ceco_accord 3552 #2481 Posted May 24 Дали една кола спира по техническото си задание и параметри си личи по задните дискове. И 2 мм ръб да имат, щом са равномерно лъскави до него и по цялата контактна площ с накладките, значи цялата система работи с проектираната ефективност. 1 Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1512 #2482 Posted May 24 преди 24 минути, ceco_accord написа: Дали една кола спира по техническото си задание и параметри си личи по задните дискове. И 2 мм ръб да имат, щом са равномерно лъскави до него и по цялата контактна площ с накладките, значи цялата система работи с проектираната ефективност. Точно задните спирачки бяха компрометирани,преди три дни на техн, преглед на моя акорд.Идеално лъскави и равномерно износени,но с лоши показатели на стрелките,на тестовата машина.Иначе утре ми престои смяна на почти новите предни накладки "Ате",които са на 6к и свирят нетърпимо за мен.Ще ги сменя с най бюджетните на пазара "LPR" за 36лв коплекта,с които кара приятел и дава добри отзиви,ей така да видя дали бюджетните няма да натрият носа, на великото ате,което мислех топ.Нямам оплакване от към спиране,но си просвирват на сухо време.А ..,ако някой ги иска,ще са на символична цена. Share this post Link to post Share on other sites
jungles 58 #2483 Posted May 24 @emod,тази паста на Ате , не е много ок за водачите... Вземи TRW PFG110. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 3552 #2484 Posted May 25 @JHM На колко % бяха и стенда знаеше ли че тества твоят модел кола? 1 Share this post Link to post Share on other sites
emod 1576 #2485 Posted May 25 (edited) @jungles За водачите съм използвал греста, която си е в комплекта на ert (виж малкото пликче на снимката). ATE bremszylinder paste съм използвал, за да намажа леко гумения маншон на буталото на спирачния цилиндър (по ръба, отвътре), за да не го повредя при въртенето за прибиране на буталото. ATE Plastilube съм използвал само върху краищата на накладките, където контактуват с водещите пластини, които ги държат. Edited May 25 by emod 3 1 Share this post Link to post Share on other sites
electric28 6 #2486 Posted May 25 Слага ли се някаква смазка където накладките контактуват с ламаринките с цел да не скърца? Двама майстори от един сервиз и различни мнения Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1512 #2487 Posted June 4 На 24.05.2022 г. at 23:19, JHM написа: Ще ги сменя с най бюджетните на пазара "LPR" за 36лв коплекта Смених накладките отпред и отзад и всичко утихна. 36лв.предни и 21лв. задни или общо 57лв. платих за "такса тишина"!На половина,от цената на само предни ате. Някой ако иска атета-та,да закърпи положението,нека пише на лично.На 6к. са и нямат неравномерно износване, по контакната част на феродото. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1344 #2488 Posted June 7 (edited) Миналата седмица бяхме в България. През това време Акорда беше в бокса. Пълен сервиз. Смяна на спирачки, съединител заедно с демпфера и всички гуми. Доволен! Edited June 7 by Krasi-mir 2 Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1103 #2489 Posted June 7 (edited) On 6/4/2022 at 8:05 PM, JHM said: Смених накладките отпред и отзад и всичко утихна. 36лв.предни и 21лв. задни или общо 57лв. платих за "такса тишина"!На половина,от цената на само предни ате. Някой ако иска атета-та,да закърпи положението,нека пише на лично.На 6к. са и нямат неравномерно износване, по контакната част на феродото. Може ли да ги снимаш,веднага когато ги сложи ли свиреха или след определен пробег. Аз имах такъв проблем с едно Brembo ,в момента съм с EBC и спират по-добре и не свирят. Edited June 7 by CARPERA 1 Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1195 #2490 Posted June 7 Малко сиганийка тунинг +5 коня. VID_20220607_193915.mp4 Откакто си смених счупената дръжка на багажника с черна ми хареса как стои черно на сребристо. 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pavel_Pavlov 999 #2491 Posted June 7 А от другата страна пак ли назад „върви“? 😁 2 Share this post Link to post Share on other sites
chavdu 654 #2492 Posted June 7 Да, колега, обърни го да върви напред, защото така сваля 5 коня, вместо да качи 2 Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1512 #2493 Posted June 8 На 7.06.2022 г. at 9:36, CARPERA написа: Може ли да ги снимаш В темата за спирачки Акорд 7.. Share this post Link to post Share on other sites
Tqnata 34 #2494 Posted June 10 Фолио Llumar на всички стъкла. Беше стояла около 2 часа навън преди да я взема, но влизайки вътре се усещаше все едно е била в гаража . 1 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 135 #2495 Posted June 16 За да не отварям нова тема да попитам тук: По серв.книжка антифриз за бензинов Акорд 2.0 се сменя на 200,000 км или 10 години (което настъпи по-рано) и след това на 100,000 км или 5 години (което настъпи по-рано). Моята е на 109,000 км, 13 годишна. Веднъж сменях точно преди 5 години. Би следвало, ако се следват препоръките да се сменя точно сега. Някои приятели ме съветват да не се занимавам, специално за антифриза можело още малко. А и много проблеми започвали след смена на антифриз, аз досега не съм имал никакви проблеми. Дайте ми съвет да сменям или да не сменям. Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 1869 #2496 Posted June 16 ОЕМ антифриз, или друг, който отговаря на спецификациите на ОЕМ (по номер), се сменя на 5г. Проблеми, след смяна на антифриз, може да има, ако се сложи неправилен антифриз, или ако бъде сменен некадърно! Не, че смяната е голяма философия, но има и такива майстори, които и това даже не умеят... Концентрат се разрежда само с дестилирана (дейонизирана) вода! С друга проблемите са неизбежни. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 135 #2497 Posted June 16 Благодаря, колега. А само да попитам - тъй като за смяна за моя модел са предвидени 5,6 литра, аз мисля да купя ОЕМ хондовски антифриз 5 литра една туба + една туба от 1 литър. Туй значи 400 мл резерв. Някой път майсторите като доливат ги гледам или разливат или като въртят голям кръг, малък кръг и не им достига. Да купувам ли още една малка туба, демек 7 литра общо или 6 литра са им напълно достатъчни? Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1103 #2498 Posted June 16 (edited) 1 hour ago, Cyreon said: За да не отварям нова тема да попитам тук: По серв.книжка антифриз за бензинов Акорд 2.0 се сменя на 200,000 км или 10 години (което настъпи по-рано) и след това на 100,000 км или 5 години (което настъпи по-рано). Моята е на 109,000 км, 13 годишна. Веднъж сменях точно преди 5 години. Би следвало, ако се следват препоръките да се сменя точно сега. Някои приятели ме съветват да не се занимавам, специално за антифриза можело още малко. А и много проблеми започвали след смена на антифриз, аз досега не съм имал никакви проблеми. Дайте ми съвет да сменям или да не сменям. Никакви проблеми сложииш ли правилния антифриз. Колко е това малко още 5 години за тези приятели . Сменяш и си ок. Да толкова .го дават 5.6 https://omanual.ru/Honda/Accord/8/ru/html/000000000001650.html От малкия кръг на охлаждането едва ли ще го изкарат. 6л ще са ок но ако пълниш и разширителния съд не трябва да разливат. Edited June 16 by CARPERA Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 135 #2499 Posted June 16 Eми викат 5 години било ненужно, можело още няколко години спокойно да изкара без смяна. Те техните хонди винаги ги карали на 10 годишна смяна на антифриза и нямали уж проблеми. Знаели много добре какво пишело в серв. книжка, ама нали са експерти дават друг акъл. Аз пък нали съм изпълнителен решавам тук да попитам и следователно да сменям. Да, този е антифриза. 5,6 литра е за цялата система. Въпросът е дали 6 литра ще им стигнат. Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1103 #2500 Posted June 16 (edited) Постнах ти ръководството 5.6 ти е при смяна 6.9 е цалата система която не се източва при смяна. https://omanual.ru/Honda/Accord/8/ru/html/000000000001650.html 6 л ако сменяш и на разширителния съд ще ти стигне много точно,без да разливат . Малкия кръг е запушен така да се каже от термостата, при смяна не го свалят. Edited June 16 by CARPERA Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 135 #2501 Posted June 16 (edited) А има ли изобщо някакъв смисъл да се прави смяна на цялата система? Да знам колко да купя. Защото майсторите общо взето правят това, което им кажеш, че искаш да правят. Преди 5 години когато го сменяхме си спомням, че само 5.6 литра сменяхме, само не мога да се сетя тогава 6 или 7 литра купих. Ако ще е по-добре, направо всичко да им кажа да сменят. Edited June 16 by Cyreon Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1103 #2502 Posted June 16 (edited) Няма смисъл вземи 6л, сменяш както го дават в ръководството и си ок. Хубаво е да обезвъздушат системата Edited June 16 by CARPERA 1 Share this post Link to post Share on other sites
Митко Йотов 783 #2503 Posted June 16 Преди 9 часа, Cyreon написа: А има ли изобщо някакъв смисъл да се прави смяна на цялата система? Да знам колко да купя. Защото майсторите общо взето правят това, което им кажеш, че искаш да правят. Преди 5 години когато го сменяхме си спомням, че само 5.6 литра сменяхме, само не мога да се сетя тогава 6 или 7 литра купих. Ако ще е по-добре, направо всичко да им кажа да сменят. Аз сменях на моята преди 3 години, лесно става имаш кранче на радиатора от долу май беше синьо на цвят и прозорец на кората та си може и от долу и от горе, процедурата я знаеш по всяка вероятност ако не питай, то си има и тема за това. аз си купих една туба от 5л + още 1л защото от Бултрако ме казаха, че няма да ми стигне но тубата си стигна и сега си имам и 1л за доливане. Два пъти съм доливал по малко и вече е 0.5л. 1 Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1512 #2504 Posted June 20 Смених актуатора на шофьорската врата.Части не хартисаха,а и заключването работи! 4 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 3552 #2505 Posted July 3 Значии, гаража го имам от 10 години. В него нощуваха последователно 2 Акорда, а от 22 месеца Ледженда и чак днес взех мерки против спорадичното чукване на вратата си в стената. Както се казва "мързелът е висша мъдрост", ама след 200 лв за отстраняване на дребни външни забележцици, днес ми дойде музата за тоя нелеп "wall bumper". 2 1 1 Share this post Link to post Share on other sites