Jump to content
mandata

Диагностика на виене отзад на ЦР-В - 1 (РД)

Recommended Posts

Колеги, моля за съвет - как могат да се проверят лагерите на главините на задните колела.Минах през един сервиз, но малко се съмнявам в опита на майстора. Мисли да разкачи полуоските от диференциала и главините и да върти на ръка гумата - ако е лагер ще се чуе шум.Ако не се чуе шум? Сигурно ще вие диференциала. Това виене си го има от 1 година. Смених маслото с оригинално за диф. но нямаше никаква промяна в шума.Също отзад мирише на изгоряла гума, когато карам планински терен (с повечко завои) - не е от спирачките, съединителя и не е от гумите. Съмнявам се в един тампон с форма на бонбон - като се погледне в задния калник и е точно отсреща, хванат с два болта. Защо мирише толкова много на изгоряла гума?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Защото си опекъл диференциала. Мирише на изгоряло масло.Усещаш ли вибрации/тропане отзад, когато тръгваш от място, с пълен ляв/десен, с повечко газ?!Пробвай с полиране на дисковете в диференциала. Има го описано в един от линковете в темата "Не се вкл.задният мост на цр-в 2 г.".

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да се вкарваш в толкова сложни филми като лагер или диференциал, обеди се че не е от гумите. Аз имах същия проблем. Когато си взех хондата имаше виене отзад в дясно силно наподобяващо на лагер. Пробвах с гуми от приятел и се оказа, че е от гума (на вид идеална). Размених местата на предните и задните и виенето отиде отпред.Нови гуми и няма виене :) .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...