Jump to content
DIGIGI

Ламбди показания

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам един проблем с колата и искам да стигна до правилното разрешение...Скоро бях на преглед и тъй като наскоро имах светеща чек лампа за кратко ги накарах да ми направят диагностика. Стигнаха до заключението, че катализатора ми е тръгнал да се запушва тъй като показанията на втората ламбда били променливи а не постоянни около 0,1 както трябвало да бъдат.Аз карам колата на газ и в момента ми дава 4л разход в повече градско отколкото на бензин. Искам да разбера дали катализатора ми наистина е за смяна и дали това което ми казват от сервиза е така. Аз имам софтуер за диагностика на смартфона и действително едната ламбда варира между 0,0 и 0,9V, а другата също варира между 0,0V и 1,0V, но не толкова бързо.Интересното е, че на бензин разхода е доста по-нисък от този на газ. Дали това е заради катализатора или заради самото газово, което е сравнително ново и настройките не са идеалните... Иначе колата си върви идеално, просто разхода на газ е незадоволителен за нов газов инжекцион.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2рата ламбда трябва да държи горе долу постоянна стойност,а твоята играе доста. Предполагам мериш на загрял мотор, празни обороти?

Редактирано от dumbeca

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора...Първия път измериха на загрял мотор на място, но натискаха газта до около 2000об. и тогава също играеха.После аз съм гледал доста пъти стойностите в движение на колата и те пак играеха, т.е. прави го постоянно. Някой път се застоява на 0V или на 0.1V но това е за кратко. И доколкото се сещам това по често е на място, на празен ход.Все пак това значи ли, че катализатора не си върши работа вече добре и дали влияе на разхода на газ повече от колкото на бензин?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли поне да ми каже дали ако катализаторът ми е вече повреден, ще влие повече на разхода на газ тъй като мненията до които се добрах са, че катализатора не влияе много на разхода на газ, естествено предполгам докато не се запуши много.И ако е така значи газовото е за донастройка, тъй като 4л. отгоре разход/градско за разлика от този на бензин си е много. На извънградско разликата от на бензин е 2л.повече, малко по нормално е въпреки, че пак ми се струва много... Доколкото знам трябва да е макс 1л. в повече от разхода на бензин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е за до- настройка газовото.Но нека се изкаже някой от колегите които са в сферата ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега, възможно е да имам нужда донастройка, но тъй като тук където съм ми е малко по-трудно тъй като газовото е слагано в БГ, искам да разбера дали катализатора започва да прави проблеми за да го сменям или не...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...