Jump to content
brymbrym

Реглаж на преденица и на заден мост

Recommended Posts

Здравейте имам проблем с износване на вътрешната страна на предните гуми. Предницата е регулирана преди година, след което си взех нови гуми, но забелязах, че пак са "изядени". Въпроса ми е откъде точно се регулира предницата и дали задницата подлежи на реглаж. Колата е 6 ген. Сивик 1998 1.4.?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реглажа отпред се прави като се пипат кормилните накрайници мисля,а иначе и на заден мост се прави реглаж.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,има няколко вида ъгли, които са характерни за предния и задния мост /при независимо окачване/ на един лек автомобил:- camber;- caster angle ;- total toe.Сходимостта /total toe/ на предния и задния мост подлежи на регулиране /препоръчително на стенд/. Експлоатация при стойности на сходимостта извън предписаните води до неравномерно износване на пневматичните гуми.Стойности за "caster angle" /характерни за предния мост/ извън предписаните са в резултат на възникнали пластични деформации в елементи от окачването на автомобила. Експлоатацията при стойности неотговарящи на предписаните не води до износване на гумите.Стойностите за "camber" извън предписаните също могат да доведат до неравномерно износване на гумите.Ето и няколко линка към видео по въпроса /използвани са материали от сайта http://www.alignmycar.co.uk/:http://www.alignmyca...deo/5CqdqVsFF00http://www.alignmyca...deo/OTDmi4cG_Vshttp://www.alignmyca...ean/toetotaltoeПредполагам, че ти е известно, че за да бъде регулировката на съответния мост както трябва, не трябва да има хлабини в елементите от окачването.

Редактирано от SR-71

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, повдигам тази стара тема, за да попитам каква е референтната сходимост за задния "мост" на сивик 6-та хеч японка? Не видях норма в сервизното ръководство, само милиметри на оклонение на регулируемите болтове. Прилагам протокол от реглаж от миналата седмица след смяна на кръглите тампони отзад:

 

Реглаж Сивик.pdf

 

В случая имам сходимост заден мост 0гр. и 20 мин., като ляво и дясно колело имат по 0гр. и 10мин "разкрач" навън. Не трябва ли да са заковани на нулата? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде в София правят реглаж на предница и задница и да разбират  и Хонда?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...