Jump to content
Nixi73

Увеличен разход на газ

Recommended Posts

Преди 3 седмимици смених клапана на газовата-карамD15Z8,ГУ-Ловато ,изпарител Романо,поставяни в Италия .Да ама оттогава разхода скочи на 10 л.при положение ,че преди не надминаваше 7 прикаране на студено или климатик.Тогава смениха и стъковото моторче с друго такова-употребявано.Не знам сега дали разхода скочи от него или изпарителя е за смяна-навъртял е около 70 хил.км.Дайте мнения! В сервиза ме уверяваха че много файда от стъпковото нямало и може без него,ама аз предпочетох да си го има и сега не знам какво да правя. Благодаря предварително!!!/>!!!!/>

Редактирано от Nixi73

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно имаш предвид съпковото на газ контрола, ако е то, то не би трябвало да е от него освен ако конструктивно нещо не пасва и неможе да оправи сместа. Смяната на клапана няма отношение към разсхода освен ако нещо не си погрешил и да ти изтича газ :) Незнам газ контролати каква марка и е как се настроива но щом е слаган в италия има вероятност да е доста стар и тука да няма кои да го погледне и натсрои та може да се наложи да го махаш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може ли да има проблем с Ламбда сондата и оттам да са всички проблеми с разхода-четох някъде, че когатообикновенно ЛС като умира започва да генерира по ниско напрежение което отговаря на по бедна смес от там и ЛК "отваря" повече степ мотора, колата почва да върви /май/ малко повече за сметка на по големия разход. Изпарителя е на около 70 хил.,на този модел дават 100 хил.-не знам какво да правя а и не знам къде да намеря читав сервиз.От Костенец съм и наоколо най близо са София, Пазарджик и Пловдив.Препоръчай ми свестен .Благодаря предварително

Редактирано от fenabg
цитати

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, никой ли няма да ми препоръчате?Пак ли трябва да се ходи до София?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи сондата може да е виновна естествено щом си с газ контрол, но тук става сложно вече, не си казал ква марка е газ контрола, но си мисля че сондата ако е заминала ще ти светва чека, а на теб не ти свети. Ако да кажем пък е станала мързелива не би трябвало да ти вдигне двоно разсхода, карал съм кола с мързелива сонда и разсхода беше с около литър отгоре на нормалното. Още повече не ми се връзва чак такава случаиност да смените клапана и да се прецака в същото време нещо по системата. Сега пак четох първия пост и там пишеш че си сменил и стъпковото моторче с друго такова, е от тука може да гори много, още повече че си сложил втора ръка, колко и как работи един господ знае. Кажи ква марка е газ контрола, но се опасявам че ще трябва да се разделиш с него щото не знам кои и къде може да го прегледа. Изпарителя за сега не е из между заподозрените съсредоточени сме над това което си сменял :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И това второто е Ловато,отваря го един приятел ,който разбира от електроника, каза че е здраво и работи нормално,при подаване на контакт буталото се движи,сега смених въздушния филтър да видим до довечера ще съм навъртял около 100 км. и ще си покаже.За смяна на изпарител или поне мембрани ме провокира факта, че изпарителя е леко намаслен. Благодаря ти за отзивчивостта.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...