Jump to content
not_sweety

Аварийните водят свой собствен живот.

Recommended Posts

Здравейте!Имам проблем с аварийните. Сивик, 5-та генерация.Включват се сами. Цъкат си малко, после се изключват. В смисъл- индикира си на таблото, че си работят. Но не съм ги включвал аз.Естествено- това, по време на движение. И е нещо ужасно- особено в час пик, когато ти се налага да се престроиш. Обърква другите шофьори. Не мога да разбера- къде е проблемът. Накрая, днес реших- ще ги изключа. Извадих копчето от таблото, и разкачих буксата. То пък се оказа, че тогава няма мигачи.Отварях капаците на светлините, бутах кабелите. Нищо.Някакви идеи?btw. Тук, в една тема- видях схема на някакво реле- под таблото. Както и че аварийните имат две вериги- с два предпазителя, в купето, и в кутията при двигателя.Но имам и аларма. Тя също трябва да е вързана към аварийните, нали? Не знам. Честно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Написал е че има. При мен го имаше същия проблем и звучи тъпо обяснение.Не гарантирам, че при теб е същия проблем, но все пак може да е насока. Точно алармата ми го правеше това и по-точно малоумното дистанционно. В движение чувах как се мъчи да отключи (при вече отключени врати) и понеже при заключване/отключване ми се пускат мигачите, получаваше се същия ефект като при теб. Мислех си, че е заяло копчето нещо. Отварях дистанцинното и нищо му нямаше. Накрая се ядосах, взех си резервното и от тогава няколко години насам не се е появявал този проблем. :lol: Само в движение ли се получава това?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз казвам виж си алармата. Повечето имат функция като ти е отворена врата да мигат аварийните светлини и ако ти се е прецакало някое от бутончетата по вратите или самата алрама ще ти ги прави тези номера. Характерно е че сигналите от алармата обикновенно се различават от тези подавани от бутона. При мен алармата прави много по-къси импулси в работния период (реално мигачите само мигват а не светват хубаво). Така че почни оттам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят проблем не е точно такъв. Имах проблем с алармата и централното. Идваха от самото управление на централното. Решение- Махнах бушона на алармата и ми е мирна главата...е, верно, че нямам аларма и централно, но не е болка за умиране според мен.Поздрави

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за глупавия си въпрос ,явно ми се е спяло повечко и съм изял последните редове Публикувано изображение Проблема ти е от алармата със сигурност - махаи е не си заслужва да хвърляш пари за ремонт при условие че нова е 20 - 30 лв

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре. Благодаря ви за отговорите.И аз мисля, че е от алармата. Не съм сигурен- единствено, защото когато се включват аварийните, не работят определен брой пъти, а произволно.Мога да пробвам- като я изключа.Някакви предположения- къде да търся бушона и?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега моя съвет е ако е от алармата и проблема е какъвто спомена колегата Трънчо отвори дистанционното и премери бутончетата защото може от натискането да са се посасипали и вътре да правят контакт когато си поискат. А относно бушона на алармата виж под волана трябва да има "хвърчащи" кабели и на тях бушони. Немога да ти кажа точно кой е, но би трябвало да е едноцветен можеби червен. Успех!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...