Jump to content
sante

Искам съвет за продадена кола без договор

Recommended Posts

Вече две години от както купих Хондата се опитвам да продам старата си кола. Една купчина старо желязо, която има доста нужда от ремонт. Колата си гниеше на улицата, но баща ми упорито търсеше купувач. Миналата година месец ноември доведе едно циганче и му показа колата. Циганчето му броило 400 лв. и взело колата.Документите обаче бяха в мен, а парите си прибра баща ми. Не съм тъпа и категорично отказах да дам документите преди да направим прехвърляне при нотариус.Баща ми ме подкрепи, каза ми че е прибрал колата и ще я прекара на технически преглед и ще купи застраховка, за да е всичко перфектно. Да ама Не, баща ми ме изработи! Взе документите - голям и малък талон и даде на циганите колата, без ГО без технически преглед и си гушна парите. Декември срещнах циганчето и то ми каза , че ще прехвърлим колата преди Коледа. Януари се скарах с баща ми, задето ми скрои такъв номер и той почна да издирва циганите. Явно ги е намерил, защото ми каза, че са препродали колата 3 пъти и сега уж била в българин. В края на февруари, баща ми се свърза с въпросният българин и щяхме да ходим да прехвърляме колата, даже нотариус бяхме намерили на удобно място. И сега разбирам едва тия дни, че въпросният българин и той бил изчезнал. Имам чувство, че и баща ми ме лъже, то си е типично за него, но в какъв филм ме вкара.Сега се чудя какво да правя? Нямам документи на колата , но тя е на мое име. Не съм и плащала данъците поне от 5 години и ГО от 2 години.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами освен да я oбявиш за открадната и че талоните са били вътре в нея .Пък като я намерят ще се оправяте с новия и собственик.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах подобен случей 2003 с един служебена опел-исузу.Големи главоболия, намерихме последния купувач и го заплашихме че ще обявим колата за открадната.Но аз си платих данъка и прехвърлихме колата.За ГО не се коси, няма да ти направят нищо, но данъка е кофти.Ако имаш връзки да минеш само с тази година и продавай фиктивно ако щеш!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм,добре сте се наредили.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да се притесняваш,пускай колата за издирване,все пак се води на твое име,а и нямаш договор за покупко -продажба значи е твоя.Като четох това, все едно съм го писал аз,само че место бащата,при мен беше бабата:)/> и тя също като баща ти, дала документите на циганите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не знам как така нещо като е на твое име , друг ще се разпорежда с него(не насилствено) , независимо че ти е баща , майка или брат.Прибираш си документацията и никой копче не може да ти каже.А те ще ти повярват , че е открадната с 2та талона, понеже са малоумни в КАТ нали ? Консултирай се с адвокат и го питай него какво да направиш вместо да лъжеш, защото нещата ще се задълбочат още повече.Успех и дано се справиш с по-малко нерви.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Порожението е много кофти - я си представи прекарат с тая кола през границата нещо незаконно ?

Или пък недай си боже мине на червено или през радарите със 160 км, да не говорим ако удари някой и избяга ???

 

Ще търсят собственика по талона т.е. теб, после ходи приказвай че е продадена колата Публикувано изображение

 

Действай бързо и не се мотай !

 

пп Нещо съмнителна ми се струва тази работа - как ще си дадеш колата -продадеш без това да стане по надлежния ред ??? Ако ще и милиони да ти дават такива неща са НЕДОПУСТИМИ Публикувано изображение

 

Първо си плащаш данъците и после я прехвърляш , без платени данъци не можеш да я прехвърлиш-продадеш посмъртно .

Редактирано от iso_eu

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Еми тя тази работа много ми прилича на случката с моя приятел и комшията ми от блока за която писах на един колега преди месец два пак във подобна тема.Само че той си бе продал колата и се жалваше, че не знаел данъка колко е на вече продадената кола, защото никога не го бил плащал разбираш ли :angry:/> . Ех Вярно случая при теб е малко по различен защото ти не си била съгласна, а баща ти е за :bash:/> :bash:/> :bash:/> Този човек(баща ти) дава ли си сметка, че както каза колегата по горе с тази кола може да бъде извършено престъпление и после да намерят теб като собственик и да те тикнат зад решетките примерно ?!? Или не си дава или не му пука грам за теб. Най добре освен адвокат си потърси и познат човек в полицията и да я намерят тази кола. По принцип можеш и без познат ама нали сме България и тук всичко става с връзки. Не е истина как стават тия неща. Колата на морга ще я закарам,но на друг без прехвъляне на момента няма да я продам никога. Такива филми от сорта на "сега нямам пари за прехвърляне чакам заплата" и т.н. са меко казано смешни :angry:/> Направо се чудя как още на са те потърсили за някоя кражба или нещо подобно с тея циганьори за които говориш.

Редактирано от 4ushi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

иди в полицията и си изкарай нови документи на колата, ако става не съм запознат но пробвай, после я пускай за открадната или я бракувай ако имаш връзки в кат( защото без регистрационните табели не може) но опитай се да си изкараш талони! и аз съм много против тези покупко-продажби с пълномощни без прехвърляния и тн.. точно това ме спира да си купя 1 кола в момента..особено пък на роми да им продадеш колата.. добре свършено.. но защо сте им дали големия талон??? и мисля че баща ти заслужава малко да му сипеш с голямата лопата... доверие на непознати хора ... и то роми.... :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

В случая сериозния проблем е не че липсват талоните голям и малък, а че самата кола е в чужди ръце Публикувано изображение

 

Преди много години имах подобен купувач за колата на жена ми, която беше ударена но все пак се движеше и беше даже с гражданска и преглед . Та се появи един купувачсъс скъпа лимузина и добре облечен,

баш следобед в събота. Много я хареса ;)/>/>/> и предложи парите които и искахме без да се пазари.

 

Преди тва се обаждаха разни купувачи но им идваше скъпо.

Та въпросният купувач предложи сумата и реши да му я дам ей така без нотариус и без никакъв документ,само с малкото талонче и гражданската щото си ги носех закачени на ключовете на колата. Аз естествено му казах че имам нотариус но в почивните дни взема по скъпо с 20.тина процента.

Стана ми много съмнителен нашият купувач поради една фраза " Не съм се пазарил за цената , колкото искате толкова ви давам, какво има ..."

Тогава ми светна че колата му трябва за лоша цел. В същия ден правихме кръщене на синът ни и му обясних, да дойде в понеделник, но човекът се ядоса много и продължи да ме навива да му дам колата.

 

Естествено не му продадох колата Публикувано изображение А в неделя даваха по новините незнам си какъв престъпник се пробвал да пренесе разни наркотици в нашя регион естествено с чужда кола ... стрелял по полицаите и го издирваха под дърво и камък

;)/>

 

За миг си представих какво щеше да се случи ако я бях продал на този тарикат ...можеше и да не беше престъпник купувача но ...знае ли човек ?

Редактирано от iso_eu

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Вие хубаво давате съвети да я обявява за открадната ама не е точно така...И как я открадна тази кола с ключовете, не разбрах, че и с талоните :)/>Имайте предвид, че за това "обявяване" подлежи и на наказателна отговорност, а именно"НКЧл. 290. (1) Който пред съд или пред друг надлежен орган на властта(разбирайте полицаите) като свидетел устно или писмено съзнателно потвърди неистина или затаи истина, се наказва за лъжесвидетелствуване с лишаване от свобода до пет години.Така, че освен, че ще излъжеш още в началото има шанс да отнесеш и още нещо.Този казус е доста често срещан имайки превдвид съзнанието на българина, но и определено няма БЪРЗО решение, защото продажбата на кола без нотариус не е престъпление, а оттам това става отношения между продавач и купувач, демек от частен характер и полицията, не е тази, която помага, а съда. Вариантите за действие, които са лично мое мнение:1. Плащаш си данъците2. Ако можеш си вадиш нови документи от КАТ като нз как ще стане без да лъжеш.3. След като имаш документи и АКО знаеш къде е колата си сваляш предния номер с баща си или някой друг, след това си остави телефона и сами ще те намерят.4. Ако имаш някаква връзка с последния ползвател се опитваш да се разбереш като хората.5. Ако имаш резервен ключ отиваш и си взимаш колата, пък да видим как онзи ще я обяви за открадната :)Та така...

Редактирано от freesoul

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А какво ще обясни в КАТ за талоните ? "Еми аз я продадох на един ама опа , сори не аз а баща ми който взе моите документи и я продаде.Да сметнем , че си извади нови документи.Как ще я издири без полиция като нямат документи от брата ром ? Казвате , че ще я обяви за открадната.Добре ама защо си вади нови талони като колата е "открадната" преди издаването им ? Върви при адвокат , плати си хонорара , върви в КАТ и по каналният ред и според законите на страната се освободи от колата.На лъжата краката са къси или поне така говорят старите хора , пък видиш ли винаги излизат прави.Във форумите трудно ще намериш решение , защото отговори от рода "В един форум ми казаха" не върват пред институциите.

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Вярно е, че някои колеги подметнаха номера с открадната кола, но в случая е по добре да се консултира в полицията за проблема, а те ако могат ще и помогнат. Адвокат не знам дали би свършил работа в случая. Просто на всички ни е ясно, че без връзки в полицията на каквото и да е ниво е напълно възможно да не и обърнат внимание на проблема, защото в случая тя си е виновна(по принцип баща й, но то е все същото). Иначе аз за сам човек не виждам как може да открие кола в цяла България например. Друг е въпроса, че ако стане беля униформените веднага ще й позвънят на вратата.Все пак за да се застрахова собственичката е по добре да съобщи и при евентуални проблеми това да се имам в предвид за да не я търсят като главен виновник за нещо си.

Редактирано от 4ushi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз като се зачетох пак - как така колата е препродадена трети път на българин и после той изчезнал ???

 

Реално колата не е в теб, т.е. търси някой който урежда продажба - пред КАТ е пълно с такива агенти, където ти прекарват колата за 50 лева вместо ти да се редиш на опашки. във всички случай ти трябва адвокат.

Като не е в теб колата значи е противозаконно отнета, кой ще докаже че ти е дал пари.

 

Дали е открадната или не е въпрос на гледна точка и тълкуване. Реално това е измама.

Публикувано изображениеИ трябва да сигнализираш незабавно за тази измама.

 

пп Ако историята е истинска разбира се Публикувано изображение

Редактирано от iso_eu

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Така ,Продали сте колата без прехвърляне . Станалото - станало . Кофтито е , че сте дали големия талон . Я съществува , я не ... Вуйчо ми така го яде преди време , ама се разбра с хората човешки .Отиваш в КАТ и казваш , че си загубила документите на колата си . Искаш да разбереш продцедурата по ваденето на новите . Те ще ти кажат . Само дано не ти искат колата за целта ... После отиваш в някое застрахователно дружество , където имаш познат . Даваш номера на колата и да разбере на кой е гражданската . Вързани са в система и би трябвало да разбереш . Извадиш ли нови документи имаш 2 варианта / даже и да не ги все тая / : 1ви - Отиваш , сваляш си предния номер и си тръгваш . Другия собственик сам ще те намери . 2ри - Разбереш ли къде е колата направо с един паяк на място си я взимаш . Тя си е твоя . Нямаш ключове и си я взимаш при теб , да не пречи :)/> п.п. Само не знам като направиш нови документи и покаже старите ...

Редактирано от barsi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много глупости изчетох....

1.Не може да се извадят нови талони(нова регистрация) без автомобила да отиде в КАТ!

2.Гражданската се прави на собственика по талон,не на този,който управлява.

3.Единственото решение в случая е да обявиш колата за открадната,а също и че документите се били вътре в нея.Съответно тук отговорността си остава твоя.Избора не е много голям,да не кажа,че друг вариант нямаш щом и колата я няма.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм ... 'що не идеш до Полицията и кажи горе-долу какво се е случило.- Баща ми е дал колата на някакви цигани (без мое знание) със всички документи, кажи че на него са му броили парите. Да го привикат и него по реда в Полицията да му създадат малко грижи, как може да е толкова безотговорен :angry: .Това да я обявяваш за открадната ще се вкараш в голям филм и твърде вероятно да си навлечеш повече неприятности.Другия вариант е да се издири колата, по не знам какъв начин, да се свалят номерата или направо да си я прибереш. Ама това е малко мисия невъзможна :unsure: .

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи , щом не може да си вземе копие на големия талон поне , остава варианта , щом вече се знае при кой е колата / с това впечатление останах / или да се разберете или по - добре направо с паяка на място . Нито ключове , нито нищо не ти трябва . Само познат с паяк или с камионче и малко умения за отключване на кола . Все пак си е твоя и ако ти е кеф , можеш с варията да я биеш пред РПУ-то , стига после да си изметеш боклуците :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

... . Все пак си е твоя и ако ти е кеф , можеш с варията да я биеш пред РПУ-то , стига после да си изметеш боклуците Публикувано изображение...

 

Виж това е идея. :P/>

Даже наистина ако знаеш в кой е колата го предупреди, че ако не дойде да си я прехвърли поне нотариално че ще я запалиш Публикувано изображение/> нали си е твоя Публикувано изображение/>. Само да не те глобят за палене на огън на обществено место ??? :blink:/>:lol:/>

 

Сега сериозно

Не мога да схвана що трябва да и плащаш гражданската, нали няма да я караш тази кола ?

Но за да я вдигнеш и преместиш ще ти искат документ за собственост !

 

И пак напомням че това си е истинска измама, сега дали се класифицира като открадната е под въпрос - абе открадната ама не точно !

Но си е измама в смисъл този,който я е купил е длъжен да я прехвърли поне с договор нотариално заверен за покупко-продажба.

 

Може да кажеш че не е дошъл при нотариуса, а документите са си били приготвени в колата пък парите като ги е дал сте му дали ключовете и след това е изчезнал . Така е най-чисто може би ?

Редактирано от iso_eu

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз къде съм казал , че ще се ползва лицензиран паяк ? Приятел , работещ там ти е стига . Да не говорим , че по справка на номера излиза кой е собственик . Може и пътна помощ , ама трябва да имаш и автоключар да я отвори или да прежалиш някой прозорец . Винаги може да се излезе с оправданието , че е забравен ключа и документите . Даже 2рото се обзалагам , че са в жабката на колата . А и да не са там , хич да не ти е .п.п. Консултирай се с адвокат , опитай се да говорих с човека и вече ако не стане се предприемат крайни мерки на ръба на закона . Утре , ако този човек мине с превишена скорост на камера / волно или неволно / или извърши друго престъпление собственика яде дървото !!!/>п.п.2 Така брат ми си продаде старата кола . Ония , уж приятел на приятел , се покри . След 2 месеца дойде известие за акт - 150км/ч при ограниение 90 и ония почна да се обяснява по телефона . С брат ми свалихме предния номер. Все пак човека брои 2 бона за колата . След 24 часа двамата в РПУ-то / ония да си признае , че той е карал / и после при нотариуса ... Нямал пари , а ? Тамън бяхме уговорили след 2 дни да си я прибира брат ми колата .

Редактирано от barsi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря от сърце на всички, които писаха по тази тема!Ще прегледам още веднъж коментарите и ще взема решение. Преди години баща ми купи тази кола за мен от мой колега и все мърмореше, че много пари даде за нея. Затова никога не му отказвах да вземе колата, когато неговата е на ремонт. Година преди да продаде колата на циганите, пак имаше нужда от нея и взе документите на колата и едните ключове. След това не ми върна ключовете и документите и ми каза, че търси купувач.В мен останаха втората връзка ключове.То подарена къща уж назад не се връща, но в нашия случай той си прибра колата и искаше да си възвърне парите, които някога бе дал. Като се появиха циганите в страха си те да не се откажат от сделката, прибра парите още преди да им даде колата. Аз се заинатих и не давах документите, защото предполагах че ще им даде документите и после иди ги търси. Тук ще вмъкна само че баща ми е голям будала и понеже разполага с пари, е давал на приятели и познати, а те никага не му ги връщат и няма да му върнат, защото го знаят какъв е глупак. Та аз се заинатих, още повече че мъжът ми категорично забрани да давам документите на колата. Обстоятелствата ме принудиха да дам големият талон на баща ми, защото пусто време все не ми стига. На мен не ми се занимаваше да прекарвам колата на техн.преглед, да плащам данъци и гражданска отг. Рекох си, че след като баща ми гушна парите на циганите да си урежда тия неща той. Още повече, че на акумулатора му беше свършил живота и спирачките не работеха. Баща ми обещта, че няма да даде талона, а сам ще уреди техн.преглед,застраховката и данъците и чак тогава ще идем при нотариус за прехвърляне. Да ама ме излъга, в момента който взел големият талон го дал на циганите и им казал те да плащат данъци, гражданска и т.н. И така се изниза месец, два циганчето все няма пари за прехвърляне. баща ми спокоен щото знаел къде работи. Цигането го уволнили, телефона му изключен и дим да го няма. Като дойде баща ми да ми иска и ключовете на Хондата, така се скарах с него, че още му държи влага.Старата кола я продаде на циганите и си гушна парите и аз не смеех нищо да кажа, защото той ми я купи. Но Хондата е единствената кола, която ми остана и нея ползвам и за града, и за ходене на море, и всеки ден ходя на работа с нея. Освен това хондата я купихме с мъжът ми. Толкова бях ядосана, че баща ми обеща да оправи проблема. Отишал в циганската махала на нашият квартал и намерил цигането.То му казало, че колата е препродадена още два пъти. Не знам от къде циганчето знаело последният купувач, но казало че е българин, сотаджия от Монтана и дало номера на телефона му. Сотаджията казал на баща ми, че в края на март ще идва в София, за да направиме прехвърлянето. Вече сме април и се оказа че и сотаджията изчезнал. Сега знаем само адреса на циганчето и баща ми е решил да направи предварителен договор с него и повече да не се занимава с това.

Редактирано от sante

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята е истинска и няма нищо измислено. Направих проверка за сключена застраховка "Гражданска отговорност" и видях, че има закупена такава.Още същият ден в който циганчето прибра колата е направил застраховка за една година. Ще ходя в КАТ.

Редактирано от sante

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Егати циганския сериал,що безумни идеи се нададоха.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Договор не можеш да направиш без документите на колата и платен данъкПубликувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ключове от колата . Ходи си я прибери тогава :) Само първо разбери къде е де и ако новия не ще да я прехвърля си я взимаш и готово :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,добре де,ама като не я знае къде е?Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен най-добрия вариант е да се заведе жалба в полицията. Жалбата е от теб към бащати за стореното от негова страна. По добре да върви някакво разледване, че е истина каквото се направи с тази кола все едно ти си го направила!В такива ситуации трябва да се действа бързо. Всеки ден е потенциален за голяма разправия и доказване на такива неща който си нямаш и напредстава че съществуват.Задължително отиди и при адвокат! Това май е първото което е нужно да направиш за да ти каже законово как се действа. Аз ако съм на твое място отивам и подавам жалба в полицията. Кофти ситуация! Дано се оправиш бързо! Успех.П.С. Само да спомена че колата така както казваш не е продадена! Тя е дадена! И в момента баща ти е ОК защото той е никакъв по документи. Аве баси гадната изтория, нервирах се :(/>/>/>П.С 2> Още нещо се сетих! Мисля че може да се подаде пак жалба в кат и в МВР по повод, че си дала ти колата на познат (може да кажеш и чрез изнудване) и не ти я връщат! Така ще се създаде раследване което ще намерят колата и ще съберат страните да се уточнят. Аве адвокат си трява! Спирам да пиша.

Редактирано от MonsterOOD

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Консултация с юридическо лице( мисля че са безплатни) друг по правилен вариант не виждам

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята има и продължение.Направих онлайн консултация с адвокат. Той ми отговори,че бих могла да подам сигнал до прокуратурата като обявя колата за открадната. По този начин ще уведомя органите на полицията, които от своя страна ще бъдат длъжни да извършат проверка по случая и да издирят автомобила, както и да подведат под наказателна отговорност виновните лица, в чието незаконно държане се намира тя. Тъкмо щах да ходя при адвоката да ми помогне да оформя жалбата и се обади по телефона ми някакъв мъж.Човекът бил таксиметров шофьор и много искал да я ползва като такси тази кола. Този човек е четвъртият по ред, на който е препродадена моята кола. Почнах да се чудя дали този спектакъл не е режисиран от циганите!? Мъжа ми каза да задържа топката, докато се срещнем с този таксиджия и да се разберем. В същото време ходих да видя колко данъци дължа, защото разбрах, че не може да се прехвърля кола пред нотариус, ако имам непогасени данъчни задължения. Платих си старите данъци по апартамента, които и без това трябваше да погася и попитах колко дължа за колите ми. Жената ме изгледа доста учудено и ми каза , че нямам регистрирана нито една кола, на която да и се води данък. Тя спокойно ми каза да отидя в съседният кабинет за да попълна формуляр и да регистрирам колите си в данъчното. Да ама на изчезналата кола нямам документите, а таксиджията каза че са му продали колата без големия талон. Не мога да повярвам, че 20 годишно Деу Тико за няма и шест месеца е било продадено на четири човека и всеки е искала повече пари от предходния. Сега се чудя дали вобще трябва да регистрирам колата и вобще как ще стане това нотариално прехвърляне.Ще напрвя нова консултация с адвокат.Бих си прибрала колата от таксиджията и да приключим с тази история, но май той ще остане най-ощетен от тази циганска сделка.Още не мога да повярвам какви проблеми ми докара собствения ми баща!Трябва да проуча какви документи е необходимо да представя пред нотариус, за да стане легално прехвърляне на кола? И вече не знам нотариус ли ми трябва или адвокат? Мисля първо да се срещна с таксидижията :)

Редактирано от sante

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Е как така имаш вяра на някой случаен човек, непознат който ти звъни по телефона ????

 

не че във форума се познаваме ...ама ... странно се държиш ?

 

Сега за данъците в общинатя няма как да избягаш - трябва да се обяви до 2 месеца инъче имаш глоба , сле този срок гониш 2 години и 2 месеца и обявяваш колата в общината без глоба но пак дължиш данъците Публикувано изображение Сега като вече нямаш талон не знам как ще я регистрираш но твърдо няма ачин да си продадеш колата НОТАРИАЛНо без бележки за платени данъци !

 

Твърдо ти трябва адвокат Публикувано изображение! Или печен тарикат който и да е твой човек за да си оправиш кашата .... ама колкото повече протакаш толкова рискове трупаш да те привикат за някое...минаване на червено поне на светофара....и тогава глобата ще е на твое име ....

 

Успех ! И умната...Публикувано изображение/>

 

 

пп Като гледам някои колеги бъркат юридическо с физическо лице ?

Та не знам кого да слушаш ? !!

 

ОЧАКВАХ ЧЕ ВЕЧЕ САГАТА Е ПРИКЛЮЧЕНА ...ама явно още се петлаеш ...действай Публикувано изображение!

 

 

Не знам в кви каши се бъркаш но от предварителен договор файда няма Публикувано изображение Или при нотариус за 50 лева или ...чаша студена вода и дебел портфейл за бъдещите проблеми ... с циганетата внимавайте ....въобще не са будали !

 

Трябваше отдавна да информираш полицията ...според мен !

Редактирано от iso_eu
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо щах да ходя при адвоката да ми помогне да оформя жалбата и се обади по телефона ми някакъв мъж.

Само на мен ли ми се струва съвпадение, че хората, които търсиш те намират в точния момент когато ще работиш с адвоката?Замисли се на кого си казала за консултациите, защото изобщо не е случайно, че напълно непознат има твоя телефонен номер и се е обадил в такъв момент. Също "липсата" на големия талон излиза много удобна. Според мен нищо не липсва, а някой лъже, защото си е дал сметка, че по закон тая собственост е още твоя.Сега понеже не можеш да я регистрираш колата в общината и не може да се прехвърли на друго име, не мога да видя друг вариант, освен да се обяви за открадната. Друг вариант е тя да ти бъде върната от моментния собственик, да минеш през КАТ за нов талон, през общината и накрая нотариуса. Личен съвет - поставяй под съмнение всяка дума казана от участващите в сагата. Ясно е, че всеки ще лъже и ще се опита да те мотае за собствена изгода. Ако не се лъжа ще ти бъде предложено на доверие да зарежеш нещата. Никакви такива! Докато не се отървеш законово, ще има риск. И последно напомяне - собствения ти баща очевидно те лъже, циганите една вярна приказка не казват, а таксиметровите са бетер циганите.
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, егати сериала, баща ти е за бой. Стискам палци всичко да се оправи бързо бързо и ни дръж е течение! :rolleyes:/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Връзват те нещо с този "таксиджия". Кола на 20 години посмъртно не може да се регистрира като такси.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да се притесняваш,пускай колата за издирване,все пак се води на твое име,а и нямаш договор за покупко -продажба значи е твоя.Като четох това, все едно съм го писал аз,само че место бащата,при мен беше бабата:)/>/> и тя също като баща ти, дала документите на циганите.

Послушай колегата....ако е на твое име я обяви за открадната

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Пффффф- я погледни лятно време по българското Черноморие има даже и над 20 годишни регистрирани таксита. Виж сега на хартия наистина не може !;)/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дързост и красота - 6 561 серия.

Не съм и плащала данъците поне от 5 години и ГО от 2 години.

Извинявай, но ти не си била "лоялна" към държавата, общината и т.н., а сега очакваш те да ти решат казуса...Ако имаш някакъв проблем с този, така наречен "баща" или с "крадливите" роми, сотаджии и шофьори подавай жалба и си оправяй нещата с тях - има ГПК, НПК,etc., наеми си адвокат и действай. Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип решението как да постъпиш е твое, но аз съм минал през 1:1 ситуация преди време и моят съвет е от първа ръка. Ако големия талон е в теб и знаеш къде се намира колата физически, просто отивате и сваляте номерата на място без никакво притеснение от евентуалното присъствие на текущия и ползвател или други кибици. Ако възникне ситуация, при която да възпрепятстват свалянето на номерата, казвате им че ще викнете полиция и няма да гъкнат повече, може дори и да ви помогнат да свалите номерата за да се махате по-бързоПубликувано изображение. С номерата отиваш в КАТ и я отписваш (бракуваш). От КАТ ти издават бележка с която можеш да си викнеш камионче от Надин да приберат колата за вторични, даже ще изкараш някой лев. В общината за данъци повече не стъпваш. Щом не е била декларирана колата там, за тях тя не съществува и никога не е съществувала на твое име данъчно (както и са ти казали самите общинари). Не се връзвай на съвестни апели като горния за "лояност" към данъчните, интернет е пълен с истории за МПС-та с платени данъци за които после пак изведнъж се искат данъци и който не пази бележките си години по-късно плаща данъци на отдавна непритежавани от тях коли повторно, така че лоялност към тях - когато стане взаимна. Целият сериал може да свърши в рамките на един ден, ако знаеш къде се намира колата физически. Не се занимавай с адвокати и т.н. смукачи на пари, няма да измислят нищо по-различно.

Вариант 2 е да я обявиш за открадната, както те посъветваха, но съдържа доста повече главоболия, действай по него само ако не можете да намерите колата за да и свалите номерата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офф извинявам се, сега видях че нямате и големия талон във вас. При това положение остава само вариант 2.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Офф извинявам се, сега видях че нямате и големия талон във вас. При това положение остава само вариант 2.

Напротив!Това, че талонът не е в теб, не пречи да свалиш номерата! :D Така колата няма да може да се кара, а "собственикът" и няма да може да си извади нови, понеже е господин никой пред КАТ.Дори и да има големия талон, в него пише друго име за собственик ;)Така че смело сваляй номерата... ще ти звъннат с молби и увещания много бързо. Редактирано от TipoMan

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тази кола трябваше да е пусната за издирване още преди 2 страници

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...