Jump to content
J's Racing BB8

Понижаващи пружини

Recommended Posts

Здравейте.Мисля да смъкна сивика отпред,защото е много висок отпред а отзад е ниска.Имам няколко въпроса понеже съм виждал най-различни сивици-някой са равни други отзад по ниски(като моята)други пък отпред са много ниски.Предишния собственик ми каза,че е карана с изтървали амортисьори(то си личеше по гумите)и явно са били сменяни.Възможно ли е при смятана на амортисьорите да са сложили по високи пружини отпред.Та насочил съм се към понижаващи пружини.Интересува ме цена(само за предни)с колко сантиметра снижават колата,много ли ще друса и могат ли да се монтират на стоковия амортисьор.Отпред разтоянитето между калника и гумата е 4 пръста(185/55/15 ще ги сменям с 195/50)а отзад е 2 пръста(195/50/15).Искам отпред да е на около 2см от калника.Колата е сивик 6 ген.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,ако искаш толкова прецизно да си регулираш окачването до определени сантиметри на теб ти трябва регулируемо окачване коилоувъри за да можеш да си ги регулираш както ти харесва има такива които се регулират и по височина и твърдост.;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истинските койловъри, които се регулират на височина и твърдост цената им започва от 500 долара на горе според зависи от марката. Лично за мен това е най-доброто и си заслужава всеки лев, но друг е въпроса на човек какви са му финансовите възможности.Колега, ако искаш колата да ти е ниска за добра визия и една идеа по-стабилна, то с понижаващи пружини ще си решиш проблема, но пък през зимата с ниска кола ще е кофти карането през снега т.е. на есен пак ще трябва да слагаш стоковите. ( регулируемото окачване си оказва предимство тук )1-во сложи гумите, които са 195/50/15 и виж колко ще е разстояните м/у калниците. Предполагам с понижаващи 35/40 ще се получи добре, но виж и самата твърдост на пружините, за да не стане прекалено твърда. А от китайските т. нар. койловъри, които се слагат на стоковия амротесьор и имат някаква степен на регулируемост на височината, бягай далеч, защото колата ще подскача с тях. Нека по компетентните колеги изкажат и своето мнение. Успех! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със пружини Eibach и сам много доволен, около 2 пръста от калниците, много добре вози ни много твърдо, ни много меко .... и + това, карам с стоковите амортесиори . ;) FK пак са добри, но не колкото Eibach-а. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагаи смело понижаващите,возията остава същата аиде да кажем малко по твърда но то си е нормално все пак :) Аз съм с EIBACH 40mm само на предницата,дупето ми е с стоковите,и има хубава визия,всеки който ме види и ме пита "абе как ги минаваш тия гарбици,много си нисък" :D Гърбиците ги минавам с кеф,до сега не съм опирал на по големите гърбици,случвало се е на по тясните но когато има друг човек до мен :) Иначе визоката задница компенсира ниската предница предимно по гърбиците.И сега 100% съм сигурен че сложа ли задни понижаващи вече ще почвам да опирам :( За това на мен си ми харесва така.Колкото до зимата,купи си още един комплект амотрисиори със стоковите ти пружини,и като доиде есеентаа хоппп и за има няма 30мин си ги сменил ;) И аз съм твърдо за EIBACH ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...