Jump to content
Veseliq

Отделна секция във форума за мотори

Recommended Posts

Мотоциклетите на Хонда са едни от най-добрите в света (ако не и най-добрите), те са огромна част от историята на марката, да не говорим, че първите автомобили на Хонда са тръгнали покрай мотоциклетите. Тук вярвам, че има много Хонда мото-фенове, така че се чудя защо няма секция във форума "Мото". Там ще могат да се обсъждат всякакви въпроси, за отделни технически проблеми засягащи мотоциклетите, отделни модели (както сега има теми като "Акорд 7ма генерация, да се преброим"), мото-събори, организирани карания като стане топло и тн и тн. Нека за сега е един единствен под-форум в категория "Хонда фенклуб", пък ако се окажем много мото-феновете и постоянно се бълват мнения, вече може да се помисли да се разбие на под-форуми или дори отделна секция "мото".

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 Напълно съм съгласен,трябва да има...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега не знам как е, но преди време хората като чуеха ХОНДА и винаги се сещаха за мотоциклетите им!+1 :honda:

Редактирано от Bai_Georgi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лятото ходиме по едни забутани селца из Видинско при един дядо.Човекът и съседа му бяха много учудени, че Хонда правели и автомобили....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За събиранията си имаме цял раздел. Относно техническата част на мотоциклетите, контактувал съм с доста хора с мотори всичките търсят информация за тях в мото форумите. Нямам нищо против това да се промени. Но за да се случи раздела няма да е лошо да съберем преди това информация за мотоциклетите Хонда. Би било по добре все пак да има нещо в този раздел?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мото каранията не са като форумните срещи, проблемът в случая е най-вече, че хората не са свикнали там да има подобен род теми и не ги гледат. Прав си, че за техническа информация се ползват специализираните мото форуми, от друга страна мотористите с Хонда нямат избор така или иначе - аз бих обсъждал различни теми свързани с мотоциклета си тук, защото форума ми е присърце (макар за сега мотора ми да не е Хонда, тази година обаче възнамерявам да го сменя за Хонда). Провокацията ми да пусна тази тема е, че съм виждал не веднъж теми за мотоциклети в техническия раздел, които обаче биват заливани с мнения на хора, които не са сядали на мотор никога - дават се решения типични за автомобилни проблеми. В повечето случаи макар мотора да е машина с ДВГ, от не е същото и има много тънкости, които са си хронични болежки при моторите, но няма как да са приложими при автомобилите (да кажем съвсем нормално е мотоциклети произвеждани до ден днешен да имат карборатори). Ако се направи такъв раздел, ще започне да се пълни с информация веднага - като това ще се усети най-вече с началото на мото сезон 2012, който се открива края на Март. Ще се намерят хора, които искат да са модератори на раздела, ще се намерят хора, които да изготвят нещо като енциклопедия от важни теми, информация за отделни модели, новини и тн. Ще се търсят технически съвети и ще бъдат давани от други мото-фенове, понеже в мото раздела очаквам да влизат предимно такива.

Редактирано от Veseliq
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз самият съм привърженик на идеята. И съм на мнение че това трябва да стане, но трябва да е удобно за всички, най-вече може би за самите мотоциклетисти. Там ще има любопитна информация за всички не само за тях.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли някой ще подготви материали интересни за останалите с идеята, че ако има такива, има и потенциалната възможност да се направи нов раздел. Но съм сигурен, че ако има нов раздел, хората ще започнат да пишат в него и с времето ще се систематизира информация любопитна и за останалите фенове. Не виждам защо да не бъде направен раздела - ако не е успешен, можете да го махнете. Моите доводи са, че има не малко мотористи с Honda и разделът ще е полезен и интересен за тях. Хора, които са против моторите или просто не се интересуват от това, никога няма да бъдат заинтересовани, каквато и информация да има вътре. Както аз например никога не гледам какво става в раздел "Проекти" или "Car Audio и GPS" - както не се интересувам от тунинг, силов или оптичен, така не се интересувам от нищо различно от фабричното ми аудио. Сигурен съм, че и много други са така като гледам постовете и коментарите в тези раздели. Но това не ги прави безмислени, напротив, те са интересни и полезни за част от потребителите тук. Както ще бъде "Хонда Мото" раздела.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не е точно така не можем да пуснем един абсолютно пуст раздел :) Имаме не малко инфо за мотоциклети хонда, трябва да се систематизира и вкара в ред. И някой трябва да има желанието да поддържа този раздел, все пак за всички останали раздели има модератори които ги следят, за този също трябва модератор който да следи раздела и да го развива. Това е най-удачният вариант за това.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Veseliq готов ли си да удариш едно рамо с раздела, да намериш малко инфо, статии разни и т.н. за да може раздела да функционира нормално? Защото както казва Al_Capone не може да пуснем празен раздел.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работя по няколко мои проекта в свободното си време, така че не знам колко време бих могъл да отделя :( Бих могъл най-много да се включа като модератор, тъй като така или иначе ще следя много от темите и така или иначе през деня преглеждам всичко, което ми е интересно във форума (мото секцията би била част от това всичко). Но нека ви попитам, какви статии очаквате, какво инфо? В смисъл, мога да намеря други фенове, колеги с Хонди, които да имат желание да стартираме раздела, но не разбирам какво инфо се очаква в нова секция на форум? Просто ми се струва странно - в другите раздели не виждам да се държи на статии, виждам дискусии статирани от потребители, които са се оказали интересни и са направени "Важни". Пак ще кажа - ако пуснете раздел, той няма да остане дълго празен. Ще има стотици нови теми и хиляди мнения още този мото-сезон. Но ако конкретизирате какво се очаква като минимум, за да стартира раздела, ще видя какво мога да направя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нека започнем така. Сравнявайки го с останалите раздели за автомобили Хонда. Няма да е лошо да има обща информация за мотоциклетите Хонда. Да се намерят темите които има сега във форума и да се сложат в новия раздел. Най общо имаме съвети какво да гледаме при покупка на автомобил на старо, няма да е лошо да има такива съвети специфични за мотоциклети. Информация за екипировката и тн. Не е малко информацията която трябва да се сглоби за този раздел.Аз също като фен на двуколесните машини ще помагам, но не мога да поема основата тежест за този раздел :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...