yakeen 2 #1 Публикувано 21 Август, 2011 Здравейте, прави ми впечатление от седмица, две насам, когато карам колата по нанагорнище на висока предавка (трета, четвърта) около 2000 оборота, докъм 2300 причуква аванса.Незнам дали е правилно дори да го обясня така, но звука е точно такъв. Случва се само при определена позиция на педала за газта, ако подам повече газ - изчезва, ако отнема газта, също.Трябва ли да се притеснявам или е нормално това поведение?Благодаря, Явор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #2 Отговорено 21 Август, 2011 (Редактирано) Правилно ли ти е зацепен ангренажания ремък? Имах го тоя проблем (понеже на раздвижната ролка не съвпадат белезите) и като я зацепихме по оригинална всичко се оправи. И почукването беше в диапазона 2000-3000. Ако не е ремък може да имаш нужда от центровка. Редактирано 21 Август, 2011 от civicgonemad 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #3 Отговорено 21 Август, 2011 Я първо пробвай с хубав бензин 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #4 Отговорено 21 Август, 2011 Я първо пробвай с хубав бензин Я, първо се обоснови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #5 Отговорено 21 Август, 2011 Колегата Флай Бой има предвид че ако бензина който е сипвал колегата може да не е качествен и да не е устойчив на детонации което се характеризира с октановото число и за това да причуква аванса. Щом от скоро му чука аванса на колегата явно е или кофти бензин който е заредил последната седмица или зьб на на ангренажа както е споменал колегата civicgonemad.На ровера ми причукваше аванса на бензин но там бях вьртял аванса заради газта че вьрвеше по добре с по-голямо предварение на газ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yakeen 2 #6 Отговорено 21 Август, 2011 (Редактирано) Уа, бързи сте!понеже резервоара ми в момента е пълен малко над половината с 95, става ли да го допълня с 98, или да го изгоря този и да сипя тогава от друго място.Мога и някаква добавка да сложа, ако ще свърши работа, да видя, дали ще изчезне почукването. Редактирано 21 Август, 2011 от yakeen Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #7 Отговорено 21 Август, 2011 Ами и сега да го напьлниш с друг бензин при всики случаи ще има разлика ако тоя в момента е кофти. Аз зареждам само на омв и газ и бензин ,че само на тях се доверявам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #8 Отговорено 21 Август, 2011 Няма да споря, дано наистина е сипал бензин разреден с конска пикня и всичко да е наред като го смени.После да стане ясно от къде да не зареждаме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yakeen 2 #9 Отговорено 22 Август, 2011 (Редактирано) Здравейте, Флай-бой май ще се окаже прав. Заредих 17 литра maxx100 на OMV и за сега изглежда, че досадното почукване изчезна. Сега резервоара е пълен със смеска от 17литра maxx100 от OMV и грубо 23 литра 95 октана от Rompetrol и двете сипвани в Габрово.Ще се ослушвам внимателно следващите дни, да видим дали ще се окаже, че наистина бензина е бил кофти. Редактирано 22 Август, 2011 от yakeen Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #10 Отговорено 22 Август, 2011 100% е от бензина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
POPAI 8 #11 Отговорено 14 Октомври, 2015 Колеги ,здравйте.Сега търсих инфо за моя проблем и намерих това във форума.Аз имам същия проблем.Карам само на бензин,сипвал съм и 98 и екто 95,слагал съм и добавки за бензин,но си го има този шум като прочукване на аванса.Ремъка ми е сменен преди 3 години но сега започна да се чува.Смених свещи.и няма промяна ,Моля за мнения и помощ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #12 Отговорено 15 Октомври, 2015 Тук http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=67777&hl= е писано по подобен проблем.При мен,и според мен,се дължи на резонанс в нещо гумено,може би тампони на мотора или ремъци. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
POPAI 8 #13 Отговорено 16 Октомври, 2015 Аз тази тема я четох но при мен на място го няма този шум,само в движение.При натискане на газта изчезва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове