Jump to content
Joro_kz

STICKER BOMB

За или Против този стил тунинг?  

208 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Добре аз пък да питам кой е по-качествения начин, бомбенето или цветното фолио, защото реално на външен вид е едно и също като шарка. Кой от двата излиза по-евтино? И още нещо....при кой от двата варианта може да се върне стария облик на колата, смисъл да се премахме фолиото или стикера така,че да няма поражения по боята (изключвам варианта, в който се прави облепяне за да се прикрият недостатъци). Предполагам като качество, фолиото ще е на първо място, обаче пък поставянето му е къде по трудно от това на стикерите, които пък си имат преимущество че може да са в определена тематика, докато фолиото е в определена фабрична тема (освен ако има вариант да си го направиш в твой стил).

  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яка тема, добре че попаднах на нея. За скриване на ожулвания е супер вариант, само се чудя как би стояло на тъмно синя кола. На бяла боя е мн яко. Чернобелите също са яки, като имам идея един два цветни стикера които да изпъкват на черно бялото :P .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готина е идеята за лепенки, аз обмислям да направя целия капак отвЪтре :)/>

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готина е идеята за лепенки, аз обмислям да направя целия капак отвЪтре :)/>/>

Интересно би било, аз имам идея за нещо нарисувано от вътрешната част, но и лепенето е идея :laughing1:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мене много ме кефи лично този стил.Само че не бива да се прекалява ,примерно на липчето на капака за бензинче е ок :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте файлове със стикери, колеги.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, виждам че има интерес към бомбенето и ще се радвам да бъда полезен с малко писане Публикувано изображение

 

Вариантите за изпълнение са няколко, всеки преценява според търсения ефект и финансовите резерви разбира се Публикувано изображение. Обикновено хората се спират на това да облепят части или панели от автомобила си - огледала, калник, спойлер, елементи от арматурното табло и много други. Ако ще облепяте външна част на автомобила, е желателно да използвате cast (автомобилно) фолио. Може да се спрете на директен солвентен печат върху бяло, или трансперантно (прозрачно) фолио. При печат върху прозрачното в ненапечатаната област ще се вижда боята на автомобила отдолу. Ако автомобилът не е бял, се получава по-дискретен ефект и самите изображения не изпъкват дотолкова, тъй като и самите те са прозрачни в известна степен. За да защитите печата, е желателно да ламинирате фолиото. По този начин печата се"запечатва" и се трие по трудно, както и е устойчив на климатични промени и механични влияния. Ако сте привърженици на класическия стикербомб изобщо начина, по който се е появил той, може да разпечатате фолио с различни лога, които после да изрежете и налепите, както Ви харесва. При този метод е желателно да запечатате с няколко ръце автолак, тъй като при лепенето на фолиата най-уязвими към разлепване са краищата му. За да се избегне това се използват различни праймъри, но това е отделна тема. При избора на лак,внимавайте на каква основа е, тъй като по агресивните може да увредят фолиото ипечата. От ключово значение при апликиране на PVC фолиата е повърхностите да са добре почистени и обезмаслени. За облепянето на по сложни форми може да ползвате метода на "мокро" лепене. При него се напръсква повърхността в-у която ще се лепи, и лепилния слой на фолиото. Не се притеснявайте, това няма да влоши апликирането на фолиото, а напротив - ще го подобри, тъй като ще изтласкате по-лесно оставащите мехурчета и с това ще подобрите адхезивността и контактната площ на лепилния слой. Незаменим помощник при апликирането на фолиото са шпатулката (ракела) и пистолет с горещ въздух. Полезно ще е, акоракелът има филцова част. Насочвайки горещия въздух към фолиото, то се"стяга" и в същото време става по разтегливо. Това е важно когато облепваме по-сложни форми с 2D и 3D криви. Съвременните производители на фолиа предлагат продукти със система за отвеждане на въздуха, представляваща микро"пори" на фолиото, което изключително улеснява апликирането (който е лепил знае Публикувано изображение ) Да се върна на бомбинга, съществуват както съвсем произволни смесици на изображения, така и тематични - анимационни герой, лога и марки идр. Като цяло стикербомбинга е за хора с отворено мислене, с желание да се отличават от стандартната визия!

 

 

 

Надявам седа съм Ви бил полезен, ако имате някакви въпроси ще се радвам да Ви отговоря, тъй като се занимавам именно с фолиа Публикувано изображение

Редактирано от Petar Lazarov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно, г-н Лазаров, но след почти перфектното теоретизиране на бомбинга, моля, върнете се отново на елементарната материя "печат на цветни изображения върху прозрачна медия" и цветопредаването й върху небяла основа, в частност... черна... хайде да не е черна, нека е синя. Или червена... Та, за каква дискретност на изображенията идеше реч? Питам, защото тази дискретност има съвсем друго име и то е Боза. Която, ако като професионалист бяхте виждали, щяхте да сте открили минимум петцветния печат - СМУК + бяло за подложка, със съответния трапинг.И... макар постингът ми да звучи като обикновено конкурентно заяждане, искам да ви уверя, че не това е целта ми. Чисто и просто, вече ми е побактисало от т.нар. професионалисти, с брутални дупки в т.нар. професионализъм. И рекламиращи се на всичкото отгоре.Както и да е, хората са казали - Човек се учи докато е жив. Или докато е прост? Последното беше закачка!Със здраве и творчески успехи!

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега и благодаря за корекцията! Просто не се впуснах в подробност относно това, а и не изказах добре това което имам предвид, а именно върху по-светли цветове - светло сиво например Публикувано изображение. Не става дума за професионален пропуск, а по-скоро пропуск в това което описах, но няма значение, накратко за аудиторията CMYK + W (CMYK+1), или + 1 и половина, както го водят най-често, представлява поставянето на допълнителна подложка под напечатаните области върху прозрачното фолио. По този начин прозрачни остават единствено ненапечатаните области, каквито са например местата около дадено разпечатано изображение. При CMYK плюс едно и половина се минава два пъти с бяло, това се използва най-често в случаите, когато фолиото се апликира върху прозрачни повърхности (като трансперантно), или върху засветени повърхности (транслуцентно), или в случаите, които спомена колегата г-н Драгойчо.

Трапингът, за който колегата спомена представлява за компенсиране на разместването на два допиращи се цвята. Този процес е превантивен и при него се генерират цветни зони, в които двата допиращи се цвята се припокриват. Основния принцип за генериране на тези цветни зони е по-покривният цвят да припокрива по-малко покривния цвят. някой наричат трапинга разговорно "раздуване".

Повече подробности не смятам, че са нужни, най-малкото, че може би излизаме от темата...Публикувано изображение

Редактирано от Petar Lazarov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги какви цени са тези стикери а и може ли да си намеря файл с висока резолюция но да е готов за лепене а не да трябва да режа всяка картинка :lol:/> Дори ако искате мога да попитам един приятел който работи в агенция каква цена може да обади и да си направим една обща поръчка.Сега видях че читавите са по 60 лв 1м2, което е доста май :(

Редактирано от gamencerista

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги от днес мога да ви предложа Стикер Бомб по ваш избор. Пращате ми файла и ми казвате какъв размер да се направи. Фолио с което разполагам е ламинирано на 3М и няма аналог на обявите в Продавалник. Не съм търговец, просто започнах работа в рекламна агенция и мога да свърша работа на цена по-ниска от боклуците които в момента се продават на доста високи цени.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колега зависи от файла и размера. Фолиото по принцип е скъпичко но разбира се това не е проблем. Цените да речем ще са колегиални.Най-добре е да ми кажеш кой файл си избираш и като го векторизирам ще ти кажа :)

Редактирано от gamencerista

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко снимков материал а в понеделник или вторник облепям тавана на моето Сивиче ... :Dhttp://gamencerista.snimka.bg/automobiles/sticker.779481

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...