Jump to content
Sign in to follow this  
brymbrym

Реглаж на преденица и на заден мост

Recommended Posts

Здравейте имам проблем с износване на вътрешната страна на предните гуми. Предницата е регулирана преди година, след което си взех нови гуми, но забелязах, че пак са "изядени". Въпроса ми е откъде точно се регулира предницата и дали задницата подлежи на реглаж. Колата е 6 ген. Сивик 1998 1.4.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Реглажа отпред се прави като се пипат кормилните накрайници мисля,а иначе и на заден мост се прави реглаж.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей колега,има няколко вида ъгли, които са характерни за предния и задния мост /при независимо окачване/ на един лек автомобил:- camber;- caster angle ;- total toe.Сходимостта /total toe/ на предния и задния мост подлежи на регулиране /препоръчително на стенд/. Експлоатация при стойности на сходимостта извън предписаните води до неравномерно износване на пневматичните гуми.Стойности за "caster angle" /характерни за предния мост/ извън предписаните са в резултат на възникнали пластични деформации в елементи от окачването на автомобила. Експлоатацията при стойности неотговарящи на предписаните не води до износване на гумите.Стойностите за "camber" извън предписаните също могат да доведат до неравномерно износване на гумите.Ето и няколко линка към видео по въпроса /използвани са материали от сайта http://www.alignmycar.co.uk/:http://www.alignmyca...deo/5CqdqVsFF00http://www.alignmyca...deo/OTDmi4cG_Vshttp://www.alignmyca...ean/toetotaltoeПредполагам, че ти е известно, че за да бъде регулировката на съответния мост както трябва, не трябва да има хлабини в елементите от окачването.

Edited by SR-71

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, повдигам тази стара тема, за да попитам каква е референтната сходимост за задния "мост" на сивик 6-та хеч японка? Не видях норма в сервизното ръководство, само милиметри на оклонение на регулируемите болтове. Прилагам протокол от реглаж от миналата седмица след смяна на кръглите тампони отзад:

 

Реглаж Сивик.pdf

 

В случая имам сходимост заден мост 0гр. и 20 мин., като ляво и дясно колело имат по 0гр. и 10мин "разкрач" навън. Не трябва ли да са заковани на нулата? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Къде в София правят реглаж на предница и задница и да разбират  и Хонда?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...