p1rvi 0 #1 Публикувано 2 Август, 2011 Здравейте.....имам хонда сивик 97 1.4IS но вече имам бебенце и ми идва малко тясна...карам я от 2 години ....никакви проблеми освен малко ръжда която оправих след като я взех.....чудя се дали да я заменя за Акорд 97 2.0 TDI .Aко може да чуя няколко компетентни мнения ще съм благодарен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #2 Отговорено 2 Август, 2011 Колега,Не искам да те отказвам от дизела,НО те съветвам да си вземеш бензинов Акорд 2.0л или 2.2л.Този дизелов мотор за когото ти говориш в този Акорд 97-ма е на Ровър.Има доста писано по това,може да потърсиш темата. Ако не я намериш ние ще я намерим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #3 Отговорено 2 Август, 2011 Напиши в търсачката "акорд дизел" и приятно четене. Сивик 6- та дизел е със същия двг.п.п. Моето мнение е да, вземай го. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
p1rvi 0 #4 Отговорено 2 Август, 2011 написах в търсачката и излязоха теми на някакъв човек които доста е тормозил форума и хората в него ще проверя във форума на ровър ...но ако има някой с такава хонда да ми пише ако може! благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #5 Отговорено 2 Август, 2011 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=60293&st=0&p=1057206221&hl=+акорд%20+дизел&fromsearch=1entry1057206221 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Вен_РВ1456ВС 157 #6 Отговорено 2 Август, 2011 Само не си мисли, че тоя дизел ще гори 4-5. А и като знам нафтата с кво качество е в БГ . . . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d1ma 40 #7 Отговорено 2 Август, 2011 (Редактирано) Напротив, точно това трябва да очаква колегата, ако попадне на читав екземпляр. Аз го казвам от опит и с две ръце се подписвам за думите си. Очаквам и ти да споделиш от къде са ти наблюденията. Редактирано 2 Август, 2011 от Tino Предходно мнение не Ñ�е цитира !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martins 41 #8 Отговорено 2 Август, 2011 Всичко се свежда до това какво ще е състоянието на автомобила. Ако е читав мотора наистина ще има значително по-нисък разход от бензиновите аналози, да не говорим пък за мотор 2,2 защото ще му се завие свят на колегата да слага бензин /пък и той явно търси семеен автомобил и няма намерение да се състезава/. Проблема идва от това че масово караме автомобили по над 10 години които са със сериозен пробег в км., именно за това проверката на автомобила от компетентни хора е задължителна /най-вече за дизелов двигател/. Качеството на горивата в родните ни бензиностанции се отразява както на дизеловите така и на бензиновите двигатели, особено на по-напомпаните ако мога така да се изразя. Това че били лоши моторите на Ровър е малко несериозно. Лично аз ако имах финансовата възможност да карам съвременен дизел никога няма да предпочета бензинов двигател пред него. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #9 Отговорено 3 Август, 2011 Аз, като собственик на Акорд 2.2 бензин, мога да се подпиша с две ръце, че колата НЕ става за състезание. В същото време не е проблем да изпреваваш с четири човека, пълен багажник и включен климатик. Да, не харчи 4-5л/100км, но и не трака, не тропа и не пуши черно. Освен това не бих разчитал на 13-15-годишен дизел да ми закара безпроблемно семейството до морето, например. Не че не може и не е възможно, но е напълно възможно и да не успее Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d1ma 40 #10 Отговорено 3 Август, 2011 (Редактирано) Аз, като собственик на Акорд 2.2 бензин, мога да се подпиша с две ръце, че колата НЕ става за състезание. В същото време не е проблем да изпреваваш с четири човека, пълен багажник и включен климатик. Да, не харчи 4-5л/100км, но и не трака, не тропа и не пуши черно. Освен това не бих разчитал на 13-15-годишен дизел да ми закара безпроблемно семейството до морето, например. Не че не може и не е възможно, но е напълно възможно и да не успее Всичко е въпрос на поддръжка. Дори совалката на НАСА я пенсионираха, пък тя ползва доста по-качествено гориво от Акорд 2,2 бензин. И на човека не му трябва кола за съзтезание. Редактирано 3 Август, 2011 от d1ma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #11 Отговорено 3 Август, 2011 Не знам в какъв смисъл ти едва тесен сивика, но щом се заговори за семейна кола, аз си представям комби. Според мен седан за семейна кола не е кой знае колко функционален. Аз бих те насочил към сивик или акорд комби. Комбито на сивика май пак го имаше с дизелов двигател.Да ти е живо и здраво бебчето! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Street-warrioR 287 #12 Отговорено 3 Август, 2011 Колега, можеш да си вземеш Сивик "англичанка" (кеф ти хетчбек, кеф ти комби)! Мисля, че няма да ти е тесен, пък и има разнообразие от двигатели, които не горят много! Може и Сивик 6та ген седан (най-добре според мен)!Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове