chris_barnes 1296 #1 Публикувано 12 Ноември, 2011 Привет колеги. Преди около месец (може и малко повече да беше) хазайката закупи за квартирата матрак и подматрачна рамка от небезизвестните ТЕД. Матрака го харесах в магазина, и й казах да вземе и някаква подматрачна рамка по препоръка на магазина. Купила тя някаква, и след определеното за изпълнение на нестандартна поръчка (защото леглото е нестандартен размер) време, аз получих рамката и матрака. Монтирах ги и на втората вечер рамката буквално се разпадна (ламелите излязоха от леглата си). Направих рекламация в магазина, от който съм закупил артикулите, и те директно ме свързаха с ТЕД. По-късно същият ден ми се обади едно момиче от ТЕД във връзка с рекламацията, потвърди модела на рамката и ми каза нещо от сорта на: " Ами това е доста често срещано явление при този модел, и да ви я сменим със същата, след 1-2 седмици пак ще се разпадне" (WTF значи знаят, че продават боклуци и продължават да го правят?!?!?) Затраях си. Казах си - добре, айде трай бабо за хубост и излушах момичето. Тя ми каза - има по-скъп вариант и най-скъп вариант. Тук аз си казвам - айде ще взема най-скъпия, белким е здрав. Поръчката бе приета и ми казаха че до 2 седмици ще донесат новата рамка и ще вземат старата. Две седмици минаха но от тях ни вест ни кост. Звъня първият работен ден (Понеделник) от третата седмица и се свързвам с отдел Рекламации (пак някакво момиче). Питам я - какво се случва с еди коя си рекламация? И тя - ще проверя и ще ви се обадя. След 10 минути ми звъни и ми заявява, че този модел, който нейната колежка ми е предложила (най-скъпия) не може да бъде изработен в нестандартен размер поради конструкцията (специални елементи и тн.) Следователно, аз вече 2 седмици съм без легло и питам служителката - вие какво си чесахте, та не се сетихте веднага, а трябваше да минат 2 седмици за да го разберете?! Тя ми обясни, че колежката й била нова и нз си какво си, и да си избера друг модел. Попитах я дали ще се наложи пак да чакам 2 седмици (минимум) и тя - о, не, колегите знаят, че е спешно, до края на седмицата ще стане! До тук съм учтив и казвам - добре. Края на седмицата дойде, (както може би се досещате) обаждане НЯМА. Звъня аз тази седмица в началото и вече сипвам с големия черпак. Момичето ми отговаря че до края на тази седмица щяло да стане. В четвъртък ми се обаждат и ме питат дали предпочитам Петък или Събота да ми доставят новата рамка. Отговорих йм Събота. Изпратиха я с куриер, доплатих разликата (за по-скъп модел) и след като се качих вкъщи с "радост" установих, че тая рамка въобще не става на моето легло защото е с 10 см по-тясна.Не знам как може такава голяма фирма да си позволява така да се държи с клиентите?! Уж клиента винаги има право, ама ...тръцки! Не стига, че за нестандартна поръчка стрижат яко, ами са некадърни и не могат да я изпълнят като хората (за забавянето да не говорим). Не знам за вас, но след този случай не бих препоръчал на приятелите си жалката йм фирмица. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Myankov 64 #2 Отговорено 12 Ноември, 2011 Върни им рамката и си запази само матрака. Върви в някой дърводелница и поне знаеш, че там ще си изпипат работата и няма да си позволят гаври с тебе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
linejka 9 #3 Отговорено 12 Ноември, 2011 по добре пробвай със защита на потребителя кво може да се направи щом е нов и имаш документи за плащанията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jeepers 41 #4 Отговорено 12 Ноември, 2011 Тия от тед са големи тъпаци ,аз имах вземане даване с тях прдди 5 6 месеца и непрепоръчвам на никой стоката им,матраците са калпави а и рамките както се видя След много караници им върнах стария матрак ,върнаха ми парите + обещетение ! Накрая ходих в магнифлекс и си купих хубав матрак,верно 3 4 пъти по скъп ама и качествен Не се занимавайте с тази фирма ТЕД ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M&M 236 #5 Отговорено 12 Ноември, 2011 ТЕД е евтина марка-все едно да си купите Дачия...не забравяйте че човек прекарва 1/3 от живота си спейки и удобството и спокойния сън зависят пряко от качествата на матрака Дори ежедневието е полеко когато си се наспал .Не се пестете като купувате матрак.Дадените повече пари за качествен се възвръщат Лично аз спя на български матрак Хепи Дрим 100% мемори.Разликата със стария ми е огромнаето една добра статия по темата http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=35331 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове