няма всеки ден да ходя по сервизи. Моля дайте ми съвет какъв разход да очакавам от субару за което ще съм ви много благодарен

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

японските автомобили като цяло понеже имат скъпа поддръжка но аз мисля че колкото и да е скъпа няма всеки ден да ходя по сервизи.

Явно робуваш на митове и махленски приказки без покритие.Или "американските коли са най-здрави" е друга голяма смешка!За субару не си и помисляй, ако не си богат.Ако вземеш здрава Хонда, ще и се радваш дълго.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много хора ме разубеждават от японските автомобили като цяло понеже имат скъпа поддръжка.

 

Ами послушай ги. Сигурно са ти познати що да те лъжат. Остави ги тия японски коли за нас мазохистите, ние определено се чудим, къде да си похарчим парите.

По тоя повод се сещам за един проведен от мен разговор, с мой познат. Та тръгва да ми обяснява как били здрави Японските коли, ама ако се счупело нещо какви били цените и...... , Та гледам го аз учуденоПубликувано изображение. Не е каквото да не се познаваме. Много добре знае, че Хондата ми е третата Японка, която купувам. Знае, че преди това съм карал и европейски автомобили, знае също за какво каране става въпрос. Пък и той самия никога не имал Японка, ама акъл се лее на килограм. На такъв човек, какво да му кажешПубликувано изображение? Потвърдих му, че е прав и прескочихме темата. Пък и гледам, че последно време много маймуни станахме на клона, каква ми файдата да го разубеждавам?

Най-добре не слушай никого. Вземи и пробвай, както аз пробвах на времето. Пък и Хонда и Субару си мисля, че винаги може да се препродадат с минимум загуби, ако не си доволен.

  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи пробвай и двете . Явно че е врене за нова кола ;)/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не сме толкова богати че да пробваме колега ;)

Вземи пробвай и двете . Явно че е врене за нова кола Публикувано изображение/>

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми като не сте толкова богати, защо е изобщо това колебание между Акорд и Оутбек ? .. :) Скачаш в такъв случай на Акорда, правиш едно обслужване и следващите години забравяш за поддръжка, пък приятелите ти нека си разправят, че е скъпа и да ти завиждат през това време, че само караш .. ;) Виж Оутбека е друга бира, там наистина е скъпо удоволствие, имаш повече агрегати за поддръжка, не можеш да караш с различни гуми, отделно са високи ежедневните разходи за гориво ..При 2 месеца зима в годината, не си струва целогодишно да наливаш по 2-3 л. гориво повече на всеки 100 км. Това вече си е скъпо удоволствие ..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато карах ,,немска машина" и аз много слушах за скъпите части на японските коли.Сега имам HONDA, а в семейството от няколко години имаме и TOYOTA и продължавам само да слушам за цените на частите, но не съм купувал още.Като пробвал и немско и японско за мен вече дилема няма.Към немски автомобил няма да се върна никога.По отношение дилемата Субару - Хонда.Субаруто е много добра машина, но ако се наложи нещо да правиш(все пак това са автомобили на старо и това никога не е 100% изключено) ще ти излезе доста по-скъпо от Хондата и при всички случаи тя ще е по-икономична.Така че като харесаш, някой Акорд направи му диагностика в свестен сервиз и ще останеш предоволен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за съветите момчета. Наистина се замислих доста сериозно по въпроса за разхода на гориво и аз съм на същото мнение че не си заслужава за два или три месеца в годината да се дават излишни средства за гориво, а също и за поддръжка ако евентуално се случи нещо. Признавам си че ми е голям мерака да покарам кола 4x4 но засега ще се въздържа и ще се търси нещо по практично и икономично. Искам да попитам само още нещо. Къде нога да по прочета какво е най важното при покупка на хонда кои са слабите места и другото което ме интересува двигателите на хонда понасят ли на газ или метан.Благодаря ви.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко това дето те интересува, можеш да го прочетеш точно тук, във форума на Хонда .. :) Трябва само малко свободно време и ползването на едно устройство, наречено търсачка .. :D Ако не може да ти помогне тази на форума, ползвай търсачката на гугъл, много е ефективна .. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си отговориш сам на два въпроса, можеш самичък да избереш между двете марки. 1. С какъв бюджет разполагаш за нова кола????2, За какво ще я използвам????Наистина ли ти е необходима кола 4х4??? Ако отговора е "да" Outback е твоята кола, но за тази екстра трябва да си платиш и съответната цена. Дори Импреса Аутбек в посочените години, е по-скъпа от Акорда . Иначе Хонда отдавна не е скъпа за подръжка кола в БГ. Достатъчно надежна и комфортна за дълги пътувния е. Ако я обслужваш и ремонтираш с качествени чати, ще те радва и слуша дълги години.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е , че е нормално като питаш във форума на Хонда какво да избереш , да ти се каже именно тази марка.Иначе 4x4 си е полезна система не само когато има сняг.Най-малкото ще решиш да мръднеш някаде на излет , на къмпинг , в планината на разходка със семейството или пък просто по черни пътища и там с Акорда няма да можеш.Може и да можеш но после ще следва ремонт на окачване.Отделно точно Субару се слави с почти безпроблемна работа на 4x4 система през по-голямата част от експлоатацията си.Поддръжката и на 2-те коли с оригинални части е скъпа каквото и да си говорим.Афтърмаркет има и за 2-те достатъчно много чарколяци така , че гледай състоянието на автомобила най-вече.Каквото и да избереш ако е гроб , все ще трябва да сменяш и да сменяш части и пак няма да си доволен.Субаруто деяни на газ а за Хонда едни казват , че не е добре а други пък че нямат проблеми.Ако си се загледал в H6 модела може би ще ти е по-скъп като обслужване и поддръжка.Субару е също толкова добра марка както и Хонда , Тойота , Мазда.Все пак за кола на повече от 13 години не се гледа толкова марката , колкото състоянието в което се намира.Успех и дано намериш това , което искаш :)

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реши за какво ще ползваш колата иначе Субаруто само с разхода си ще ти излиза 400-500лв повече на 10000км

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...