Jump to content
Plamen_ni

Масло за скоростната кутия

Recommended Posts

Колега ,ти смяташ ли ,че точно в оторизирания сервиз на Хонда, ще ти сложат менте масло,или такова което не отговаря на изискванията, като знаят, колко са им капризни диференциалите и скоростните кутии, а и какво може да последва от това!?!

 

Слави по повод това:

 

си абсолютно прав,но скоро гледах по Доиче Веле /а на тях им вярвам/,как една малка и неизвестна компания, произвежда масла по всички стандарти и изисквания на всички производителите /в случая говореха за БМВ и VW / и маслото в наливен вид-варели, го продаваха за около- 2€ за литър, бутилирано по 1л. с логото на самия производител около-5€ , но същото масло ,с инициали на опаковката примерно на БМВ и продавано в сервиза на БМВ ,наливното от варел вървеше към -18€ , а бутилираното по 1л. над -25€ Публикувано изображение

И точно това коментираха в репортажа-Как официалните сервизи на марките, използват мнителното мислене на хората и ги клатят с по-високи цени за един и същ продукт!

Та това е действителноста-който как иска да си го разбира!

Редактирано от fenabg
цитати
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се чудех за №11 да не е пробка за наливане, защото моята кутия беше доста пълна, а има някой автомобили на които маслото се налива от подобна пробка а от контролната се проверява нивото на маслото но ви благодаря на всички за подробните описания. Както писах вече си смених маслото миналата седмица, тоя път сам за да съм сигурен колко и какво масло е налятоПубликувано изображение/>

Редактирано от MIYAMOTO

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде да се спрете с цитатите :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емич то че е така така е, все пак някои произвежда маслото за хонда, и само заради лепенката му скача яко, до колкото подразбрах от тук от там спецялно за скоростите маслото е производтсво на Тотал, колко е вярно и колко съм разбрал не претендирам на 100 % :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За скоростите мисля,че не е,по скоро двигателните им масла и то само тези в Европа.Видях,че Енеос имат заместител на АТФ-З1,но цената му е 32лв за литър и не ми се рискува още да го пробвам.Мисля си,че Енеос произвеждат и МТФ и ПСФ и т.н.т.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви колеги...,emicha1..., ти малко ме успокои с положителното си отношение към оторизираните сервизи на Хонда,защото какви работи съм чел за другите представителства...(на други марки)..,какви ги вършат и то с гаранционни автомобили..Публикувано изображение. Както казва Слави...,най-добре бутилирано и в къщи на канала..Публикувано изображение,но в събота имам работа до летището.., и затова сондирам мнения,дали да не се възползвам от услугите на "Бултрако", така и така ще съм в района.. доста време..Публикувано изображение. Сигурни ли сте..,че няма да ме допуснат да наблюдавам(контролирамПубликувано изображение),какво правят по автомобила ми (какво масло наливат,колко и как..), мисля че имам право да знам какво става с колата ми..Публикувано изображение,по време на интервенцията..!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епаааааааааа бехте се улуеялии с цитати ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,- fenabg , не ми дължиш обяснение ,но не знам, на моите цитати какво им беше-ако може обясни ,за да не повтарям "грешката"?Нищо лично към теб и модераторите, но като не искате да има цитати-просто махнете тази опция!Иначе колега- vadoiv , когато трябва да се плюе-трябва , но не на всяка цена и за всичко!Аз по принцип съм срещу плюенето и ако не ме устройва нещо, или имам съмнения ,не ходя там! Винаги има възможтост за издънка и винаги има първи път! Във Бултрако -София ако ходиш,има една остъклена стаичка /срещу стаята където ,поръчваш и продават резервните части / и от там можеш да си наблюдаваш колата ,стига да е на по-близък крик! Аз, лично за масла ходя в Юбико-там си точно до колата и гледаш всичко! Ти си прецени кое те устройва повече!П.П.-Щом имаш съмнения за наливното-задължително искаи бутилирано и точно от тази стаичка /за резервните части/ ще ти го изпишат и дадът за смяна!

Редактирано от emicha1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе колега- vadoiv , Аз, лично за масла ходя в Юбико-там си точно до колата и гледаш всичко!

Точно затова бях решил първо да ходя в Юби-ко..,но се оказа че те в събота не работят.. Ще отида в "Бултрако".., и ако не ми разрешът да наблюдавам какво правят...Публикувано изображение,ще си купя две бутилки от бутилираното и ще си го сменя в къщи.... даже ще съм 4лв. напред..Публикувано изображение! Редактирано от vadoiv

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги..,както вече споменах..,не се доверих на наливното масло за скорости и си купих 2-литра бутилирано MTF-3, и днес го смених... Направи ми впечатление,че старото масло беше доста потъмняло(почти кафяво-черно),което говори..,че явно маслото в скоростите, досега не е сменяно. Също така,установих,че старото масло беше около 1,9литра, а от новото.. докато протече от пробката за наливане..,събра точно 1,7литра(явно в завода на Хонда са го препълнили..,но защо..?!) М/у другото ,за изминатите вече 20км., не усещам никаква разлика в превключването на скоростите(същото мазно и безпроблемно включване като със старото масло).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво трябва да бъде маслото за скоростната кутия? Някакво точно определено, като това на диференциала или може да се сложи каквото и да е за скорости.

Здрасти , колега ! Моя призив към теб е да отидеш в специализиран сервиз на Хонда някъде в България където ти е удобно или преди това по телефона да си поръчаш масла за задния диференциал и за скоростната кутия аз имам малко по нова джипка от твоята 2003 година с новото купе безнинка 2ка 150 и скоростната кутия събира мисля 1.8 литра а диференциала 1 литър нещо такова.. да не те объркам аз ходих във варна и след 1 седмица ще ходя пак да сменям маслата тези двете и едно моторче за климатроника... и също така и горивния филтър мисълта ми беше да не слагаш някви китайчета на хубава ти японка защото тази кола е толкова здрава колкото земята и няма да изчезне никога ако я поддържаш както трябва. Затова отиди и смени както трябва със сносни масла от хонда да ти поръчат както трябва може да е малко по-скъпо ама знаеш , че няма да укотиш двигателя или нещо такова... и не се притеснявай понеже някой казват , че в хонда одирали кожи и някви такива... вземат напълно нормално. И само да подчертая не съм никакъв рекламатор и т.н... на хонда сервизи нито имам нещо общо просто съм доволен от работата в Хонда сервиза :P:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, искам да попитам някой поръчвал ли е масло от сайта който са дали колегите по-горе --> hondaparts.bg ? Ако си поръчам от там DPF&MTF като това от Бултрако ли ще е или да не се занимавам ами да си взема от офи представителя ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...