Jump to content
pe6o74

Забраняват ментетата ксенони !

Recommended Posts

рано или късно всички закони идват и в България...нямали на стъклото хомогогация Е4 мисля че беше ще спират от движение ...

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, не ми е ясно защо всички ксенонаджии си мислите, че като не ви светкат значи всичко е мед и масло!? Аз не светя. Аз ругая и спирам и се моля оня да спре!! От кога стана мярка че не заслепявате, след като не ви присвяткат? Говоря за тея който са без лупи! Ако щете го забучете да свети под колата, пак си е пръсната светлината! И какъв ви е смисъла от "синеона" след като е забучен да свети долу?! Аз съм ЗА забраната на ксенон, но ако е поставен без лупа на рефлекторен фар! Аз съм ЗА спирането от движение на коли с неизрядни, заслепяващи, еднооки и др. коли. Ако искаш ксенон-сложи си лупи, специализиран сервиз да ти даде сертификат и готово! Хайде сега нахранете ме, че и без това е обяд и съм гладен! :)

Добре, не ми е ясно защо слагаш всички с ксенон под общ знаменател? Това, че някой те е заслепил и този някой в случая е бил с ксенон, не означава, че всички коли с ксенон (дори на рефлекторен фар) заслепяват и са ужас за насрещно движещите се. Аз лично го написах още в първия си пост в тази тема, че мен, лично ме заслепяват масово коли с нерегулирани фарове и то обикновено само единия им фар на такива коли (най-вероятно това са челно удряни, не добре отремонтирани коли), почти не е имало случай някой с ксенон да ме кьорави, казвам го най-откровено. Повече ме кьорават мизерни 40 годишни жигули пред разпад и удряни и не добре оправени след това бракми, от колкото "ксенонизирани гъзарски резачки". Не те храня и не се опитвам да ти променям мнението и светогледа, но ти казвам, че не е виновен ксенона, ако някой те заслепява. Виновен е негодника който си е сложил ксенон и не си е регулирал фаровете. По същия начин този същия негодник те е заслепявал и преди да сложи ксенона, когато е карал с нормални, халогенни крушки, това е всичко.Не ме разбирайте погрешно - аз НЕ защитавам ксенона. Просто колите които карам са със слаби фарове, без ксенон не се вижда нормално и са опасни да се карат по тъмно. Живот и здраве като имам възможност да ги сменя с по-нови и по-добри коли, които се виждат "ден" и с нормални халогенни крушки, няма да се сетя за ксенон. Редактирано от ADH-Honda
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, ....

Няма какво да те храним, като направят стриктен закон за светлините на колата тогава ще сваля ксенона. А не като карам аз със свещи от пред оня да ми свети с фарове, габарити, халогени и там квото е намерил да включи на колата от горе от страни и от където е могъл да сложи нещо да свети. Като направят така аз съм ЗА да си сваля ксенона, но до тогава предпочитам да си карам с него. ;) Редактирано от reddek
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, с много от вас не съм съгласен, но ви разбирам. Повечето грешни изводи, които си вадите са или от липса на информация, или от липса на ориентир за това как трябва да бъдат нещата в една държава със работещо законодателство.

Не знам колко от вас карат редовно извън България, но тези от вас, които го правят знаят, че навън контрола е много по-голям и глобите са още по-големи.

- Ок, имаш кола. Плащаш застраховки за една "кошница" пари, преглед, където едва ли не ти тестват колата сякаш сега излиза от завода, данъци и какво ли още не. Не, че в България не се плащат подобни неща, плащат се, но много от нас се лишават от какво ли не, само и само да карат кола и то не каква да е, а точно такава, каквато искаме.

Защо го пиша това? Защото е редно да осъзнаем, че въпреки това, че се правим на бедни, имаме доста предимства пред колегите ни от EU. Имаме собствени домове, собствени коли (дори по няколко) и какво ли още не. Неща, които извън България се считат за лукс и много от хората с висок стандарт на живот и с много по-високи доходи не могат да си позволят.

Е как да не могат? - ще питате вие, та те взимат по еди колко си евро. Еми не могат колеги, има контрол. Не можеш на вън да си купиш кола на 10 и повече години и да платиш смешен данък за нея, не можеш да караш не добре поддържана стара или нова кола и да минеш преглед, не можеш да паркираш по улиците където ти падне (трябва ти гараж примерно). Има много такива ограничения, които просто не позволяват на хората да карат стари щайги, които могат да застрашат по какъвто и да е начин пътната обстановка. Единствения шанс е да се карат по-нови коли, които пък са по-скъпи и от тук броя на хората, които могат да си го позволят намалява драстично.

Е как тогава се предвижват "гъзарите"? - ще питате вие. Много просто, начини, които се смятат за срамни в България - пеша, градски транспорт, малки моторчета (скутерчета), ролери, тротинетки, скейтбордове.

Да, ако щете вярвайте, хората на вън са много по широко скроени от тази гледна точка. Не се срамуват като нас българите. Много често съм виждал костюмари със ролери или тротинетки да кръстосват улиците. А тези пък, които карат коли, не карат хонди по "200 коня със свистящи турбини под капака", защото няма кой да им позволи да стъпят на улицата, а карат много по слаби, но фабрични коли, малки гейски колички, които в България отново се считат за срамни.

Е как ги знам аз тези неща, ми много просто - от опит. Не живях в България преди, не живея в България и сега.

Защо ви ги написах всичките тези неща?

1. За да не го играете бедни и да се оправдаете със липсата на средства.

2. За да разберете, че има и други начини да се движите в пространството без да ви струва толкова на вас и без да излиза скъпо и на околните (лош фар може да означава човешки животи).

3. За да осъзнаете, че в България липсва контрол за тези неща и за това имаме толкова нагъзарени хонди, което пък от своя страна не винаги е хубаво и безопасно.

4. За да разберете, дай боже повече хора, че гъзарията и безхаберието на един струва човешки живот на друг/и.

И сега нещо малко по-конкретно. Аз определено съм за, но да се определя от комисия дали дадена кола може да се движи със определена осветителна уредба, а катаджиите да имат правомощията да задължават колеги да я посетят.

П.П.

За колегите със ксенон на обикновен рефлектор, колеги, карате така защото не разбирате, което Е ВАШЕ ПРАВО, но нямате право да пипате там, където не разбирате.

  • Нагоре 2
  • Надолу 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Респект, много добре казано!

  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудя се,защо темата все още не е заключена,при положение,че нищо което се казва в заглавието не съответства на истината.

:thumbs1:
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"ADH-Honda" - напълно съм НЕсъгласен с теб! Тъй като са ти доста дълги словоизлиянията ще визирам само част от последното:

 

...почти не е имало случай някой с ксенон да ме кьорави, казвам го най-откровено.

Израза "Казвам го най-откровено" на края на изречението е точно като "Вервайте ми" и показва несигурност, неувереност... Щом не те кьорават ксеноните на рефлекторен фар, значи или си сляп, или лъжеш!

 

Повече ме кьорават мизерни 40 годишни жигули пред разпад...

1) Къде ги намираш тези масово движещи се 40 годишни жигули по пътищата? Щото аз мисля, че ксеноните на рефлектор са десетки пъти повече от Жигулите на пътя?

2) Дори и да ги има толкова масово, с техните 40 годишни потъмняли рефлектори как ли те заслепяват ?

3) 35 Ватовите крушки тип балон (на Жигулите), които като мощност са на 1/2 от съвременните халогенни крушки колко ли силно светят ? Още повече, че дори и при еднаква мощност (ватове), халогенната крушка има по-голям интензитет.

4) Ксеноновата лампа при 35W консумирана мощност има два или повече пъти по-голям интензитет от халогенната крушка...с "балонката" няма да я сравнявам изобщо по сила на светене.

 

Къде отиваш ???

 

Ако искаш ще седнеме аз на 2 метра от фар на жигула, ти на 2 метра от фар с рефлектор и ксенон и ще ги гледаме по 2 часа. Да видим кой ще окьоравее?

 

Не заслепявали ксеноните на рефлектор... Спри се, моля те...

 

Не те храня и не се опитвам да ти променям мнението и светогледа, но ти казвам, че не е виновен ксенона, ако някой те заслепява. Виновен е негодника който си е сложил ксенон и не си е регулирал фаровете. По същия начин този същия негодник те е заслепявал и преди да сложи ксенона, когато е карал с нормални, халогенни крушки, това е всичко.

Ксенон на рефлекторен фар няма как да се регулира! И на два метра пред колата да направиш да е основното петно, разсейките са толкова много, че пак ще заслепяват насрещните. А при ксенона разсейките са с доста голям интензитет. Това е проблема!

 

Живот и здраве като имам възможност да ги сменя с по-нови и по-добри коли, които се виждат "ден" и с нормални халогенни крушки, няма да се сетя за ксенон.

Демек живот и здраве, когато ти решиш или имаш възможност, тогава няма да ни заслепяваш. До тогава ние ще страдаме, за това, че ти нямаш възможност...

 

Спирам, че ще се нервирам.... :ph34r:

Редактирано от Honda user
  • Нагоре 1
  • Надолу 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, не ми е ясно защо всички ксенонаджии си мислите, че като не ви светкат значи всичко е мед и масло!? Аз не светя. Аз ругая и спирам и се моля оня да спре!! От кога стана мярка че не заслепявате, след като не ви присвяткат? Говоря за тея който са без лупи! Ако щете го забучете да свети под колата, пак си е пръсната светлината! И какъв ви е смисъла от "синеона" след като е забучен да свети долу?! Аз съм ЗА забраната на ксенон, но ако е поставен без лупа на рефлекторен фар! Аз съм ЗА спирането от движение на коли с неизрядни, заслепяващи, еднооки и др. коли. Ако искаш ксенон-сложи си лупи, специализиран сервиз да ти даде сертификат и готово! Хайде сега нахранете ме, че и без това е обяд и съм гладен! :)

Добре, не ми е ясно защо слагаш всички с ксенон под общ знаменател? Това, че някой те е заслепил и този някой в случая е бил с ксенон, не означава, че всички коли с ксенон (дори на рефлекторен фар) заслепяват и са ужас за насрещно движещите се. Аз лично го написах още в първия си пост в тази тема, че мен, лично ме заслепяват масово коли с нерегулирани фарове и то обикновено само единия им фар на такива коли (най-вероятно това са челно удряни, не добре отремонтирани коли), почти не е имало случай някой с ксенон да ме кьорави, казвам го най-откровено. Повече ме кьорават мизерни 40 годишни жигули пред разпад и удряни и не добре оправени след това бракми, от колкото "ксенонизирани гъзарски резачки". Не те храня и не се опитвам да ти променям мнението и светогледа, но ти казвам, че не е виновен ксенона, ако някой те заслепява. Виновен е негодника който си е сложил ксенон и не си е регулирал фаровете. По същия начин този същия негодник те е заслепявал и преди да сложи ксенона, когато е карал с нормални, халогенни крушки, това е всичко.Не ме разбирайте погрешно - аз НЕ защитавам ксенона. Просто колите които карам са със слаби фарове, без ксенон не се вижда нормално и са опасни да се карат по тъмно. Живот и здраве като имам възможност да ги сменя с по-нови и по-добри коли, които се виждат "ден" и с нормални халогенни крушки, няма да се сетя за ксенон.
Слагам всички под общ знаменател, защото:Слагаме ксенон на **** (марката автомобил), отиваме във СБА, реглаж на фаровете. Излизаме вечерта, заслепява та си е**ло майката..Отиваме на другият ден в друг сервиз, където слагат само ксенони! Реглаж.. Излизаме вечерта същата работа! Спираме колата на 10 метра от стена, на път равен по нивелир (използвани за целта 3 различни нивелира!!!), забучваме ги най-долу, гласим струваме.. Резултата познайте какъв е вечерта.. Същият! Ето за това слагам всички под общ знаменател. Явно не съм се изразил правилно за заслепяването. Имах предвид не само ксенонковците, а и по-горе изброените от теб "колеги" на пътя. Сега да се уточня и аз. Карам англичанка, фаровете са ужас! Пробвал съм с какви ли не крушки.. Осрами, Филипси, Милипси, всякакви! Не мога да прогледна и това си е. В момента след като ми изгоря за пореден път найт брейкъра съм с крушките с който взех колата. Поиграх си с настройката на фаровете и мааалко прогледнах. За заслепяване не мога да кажа, но никой от приятелите ми с който се движим вечер не се е оплакал, че го заслепявам. А и реално с доста наведени на долу фарове не знам как ще заслепя. Както и да е. В момента се оглеждам за прожектори за вграждане, който да излязат на оферта. В краен случай, ще взема от един колега, който си има сайт. Ксенона ми стой в къщи, пробвали сме и с него - резултата е ужас! За доста неща съм съгласен, че не само ксеноните заслепяват а и другите, че гъзарите с 1000000 светлини по колата си също, камионите с техните 27 халогена на кабината също. Но не мога да се съглася, че ксенона може и да не заслепява без лупа, на обикновен рефлектор производство 199 и някоя година. Лек ден на всички и карайте умната! :) Редактирано от Ganchev
  • Надолу 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се щеше да съм на всяко "гърне меродия" и да опонирам на всяко едно мнение, ама така и така си пишем...:

 

Защо ви ги написах всичките тези неща?

1. За да не го играете бедни и да се оправдаете със липсата на средства.

2. За да разберете, че има и други начини да се движите в пространството без да ви струва толкова на вас и без да излиза скъпо и на околните (лош фар може да означава човешки животи).

3. За да осъзнаете, че в България липсва контрол за тези неща и за това имаме толкова нагъзарени хонди, което пък от своя страна не винаги е хубаво и безопасно.

4. За да разберете, дай боже повече хора, че гъзарията и безхаберието на един струва човешки живот на друг/и.

1 - никой не го играе беден, напротив - според повечето анти-ксенон-фенове, тези с ксенона го играят тарикати, гъзари, т.е. хора с пари. Майтапа на страна... бедни го играем (поне аз и но1елсе) защото е по-евтино да се оправят фаровете (като се сложи ксенон) от колкото да се смени колата (сивик 5-а ген);

2 - това за колоезденето, ролерите, мотоциклетите - аз лично съм краен противник на двуколесните машини (най-малкото, че едно падане с мотор/колело може да ти причини много повече травми, от колкото сравнително лека катастрофа в кола, била тя и трабант), но това няма никакво значение. Всеки сам решава какво да ползва, не живеем в конц лагер. ОК, лятото може и с колело - в България в колко града има вело алеи и в колко от тези градове са тези вело алеи ? България не е Австрия, тук няма условия за движение в градски условия с колело, трябва или да го караш на пътя (да те блъсне някой) или на тротоара и по булевардите които са пешеходни зони (което е пълно нарушение).

3 - аз пак повтарям - аз ползвам ксенон НЕ за гъзария, а от чудо, от необходимост, че трябва да виждам в тъмното, очевидно само човек който е имал Сивик 5 може да ме разбере за какво говоря.

4 - на това няма да отговарям, по простата причина, че нещата вече се преиначават, все едно ксенона е радиоактивен. Заслепяване може да се получи и от жигула с нерегулирани фарове.

 

И ако трябва да задълбаваме в нещата, как е по света, Европа... 90% не от хондите тук, а от колите в България трябва да бъдат спрени от движение. Защо ли ? Ами хората ходили/живяли в Австрия и Германия знаят как е да имаш кола - всяко едно изменение се типизира, след всяка една интервенция която променя стандартния вид на автомобила, трябва да се мине TUV. За слагането на един най-обикновен спортен праг или лип, дори при смяна на джантите с такива с по-голям размер (примерно колата стандартно е на 15 цола, слагат и се 16 цола) всичко това трябва да бъде описано какво и как е сменено, не на улицата, а в оторизиран сервиз, трябва да се тества и след това ако се удобни, тогава можеш да караш тази кола с този "тунинг". А кажете моралисти хондаджии, колко от вас карат хондите си в стандартен вид, а не са правили чудесии по тях само и само да върви повече и да ви се харесват на вид повече. Това НЕ е въпрос.

Ако почнем да се правим на Германци, всички ще изревем !!! ДА, простотията в България трябва да престане, анархията трябва да свърши, трябва да се започне от някъде, но не смятам, че китайския ксенон е най-голямото зло, от което идват всички проблеми и катастрофи по пътищата и дори така да е - глоби ДА, но спиране от движение... да спрат от движение автобуса който превозва 50 души живо тегло който е наклонен на една страна с изменена геометрия на шасито и е потенциална заплаха да изтрепе сума народ, да спрат от движение на бай Желю 40 годишната волга, която Желю е сметнал, че няма смисъл да и ползва задните седалки и затова я е нарязал и с електрожена на комшията Пешо е направил волгата от седан на пикап, да може да си прекарва д'ръва за зимата. Ей тия да ги спират от движение, които са наистина реалните опасности на пътя.

Нека същите тези ГЪЗОВЕ от парламента които измислят тези закони (ако въобще има такъв закон ?!), започнат да правят пътища като хората, за които по между другото всички ние си плащаме и след това да ми забранят ако искат и кола над 7 годишна възраст да не се движи.

 

Въртим се в омагьосан кръг, това е.

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спирам, че ще се нервирам.... :ph34r:

Има диазепам за такива случаи... :rolleyes::whistle:
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колеги ако щете ме нападайте но сложих си ксенон на рефлекторния фар, регулирах го и... не ми присветкват Публикувано изображение

  • Нагоре 3
  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина не е приятно когато срещу теб е кола с фарове без лупи и ксенон, заслепява ужасно много. Фаровете с лупи поне фиксират светлината на едно място, а не пръсната на всякаде. Лично мое мнение ксенон само на лупи!

  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тази тема тръгна по нанадолнището.

  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра си е темата - и един колега да се откаже да си слага ксенон след като я прочете, пак ще е от полза. Честно казано и на мен ми омръзна да пресвяткам, сега само се моля маркировката отдясно, очертаваща края на асфалта, да не изчезне при разминаване щото редовно само тя ми остава за ориентир :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите, които си мислите, че след като не ви пресвяткват с фарове не заслепявате сте в грешка.

Тъй-като този тип интервенция е много често срещана, българския шофьор свиква и си мисли, че това е поредната простотия, която няма как да се пребори/изкорени и нищо не може да бъде направено. Това, че те не отговарят на "дългите" ви светлини със дълги се дължи на смиреността, обезвереността и покорността на българина. Просто сме овчици и лесно се примиряваме.

  • Нагоре 2
  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има, мисля, две теми с по седем страници спорове за ксенон комплектите. И тук се изписа хранилка, както и там. Ето какво съм превел от форум в САЩ.. и там имат такъв проблем, и там се ядосват на такива хора, които хем искат ксенон, хем не искат да дадат още 150-200-300-400 долара за лупи.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=28424Темата се затваря по желание на няколко потребители и поради факта, че стана много плявата.

  • Нагоре 3
  • Надолу 5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...