Jump to content
Maudlin

Сивик или Акорд

Recommended Posts

Здравейте,Нов съм тук, така че ако поствам на погрешното място се извинявам предварително. Предстои ми покупка и се колебая между 2 варианта:1. Хонда Сивик хибрид, 1.3 двигател, стария модел до 2005 г, който се произвежда.2. Хонда Акорд - пак по-стария модел. Мнения, препоръки - всичко, което имате. Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега де? Двустаен или тристаен апартамент да си купя? Кой да знае какво те устройва. А мен специално думата "хибрид", все още ме плаши. Все пак не говорим за нова кола в гаранция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...не е чак толкова разликата както тристаен и двустаен въпроса е как се подържат тези хибриди

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А ся де? Можеше поне ежедневните нужди или някакви приоритети да споделиш.Темата изглежда като "Шопска или овчарсак салата да си поръчам"..забравих - ДОбре дошъл:rolleyes:/>

Редактирано от M&M

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Както и другите казаха - кажи ЗАЩО се колебаеш. Кое те привлича в Акорда (и за кой Акорд говориш, предполагам 7ма генерация 2003-2005) и кое в Цивик-а?Колкото до хибрида - той е рядкост с вероятно по-трудно откриваеми части (ако нещо уникално за хибридната система се нуждае от ремонт). Освен това след 10тина години започва да се случва да дефектират клетки на батериите, които са скъпи. Ако взимаш 8 годишен хибрид, с идеята да го караш още 5, имай си едно на ум. И не забравяй, че Цивик седан с 1.8 двигател и газ ще консумира по-малко или близко количество пари за гориво спрямо този 1.3 хибрид на бензин и ще върви повече. Не знам дали някой би газифицирал хибридна кола, имайки предвид количеството електроника в системата.

Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акорда е много по-удобен за всекидневно ползване, иначе Сивика си е добро решение за по-млади хора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите,ами говоря за 7-ма генерация на Акорда, (2002-2008). Никога обаче не съм карал толкова голяма кубатура (най-малкия е 2000 куб, 155 конски сили). Гледам разходът на гориво градско го дават около 10л/100км, което си е доста. Пък и според бюджета ми колата ще е на около 10 години, тепърва ще почнат разходи по ремонти. Не знам в моя случай дали няма да е по-добре да мина към по-ниския клас.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Бензиновия Акорд не е скъп за поддръжка. Доста по-малко "изненади" дебнат от колкото при дизеловия. Но след покупката на ползвана машина, винаги трябва да имаш заделени пари. Бих избирал между обикновен Civic (1.4 или 1.8) или Accord 2.0, което ти е по джоба и разбиранията за достатъчно голяма и мощна кола. Само гледай да намериш запазен автомобил.

Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://www.cars.bg/c318339 етого хибрида на газ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бензиновия Акорд не е скъп за поддръжка. Доста по-малко "изненади" дебнат от колкото при дизеловия. Но след покупката на ползвана машина, винаги трябва да имаш заделени пари. Бих избирал между обикновен Civic (1.4 или 1.8) или Accord 2.0, което ти е по джоба и разбиранията за достатъчно голяма и мощна кола. Само гледай да намериш запазен автомобил.

Без да обиждам собствениците на сивик, европейския модел на сивика не ми харесва изобщо. И 1.4 и 1.8 са грозни сивици, отврат. Говоря по отношение на дизайна. Единствено 1.3. хубрид сивик с дръпнатите фарове ми допада. Виж акорда е друга история - красавец отвсякъде. Ако имаше 1.8 акорд, веднага го вземах от воле. На теб колко ти гори акорда на дълъг път ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм дизел. Гори малко (http://www.carspending.com/bg/vehicles/1-honda-accord-i-ctdi-executive), но му е по-скъпа поддръжката, не бих те съветвал да вземеш такава. Щом нормалния седан ти е грозен, се връщаме на хибридния вариант, като бих те посъветвал да почетеш американските хонда форуми за потенциални проблеми, понеже у нас хибридите са кът, а там - на почит.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да обиждам собствениците на сивик, европейския модел на сивика не ми харесва изобщо. И 1.4 и 1.8 са грозни сивици, отврат. Говоря по отношение на дизайна. Единствено 1.3. хубрид сивик с дръпнатите фарове ми допада. Виж акорда е друга история - красавец отвсякъде. Ако имаше 1.8 акорд, веднага го вземах от воле. На теб колко ти гори акорда на дълъг път ?
Колега, несериозно е да си готов за кола 1.8 ,а 2.0 да ти идва в повече.Тези 200 кубика няма да променят разхода, по-скоро проблемът е психологически.Взимай Акорд 2.0, купувай му един хубав газов инжекцион и си свиркай.Още повече че тия сивик седани , като този на обявата са златни съдейки по цената.За тези пари няма причина да се замисляш дори - взимай Акорда.
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разхода е комплексно нещо - 200те кубика и по-голямата мощност оказват разлика сами по себе си. Но разхода на Accord-а ще е по-висок не толкова заради мощността и работния обем, а заради това, че Accord-а е към 200кг по-тежък, за които в крайна сметка двигателя трябва да осигури енергия да ги ускори при всяко потегляне. И все пак говорим за разлика от порядъка на литър - литър и половина на 100км, която при използване на LPG ще е слабо осезаема като пари. За доказателство други две коли от форума:http://www.carspending.com/bg/vehicles/43-honda-accord-sporthttp://www.carspending.com/bg/vehicles/747-honda-civic-sohc-i-vtec-ex-fd1-r18a1Вече хибридния Civic има съвсем различен разход, и не се нуждае от газова, за да е излиза изгодно. И е истина, че има разни Insight-ове и Prius-и от преди 2000та година, чиито батерии карат безпроблемно до ден днешен, но има и такива с дефекти. Почети чуждите форуми и си реши тогава.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи акорда. Този сивик изглежда отвратително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OK, тези които карате бензинови акорди, споделете моля колко ви горят средно колите комбинирано градско/извънградско. Аз ще й сложа газова уредба, ако няма. Ако се вписвам средно до 8л/100км, вземам Акорд без да мисля повече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,Имам бензинов Акорд (с газов инжекцион ) карам го от 5 години. Има два отговора на твоя последен въпрос:ДА - Акорда може да гори 8л газ, НО на магистрала със скорост 90-110 км/ч при плавно натискане на педала.НЕ - Неможе Акорда да гори толкова, ако се кара нормално - със 140км/ч на магистрала. (при скорост 140-160,170 км/ч разхода е 10л.)В София град разхода е от 11л нагоре колкото си искаш.Само за сравнение едно Поло 1.2 в София гори около 10л :)Поздрави,Радко

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

11,5-12 градско на гас при нормално каране {според карането} , ако го паржа яко стига и 13.На бензин около 1-1.5л. надолу.Имаи в предвит че сам с обикновена газова уредба ,която сам и обарнал копчето и то е 3 години насам си я паля и карам само на гас няма зима и лято , проблеми никакви не сам имал колата ми е акорт 2,0 133 коня 91 година при цена на гаста 1.16 ти си сметни нема дизел нема бензин в газчицата е изтината.

Редактирано от buddi5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...