Jump to content
Слави CR-V

Радар детектор-мнения

Recommended Posts

След последната провокация от КАТ съм в процес на разучаване каква машинка да си купя, боджет около 150 лева :) От прочетеното до тук съм се спрял на Whistler GT 265 xi 149лв или Whistler Pro 68 xri 239лв. РАзлика в цената е 90 лева, предполагам има що да е по скъп, мен ме интересува главно до лови шумкарите в храстите и да ме пази от хранилките. От стационарни камери не се боя, те са разумни машини не снимат за щяло и нещяло, а и тях ГПС-а ги знае. Така че ме интересуват само мобилни камери и то извън града. Двата показани модела имат еднакви възможности, но ще съм благодарен ако някои по запознат в тази област сподели съществените разлики заради които си струва 100 лева повече. Ако ще е само за някоя екстра, не ме интересува, за мен е важен обхвата да им е еднакъв, щото от това зависи ефиктивноста особено при "стрелците в патрулки" колкото по рано хване кратък импулс на кола която са стреляли преди мен толкова по добре за мен. Тая РОР функция си е малко шменти капели и по скоро рекламен трик на производителя. Щото според една статия истински Рор радари се ползвали само в 3 страни в света.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам един модел на COBRA от три години. Първите две вършеше страхотна работа и много пъти ме е спасявал.За съжаление повечето патрулки вече са обурдвани с камери и последната година почти не се обажда,така че не знам дали си струва изобщо да си купуваш.Знам че има някои модели с gps reciever ,които се ъпдейтват и ти съобщават за камерите в българия,но пак няма да са полезни за мобилните камери.Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кобрата ти явно не подържа новите радари по К и Ка банд :) инак и аз имах един руски боклук ама тея с Х банд ги ловеше от далеко :)Та смисъл има ама тряя да е по модерен :) Пък и не че нещо ама кобрата не е наи обичаната и полезна марка в тва отношение :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм ползвал на един познат една кобра няколко пъти . В градски условия е безсмислено . Пищи и от вратите на бензиностанцийте . На извънградско има до някъде смисъл . Хваща на патрулките честотата на станцията им и те предупреждава . В тоя ред на мисли един полицейски скенер ще ти е по полезен :D А иначе когато радара е на "Изтрел" не можеш да го хванеш и със сателит . Те просто не го включват . Радара изпищява , ти намаляваш , но вече си хванат и виждаш слънчогледа ... Камерите изобщо не знам дали и излъчват някакъв сигнал . Мислех и аз да си купувам такова нещо , ама се отказах . Действам на шано принцип . Карам или по " примамка " или с 20км/ч отгоре по километраж . Това ти прави до 15км/ч нарушение макс / мерено по GPS / и до сега не съм имал проблеми . До колкото съм информиран за под 20 км/ч не те закачат , просто не струва ... А за повече нямаме пътища и култура на движение ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е значи не си информиран щото закачат :) и номера ти с 20 те километра скоро ще ти изиграе лоша шега :) Със стационарна камера няма да имаш проблем но с мобилна ще изгориш като мене, за 16 км ме щракнаха и ми пратиха глобичка, именно затов аи се замислих за радар. Ясно е че ако съм сама кола и ме стрелне ще изгоря, но имам шанса поне ако стрелне някои преди мене да му хвана сигнала и да си намаля, това е единственото спасение от пистолетите и затов ами трябва и радарчето, да има достатъчно обхват и чувствителност да може ако стрелят някои на 300-400 метра преди мен че дори и по малко да ми изпиука и да си намаля, не че карам като състезатл ама е на зая 16 км изгорях. От стационарките както казах не ме е страх те снимат с по големи превишения от 20 км няко дори над 30 но хранилките в храстите зависи на кво настроение са :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слави,замисли се сериозно за Maruhama ,не ги знам тези за които си писал и нямам мнение,но този наистина дава минимално фалшиви сигнали и хваща камерите в астрите.Да не говорим за предимството със соларния панел да ти се плетат кабели по таблото.Няма да съжаляваш.Беше към 200лв сега не знам колко е.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новите модели Кобра гарантират засичане на стационарни и мобилни камери!Като писне радара удари рязко спирачки и не пускай докатостигнеш скороста на ограничение!Рязкото намаляне дава различни даннни и радара не може да фиксираточната скорост, явно му трябва потвърждение на измерена скорост в определен интервал от време.Метода работи при радар с полицай, за мобилните и стационарните камери не съм пробвал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за стационарните работи, за мобилните не съм сигурен. До колегата градски :) Тая Maruhama кои модел е, някво линкче под ръка?За капак и GPS ми се е споминал незнаино как до де си седял в шкафа. Пфффф ся тряя направо един еисър икония В1 да взема си купя, макар че когато го ползвам за ГПС де ще го хакна такъв голям не знам :) Разгледах и моделите на радари Snooper zero, ама 350 кинта тц тц тц , или втора ръка ако изпаден за към 200 е по добра оферта, лошото е че ъбдеита на камерите е само една год след тва искат 120 кинта за доживотна, друг е въпроса че не съм чел из форуми дали се хаква :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слави, за 16кмч превишение колко е глобата и колко такива фиша биха ти изплатили антирадара? А вече е доста по-лесно - с електронните фишове си е чиста работа :)/> Ове стандарт - плащаш и заминаваш ! :)/> :)/>пс Иначе преди години съм виждал акт и за 14кмч превишена скорост, което граничи с безумие, ама някакъв младши трябваше да си напише нормата....А ако го забравиш в колата и някой дрОгар ти тресне джама още разправии... За мен си струва единствено на типичните хранилки, където на участък с перфектна видимост има 50 и забрана за изпреварване се влачи някоя ИФА с 30, а сезонните работници са се притаили в храстите с Лазар... ма с годините понатрупах катаджийски стаж и вече се отказах от такива лесни изпреварвания.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глобата 50 кинта с отстъпката 35, аз от такива не се плаша, дори не очаквах че фиша ми ще е само 50 лева дори да не съм превишил повече, очкавах че ще е 100 тачка, че бъде нещо маниполираноспекулиран и съответно щеше да е за 100 кинта че кои да се занимава за 50, ама излезнаха чесни :D Инак за 2-3 глоби радара ще се избие :) е зависи колко скъп ще купя но не мисля да се изхвърлям първо ще тествам пък тогава ще решавам, щото може да се окаже че и тея от 150 лева вършат достатъчно работа, а чесно повече от 150 не ми се дава.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой вишист трябва да обясни за тези радари че и на мен ми се случват някакви случки :) само като ми кажат "излезте от колата" ми става ясно :) гледам цените по магазините се въртят около 150-200лв има и за по 80лв :) някой може ли да обясни малко за честотите и какво трябва да се гледа при покупката :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слави и аз като теб след като ме засекоха 2-3 пъти ,се замислих за радар детектор.След 2 дена си поръчах от щатите чрез ибей. Детектора е кобра незнам какъв модел,от 2012г.Знам само че от щатите ми легна 120лв с митото , тука беше 350лв.Лови всичко що праща вълни,има едно обаче, камерите не ги лови.Или по точно лови ако е засякла предния автомобил.Камерите засичат на друг принцип,те следят за колко време ще премине колата през примерно 50 кадъра,и ако времето ти е по бързо тогава включват радара и снимачката.Та общо взето аз радара го ползвам само извън града ,в града пищи от всяка врата на бензиностанция.Иначе моя има опция за показване на разтоянието и силата на радара.Ако искаш мога да ти го дам за проба 3-4 дена.

Редактирано от Todor_Gagovski

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Слави,Пасивните антирадари (радар-детекторите) вече стават само за психологическо успокоение :)Едно време старите радари ги оставяха да работят постоянно и то хоризонтално насочени, затова и руските антирадари ги хващаха от голямо разстояние. Сега обаче бирата е друга - стационарните камери са насочени под ъгъл и антирадара ги хваща на 50-тина метра, което е крайно недостатъчно за реакция и да намалиш. А какво правим като те снима в гръб? В днешно време е важно антирадара да е с GPS и актуална база данни за стационарните радари и стоянките на мобилните и да предупреждава преди да достигнеш мястото. Да не говорим, че вече пуснаха мобилни радари снимащи в движение - е там измъкване няма...Друг вариант е активен антирадар - излъчвател! Може би хора са антирадари, карали зад някоя скъпарска кола са усещали как техния пасивен антирадар се къса да свири. Радарите работят с ефекта на Доплер - пуска се лъч с определена честота, а отразения сигнал е с променена честота в зависимост от скоростта с която се движи тялото от което е отразен първичния сигнал. Активните антирадари пускат по-мощно излъчване от отразения сигнал на радар и така куките може де видят на дисплея, че им пише 60км/ч, а ти си минал с 200км/ч. Това е скъпо и не бих си го сложил, защото излъчва постоянно и ти пържи мозъка с високочестотни излъчвания.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работата е ясна споко, ясно е че радара няма да ме защити на 100 % но и 50% шанс ми стигат :) Офертата за радар с вграден ГПС не мисля че е особено добра идея, щото тои пищи през 100 метра за евентуални стоянки на патрулки (за разлика от него в обикновения ГПС навигатор това може да го коригираш да писка само на стационарни камери) Така че представете си кво чудо ще е като тръгнеш на някъде, да намаляш за щяло и нещяло на всеки храст където някога е имало патрулки и са отбелязани в картата, не мерси :)За момента съм стиган до може би наи добрата и евтина комбинация, ГПС навигация с радар детектор, преди 3 дни си поръчах на приятел от сащ да ми донесе Whistler PRO 68 SE, Машинката е с повишена чувствителност и лови новите радари които са на въоръжение в момента по Ка банд и по К банд, също така лови и старите които вече не се ползват и бяха до края на 2012 год, друг е въпроса дали някъде в някоя област не си ги ползват още , това са радарите на Х банд дето и наи евтиния детектор ги лови от далеко. Стационарните камери когато си разумен в шофирането не са страшни, те не снимат за щяло и нещяло, при тях настроиката е за може би над 30 км превишение, много често съм минавал с над 20 покраи тях и до сега никога не съм имал проблем. При тях както обясниха колегите принципа на засичане е по различен, лазерния лъч служи само за да засече че в зоната на обсег има мпс, затова и този лъч радар детектора го засича много късно 40-50 метра макс преди камерата, ако караш бързо шанса да изгориш е огромен, тук обаче помага и метода за интензивно спиране , защото камерата не може да определи скорост ако тя се променя с повече от 2 км в час за разлика от..... не съм сигурен за колко време беше, но може би за обхвата на камерата. Не всички стационарки обаче са на този принцип, има стационарки които си засичат на радарен принцип и тях ги лови от далеко. Пример за това е камерата на входа на С.Загора от магистралата има клип в ю-туб един колега, беше тествал радара Whistler 58 и я лови от над 300 метра. Камерите в патрулките или по точно радарите те са по Ка банд които се препокрива и с вратите на бензиностанции, и понеже и те не ядат доматите с колците много често застават до бензиностанции, и теб като ти писне си викаш няма страшно ама онея аидуци ти се подхилват като минеш покраи тях :) Иначе да, ако изкочиш първа кола зад завоя и те стрелнат си изгорял, за това и чувствителноста на детектора е от особена важност за да може да засече ПОП сигнал които е било изпратен по кола преди тебе, тогава ще си намалиш и да те стрелят дреме ти. Само това е ефекта от радар детектора за момента, да засече сигнал по предна кола, но и това не мисля че е малко, един път да те оттърве си е изплатил цената, в съчетание с навигация за предупреждение на стационарни камери, и с разумно каране мисля че няма да има проблем :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

vpop, "aктивните антирадари" или просто антирадари, защото другите са "радар детектори", освен, че са много скъпи, а и са забранени със закон. Това, дали ти пържат мозъка и прочие е малко като въпроса за антените на блоковете.Слави, а този радар детектор, който си поръчал, лови ли патрулките, които снимат ?

Редактирано от PIKap

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лови да, те са по Ка банд, стига да не си първата кола която стрелнат :) аз наи вече заради тях го вземам :) Мани ми сега наи ме е яд като видях че с тва дето са ме засекли стария ми руски радар е можел да ги хване, ама одавна е прибран на топло в жабката уж като безполезен. Оказва се че T FR1-M е неделима част от TR-4D а тои работи на Х банд :rant: Ето какво е на въоражение в момента да знаете с какво ви дебнат зад храса http://www.myauto.bg/posledni-novini-otnosno-radarite-izpolzvani-patrulite-balgaria-i-83.htmlИнак фиша ми е много смешен, поне цветни снимки да бяха да си ги сложа в албума, пуснат на стар мизерен принтер, 4 броя кадъра от едната страна и малко инфо и банкови сметки от другата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми харесаха думите ти : " стига да не си първата кола която стрелнат" . В повечето случаи не се ли получава така? :D Може и аз нещо да съм се объркал, но нали говориш, че трябва да има кола пред теб?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те и на мен не ми харесват но е така, и все пак полицаите не седят на път дето минава по една кола на час , обикновено са на натоварени трасета, а радардетекторите са чувствителни (за това казвам да се избира наи чувствителния) така че те в зависимост от терена могат да засекат РОР сигнала или Ка - К банд от над 1000 метра, замисли се колко пъти ти се е случило пред теб да няма кола на 1 км :)/>/> Пълно щастие няма, ама и малкото е достатъчно да избие цената на машинката само от 1-2 отървания :)/>/> А сетих се за още едно спасение ако си първа кола :D/> просто спазваш по стриктно ограниченията :)/>

Редактирано от Слави CR-V

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно голямата чувствителност на устройствата е нож с две остриета. Пак като с GPS, ще ти свири през 50м. метра. :lol: Радарите работят предимно на 10,5 GHz, a това е и най-използваната релейна честота при преноса на сигнал между базовите станции на GSM операторите (не говорим за банда на GSM апаратите 900 и 1800МHz) и като попаднеш да караш в направлението на такова трасе, антирадара се скъсва от пищене, като особено е изразено в градовете, където електромагнитното-честотно замърсяване е голямо, затова има и режи City, който понижава чувствителността на антирадара...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес покарах с един слаб модел на Whistler xtr 140 добрата новина е че все пак радарите в колите с камерите както и по горе писах са на Х банд и ги лови без гришка. Лошата е че само стрелят с тях и ако си първа кола и си превишил гориш :) Прави доста фалшиви сигнали по К и Ка банд ама се свиква с разпонаването им. Камерата стационарната на пазарджишко от тея големите кутии я хвана някъде от към 60-70м но сигнала си остана слаб, само една индикация мигаше. Туи то, аз чакам от сащ да ми донесат ПРО 68 СЕ и да го сравня с тоя евтин модел да видим ще има ли съществени разлики. Но определено машинката ще ми отърве гъза в някои ситуации.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слави да те попитам,какво ти е мнението с новия радар?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте ,да не отварям нова тема ... Питам намира ли се в момента някои радар -детектор който сигнализира за триноги ( не заглушава) , мобилни камери , камери от по-ново поколение или вс е митове...Омръзна ми за 15-20км/ч отгоре да ставам спонсор на полицията и да ме стрелкат в последния момент, скрити зад някои храстче...Четох доста и само противоречиви мнения..Има някакви "Джамери" струващи майка си и баща си, който заглушават вс камери и се монтират в решетките на колите , но излишни 1500лв нямам в момента...Бих се разделил с 200-300лв но да знам че ще писне от 200-300м , а не в последните 50м, вече когато съм изгорял....Има ли нещо ефективно, което предупреждава, говоря за извън града, в града няма да го използвам или вс е митове и легенди ,и внушения ... Благодаря, Успешна седмица !!

Редактирано от mysticchannel
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет отново ;) ...Тези дни обстойно четох , разглеждах, сръвнявах и мисля че намерих алтернатива 1.  Цък>> ,както и GT-268Xi просто не е толкова дигитален ,като този от линка...Има 4 лазера!!!, филтър за фалшиви сигнали , POP филтър, както и филтър за трансмитари , камери по- бензиностанции и фото клетки ...Ето тук има настройка за 438хи 2.  >>Цък

3. Ааа тук 268xi лови тринога от 200м Цъкк

Много е важно да се направи правилна настройка, защото много хора си взимат , бутат в запалката и после той не писна..Да защото базовите настройки няма вкл нито един лазер, вс трябва да е на "у" при тях, и внимателно с активацията и де-акт. на различните филтри... За City мен лично не ме инт..за това и няма да си правя труда да го ръчкам там...На клипа с настройките много добре е показано как става..Мисля да се възползвам от един такъв, чисто нов има го на намаление в емаг за 149лв  и 2год. Гаранция 268хi, а и рускинята с клипа ме заинтригува...

 

П.с. разгледайте т. 2 и т. 3 . Хубав Ден :)

Редактирано от mysticchannel

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, съвсем обикновен радар-детектор.

Ще си дадеш парите(не че са кой знае колко) за да ти чурулика нещо на таблото.

Е като се обади и засвири, поне ще намалиш малко и ще станеш по-внимателен де , което е голям плюс, но на тези устройства, точно това им е предназначението :)

Ако чакаш устройство за 200/300 лева, да те спаси от новите камери, ще има да чакаш. 

Ама успех и да пишеш как се справя после.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази Събота или дрта ми предстои пътуване и ще го изпровам, дано имам късмет за триноги и полицай ,за да видим радарчето ще сработи ли..

Ще пиша Задължително за резултата, какъвто и да е тои..:)

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така.....малко разяснение, сигнализира за  стационарни камери когато съм почти до тях, в случая когато си вече сниман, някой ги прихвана други или не работеха ,или не ги засече въобще...Не върши работа за стационарните камери!! Триногата в Троян я хвана около 150-200 м ,нз дали от това разстояние тя ме е снимала ,бях намалил ,но запищя много радара ( имаше пред мен поне 3-4 коли...Камерата в патрулката засече на връщане, беше на една бензиностанция (на отиване не писна от бензиностанцията!!)- Филтъра сработи  , на връщане бяха там и снимаха... Умишлено загледах вътре в патрулката имаше камера , това става преди завой да писне без видимост от моя страна и за полицайте , разстояние ~200м. Аз съм доволен! Мисля че за тези 150-200лв ,според зависи си върши перфектна работа :)

Редактирано от mysticchannel
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mysticchannel Умишлено не ти пиша в темата за да не те объркам, но след като вече си направил своят избор мога да споделя как са нещата при мен с 15 бандова Кобра. Мога да ти кажа, че си лови всичко или почти всичко дори и тези които имат радар детектори и са включени в колите срещу мен които идват. Има си режим са Сити и за Халуей (град и магистрала). Върши страхотна работа и мога да ти кажа, че още на първото море се изплаща. Не знам колко пари си дал за твоя детектор но за моята се ръснах преди няколко години около 350 по спомен. Имах един дизел който беше "смърт" на пътя, само чакаше някой да се заяде и го пребиваше. Беше ме оставил само с осем контролни точки и една жабка с актове, и се наложи да взема мерки. Сега съм с фул точки и примерен водач и не помня от кога нямам нищо даже и за златно талонче мога да кандидатствам:D но не ми се занимава с глупостите им.

Та да се върна на радар детектора.

Можеш да деактивираш честоти по твой избор и да активираш такива, можеш да си увеличаваш, намаляваш звуците и още нещо май беше. Хваща ги на около един километър разстояние а по някога и повече, зависи в какъв режим си, има си посока на движение  Изток,Запад,Север,ЮГ абе казва си на къде се движиш.

Проблеми според мен които има е, че при пътуване извън страната трябва да провериш първо дали за тези страни е забранен, за Гърция-да, за Франция също. Даже май за Гърция нямаш право да го има в автомобила без значение дали е включен или не, а ако го намерят вътре дупе да ти е яко. Другият проблем е да не го забравяш никога в колата защото заминава заедно със стъклото (стойката също махаш). Друг проблем и той най характерен според мен е, че някои патрулки да не кажа и почти всички не си активират радарите до като не ги доближиш и активацията им е едновременно с изстрела, тоест на теб ти сигнализира но и на тях едновременно маркира скоростта и както казва народа "нещастието за един е щастие за друг".  Там където виждаш камери по стълбовете (говоря за тези големите квадратни) и не пищи трябва да си на ясно, че вътре няма нищо, един приятел който е в системата ми сподели, че ги местят според трафика и ПТПтата в даден участък и сезон, тоест кутиите са им повече от камерите. Трябва също така да знаеш, че някои камери стрелят и в гръб и нищо, че детектора работи на 360градуса и го лови за теб вече е късно защото тъкмо ускоряваш, чувството тогава е много гадно. Има и други неща но ти с времето ще си ги откриеш сам.  Общо взето не можеш да излъжеш полицая, той си преценява кога да стреля, пуска няколко коли и ти го виждаш, не ти сигнализира радара и се увличаш от колоната, в един момент онзи стреля и ако избере теб те гъта, какво като онова почва да ти пищи.

Така стоят нещата при мен и дано съм ти бил от полза.

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Тези радар-детектори повечето работят на един и същ принцип, не взех Кобра защото имаше много противоречиви мнения , но са едни от водещите марки в мрежата. Относно използване в чужбина ,не мисля да рискувам, за Гърция знам- хванат ли те Край, какво ли остава за дрте "по- дисциплинирани" държави :)...Главно го взех моя Whistler 268xi за камерите на чингитата в патрулните и триноги...Твоята Кобра може да е по- чувствителна с ''големите" камери по- стълбовете , но при мен на ''Халуей'' режим с вс възможни настройки, филтри, лазери просто почти съм до камерата на стълба и тогава чак се обажда, а тя реално ме е хванала преди 30-40м вече. Някъде бях чел че повечето радари не сработват със стационарните, но зависи явно и от самия радар. И моя се води 360° доближавам камерата ,изкарва К банда и започва 1,2,3.......8,9 вече когато си баш при тях, следователно преминавам и в гръб пак отброява от 9,8,7.........2,1 за това не натискам газта  докато не мина 200-300м и не се успокои радарчето от г-н полицай :) А това със стрелкането там няма измъкване , единствено ако си 3та ,4та кола може би ,но първа кола ако си стрелка те полицая и вече си изгорял . Прави ми мн добро впечатление с фалшивите сигнали писка К банда и когато е фалшив , веднага притихва за 2-3 сек и показва на дисплея F нещо си, което по книжка означава филтър за фалшиви сигнали , главно пуска по бензиностанци, магазини с плъзгащи врати, фотоклетки, но ги разбира. Благодаря за инфото с пранизте кутии за камерите , явно найстина днес едни пищяха други не, сиреч няма нщ вътре :D За парите си и 2 те год Гаранция нямам оплаквания, напротив. П.с. Сити 1 и2 няма да ползвам само H и да дебна Триногата на пътя с/у Яна и черната А3-ка :D

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:bye: Аз го ползвам моят много рядко. само когато маршрута ми е над 200 км в едната посока, иначе изобщо не се занимавам да го слагам. За това може би и не съм тествал още А тройката на Яна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и предположих, взел си си нещо, което да ти чурулика и да те стряска от време на време, за да внимаваш и спазваш ограниченията. Всички са така, хващат различните сигнали и ако си първа кола и нямаш време да реагираш, си в кюпа. Ползвал съм поне 5 различни устройства, и кое от кое бяха по-по-най, накрая ми писнаха и ги изхвърлих. Е остана ми едно - последното, подобно на твоето, ама колкото да се каже че имам:), макар и да не го ползвам.

Абе ако ти е по-спокойно и се чувстваш защитен, си го използвай , пък каквото такова.

 

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...