Jump to content
filipov

Теч на вода в купето след дъжд Сивик 1.5- англичанка

Recommended Posts

Пак се налага да подновя темата , въпреки, че направих всичко което ми бе посочено като съвет. Днес след дъжд около час и без колата да е в движение, под стелката на предната дясна седалка се появи вода - около 200-300 гр. Колата беше в холизонтално положение - на паркинг.Със сигурност не тече под жабката - там е сухо. Свалял съм пластмасовата кора под стъклото дори сложих допълнително пластмасова лента под металната рамка на стъклото и по никакъв начин не е възможно да влезе вода в отвора за въздуховода от където смятах, че влиза вода. Моля , ако някой има идея от къде може да влезе вода и е отстранил подобен проблем ми помогне, ще съм много благодарен. Колата е английски сивик - 95г.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми е подлизвало от упльтнението на вратата. Улльтнението в горния край имаше малка цепнатина. От там влизаше вода вьтре в упльтнението и в след това подлизваше от местото кьдето се сьбира в доната част на вратата. Доста време се чудех и аз от кьде влиза водата. Пробвай сега в дьждовете да откачиш мокета от прага до седалката  и го загледай . Аз така хванах моя теч.  

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,аз направих следното:свалих чистачките и пластмасата която е под тях.Там ще видиш на самите калници има едни отводнители.При мен явно бяха запушени от боклуци защото след промиванетоим с градинския маркуч и силна струя вода вече година нее капнало и капка.Явно това си е проблем на англичанките.Между другото съм виждал и на 6-та хеч този проблем и момчето го реши по същиа начин.Пробвай дано помогне и при теб.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ли ЛЮК?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега то ако е люка ще капи по седялките и ще се вижда, спред мен както каза другия колега сжали пластмасата и виж да не са запушени тея отводнители или най-добре махни часта на кичето от дясната страна и гледаи от каде може да идва

Редактирано от Tino
Предходно мнение не �е цитира !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за съветите. Вдигнал съм мокета и дори махнах предната дясна седалка и всичко се вижда, но не мога да разбера от къде е влязла вода. Снощи затворих клапата преди дъжда и днес имаше вода - към 300гр. Свалял съм преди седмица черната кора от вън под стъклото и дори сложих пластмасова лента да предпазва отвора за въздуха. Имам чувството , че под въздуховода има вода. От към вратата е сухо. Зад компютъра също.Имам люк ,но е изключено - той си има канали за отвеждане на водата. Изчистени са и отвеждащите канали за оттичане под калниците. Сега като намалее дъжда и пак ще махна чистачки и кората за да видя дали е мокра клапата, - тя според мен не може да спре водата , ако я има , но би трябвало, ако влиза от там вода, поне да има следи - да е мокра.Ако някой има идеи - благодаря предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май разбрах къде влиза в купето вода , но от вън от къде още не мога да разбера. Тече под бежовия "балатум"- насреща към двигателя под жабката и близо до калника . Не мога да разбера от вън от къде- около отвора за въздух и по целия улей за оттичане ръжда няма , евентуално под стълото , но и там видимо нищо не се забелязва. Имам чувството,че част от водата ,която се оттича под калниците влиза в купето и то само от дясно. Знае ли някой тези канали за оттичане - маркуч ли е или улей в калника. и ако е маркуч и го няма , според мен напълно възможно е с времето да се появи ръжда и да пробие отвор към купето. Моля за съвет.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми течеше от тавана. Силикона между ламарините на покрива игредата на таван се беше спукал в горния десен ълъл и мокреше. Открих проблема като свалих тапицерията и поливах с вода. Там е двоина ламарина и може да води водата на мокета.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в двата ъгъла на предното стъкло има едни улейчета,по които се оттича водата.махни си пласмасовия предпазител и вземи с един пистолет ги продухай здраво.задръстени са ти.от там ти тече доло в краката.като се задръстат така става

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си маркуча за отичане на водата от шибидаха. Махни тапицерията от дясно под жабката,откачи компа от ламарината и бръкни в дупката да си провериш маркуча да не е изваден.На един приятел англичанката имаше същия проблем и доста разглабяне и сглабяне ни трябваше докато разберем че е от там.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря VTi, мислех да махам компютъра , но не успях да развия вътрешните гайки , но ще намеря добър инктрумент и ще го махна. Смятам, че не е от люка, защото поливах обилно с маркуч и влиза вода някъде в ъгала около пантата на предния капак или под стъклото, което според мен е по-малко вероятно. Водата се събира и протича в ъгъла отпред до компютъра - там има двойна ламарина с две тапи - едната я няма и виждам през отвора как се пълни с вода между ламарините и протич а между заварките на пода и насрещната ламарина на купето под жабката. Зад компютъра има ли отвор ,който позволява да се види отвеждащия маркуч ? Може би ако е изваден или липсва маркуча - водата си намира път към купето. Това остана , със сигурност не влиза вода от въздуховода и не са задръстени отвеждащите водата канали - водата се изтича свободно излиза под пластмасата на прага и не знам дали няма да се наложи да махам и пластмасовия придпазител на прага от долу, но дали ще има полза?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Водата се събира и протича в ъгъла отпред до компютъра - там има двойна ламарина с две тапи - едната я няма и виждам през отвора как се пълни с вода между ламарините и протич а между заварките на пода и насрещната ламарина на купето под жабката. -точно там има снадка на маркуча и най вероятно е изваден , като го пьнеш и влиза малко (по малко от 1- 1,5 см)намери начин да го понадиш - с парче от друг маркуч.

Зад компютъра има ли отвор ,който позволява да се види отвеждащия маркуч ? - има и се вижда

Може би ако е изваден или липсва маркуча - водата си намира път към купето.- да

Това остана , със сигурност не влиза вода от въздуховода и не са задръстени отвеждащите водата канали - водата се изтича свободно излиза под пластмасата на прага и не знам дали няма да се наложи да махам и пластмасовия придпазител на прага от долу, но дали ще има полза?-и това е пробвано преди да намерим извадения маркуч няма смисъл да го правиш

 

поздрави Редактирано от i4o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак по въпроса за теча след дъжд в английски Сивик -5вр. Много се зарадвах, че като сваля компютъра и зад него ще намеря отвор през който да проверя има ли маркуч или е изваден за оттичане на водата, но за съжаление - нито зад компютъра, нито зад планката няма отвори. Има малка тапа , колкото за един пръст, която не върши работа. Направо не знам какво от тук нататък - е поне разбрах, че вода влиза от оттичащия се канал / паднал или липсващ маркуч /, може би между калника и подкалника и си намира път между ламарините и тече в ъгъла и напред под жабката . Чакам мнения по въпроса.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвали да отпушеш отводнителите на калниците,както ти бях писал по горе.Бас държа че проблема ти е там.Много е неприатна тази вода под жапката,мен ме бъзикаха че ако затворя котка в колата щяла да избяга от там кадето влиза водата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвали да отпушеш отводнителите на калниците,както ти бях писал по горе.Бас държа че проблема ти е там. -- Да първото нещо, което направих беше да отпуша отводнителите със силна струя на автомивка. Ако там, в отводнителя на калника има маркуч и е откачен или изобщо го няма си мисля , че част от водата в този случай може да влезе в купето. Знае ли някой как да проверя това?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз го намерих при мен проблема. Баше найстина маркуча от шибидаха. Той има гумена кривка на 90 градуса каоято излиза отвън в калника точно под пластмасовата кора на калника. Тази кривка се беше извадила от маркуча, който идва от тавана. Връзката е над компютъра и по-точно над двата снопа от кабели (там има един по-голям отвор). Ако си с климатик (като мен) ще ти е много трудно да го достигнеш защото не може да се свалят елементите от парното зад жабката. Аз се измъчих направа но успях да я нахлузя кривката в маркуча и после с една дълга пръчка намазах с лепило връзката между тях. на другия ден я подведох кривката в дупката на купето и от вън под калника я издърпах с клещи. Ако си без климатик тогава лесно се сваля парното и се достъпва лесно.

Дано да съм полезен с обяснението Публикувано изображение

Редактирано от mielens

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...