Jump to content
ntpetkov

Проблем с индикаторите на таблото

Recommended Posts

Здравейте отново,Наскоро се появи следният момент, на случаен принцип ми изчезва километража (електронен) - изчезват километрите и на трите положения като превключвам с копчето. Няма ги на положение A,B,C. И се появяват отново пак след време примерно може след 5 минути може и чак на следващият ден, като определено почват оттам, до където са стигнали преди да угаснат и не отчитат времето, в което са били неактивни. А вчера се появи още по - странен проблем, брояча на километража беше изключил както е описано по - горе и след време всички стрелки (температура, резервоар, обортомер, километраж...) удариха 0-та и това е. Колата веднага беше закарана в сервиз на ЮБИКО, оттам като я вързаха, изчистиха грешките и на комшютъра им излезе, че може да е от тоците, но хората там казаха, че може и да е от таблото нещо и трябвало да се смени. Това малко без да са сигурни, защото в прав текст си казаха, че не знаят точно какво е - да сменя таблото ми се вижда неоправдано.Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели - намерих една стара тема за подмяна/почистване на кондензаторите на обортомера, но там ставаше въпрос само за обортомера, а не за брояча на километри (електронен) и всички други уреди.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От скоро ли имаш колата? Не знам как се превъртат километрите на акорда, но ако някой е свалял таблото може някой куплунг после да не е свързан добре или да има нужда от почистване. Като ти се занулиха стрелките колата движеше ли се без проблем? Ако да - наистина намирисва на някакъв дефект в таблото.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата си движи без проблеми, просто индикаторите отказваха.Проблемът е оправен, закарах я на ел. техник, той свали таблото, изчисти всички връзки и прегледа всичко, не ми каза да е сменявал нещо, просто зачисти и презапои някои връзки и вече всичко е точно. Не знам как го правят, но акорда ми е купуван от България и е поддържан в сервиза им, закупих я на 94 000 км. според таблото, а като се обадих в сервиза ми казаха, че за последно като е била при тях е била на приблизително 180 000км. Върнал е една единица отпред, не знам как, но с този дребен тарикатлък ми причини въпросните проблеми, които за сега са оправени, дано за постоянно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...