Jump to content
dimovdid

Смяна на греста на лагер-главините

Recommended Posts

Здравейте, Колеги! Преди няколко дни карах на леко дръпната ръчна спирачка. Забелязах го чак след като спрях и от задните гуми и спирачни апарати излизаше пушек и много грееха. След отварянето на задните барабанни спирачки се оказа, че всичко е наред ( и без това още не им бях правил ревизия). Само ги зачистих, леко пришкурих феродото със ситна шкурка и изддухах събралия се прах от феродо. Изкарах за оглед и лагер-главините. По съвет на мой познат разбрах, че може да отворя лагера и да му прегледам състоянието. Това се извършва много лесно. Лагерът се състои от 2 вътрешни черупки. С леки удари със секач се избива едната черупка (тази, която е от вътрешната страна) и се открива достъп до съчмите на лагера. Част от течната съставка на греста беше избила извън лагера. Вътре имаше грес, но по-гъста. Пак по съвет на моят познат изчистих част от старата грес и добавих добра литиева високотемпературна грес, зелена на цвят на фирмата Febi Bilstein-германско производство. Тази процедура е задължително да се извършва в безпрашна среда, за да не се замърсят лагерите. Някой извършвал ли е такива процедури и какво Ви е мнението за това. И въобще не е ли дообре на определен пробег и след оглед да се извършва профилактично тази процедура за удължаване живота налагерите? Как стои въпросът с предите лагери? Там може ли профилактично да се извърши нещо подобно или лагерите са изцяло капсуловани? Поздрави! Д

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре си направил по мое мнение.И аз имах проблем с греенето на задна дискова спирачка,просто темп.беше много висока и съм се чудил греса,ако я има въобще,на какво е станала. Не е избила отвън,но и не смея да пипам за да не се появи някакъв проблем после.Някой,ако може да каже,колко се натяга гайката и дали е лошо да се натегне молко повече? При положение че се прави без динам.ключ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лагера е съчмен а не ролков, така че няма опасност да го скапеш от пренатягане, плюс това вътрешната черупка е малко по-широка точно с тази цел - да опре гайката само в нея а не в целия лагер. Може обаче да прецакаш резбата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре, като се махне едната черупка и като се напълни с грес тая черупка нали е деформирана и лагера ще стои открит и греста малко или много от температърата се втечнява и ще излезне и + това ще влиза прах от феродото ? и как и с какво се закрива да нестават фалове ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...