Jump to content
Nikolay Kozloduy

Шум от парното

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Нещо от известно време сутрин като паля Хонда-та и като и подавам леко газ, от зоната на парното, се чува едно клокочене, сякаш има въздух .. На празни обороти не се чува, само като я форсирам леко. Като загрее тоя шум изчезва. Погледнах я вчера за антрифриз в разширителя - нямаше ... Долях 200 мл. дестилирана вода и покарах 10 км някъде, но днес сутринта я паля и пак като леко я форсирам се чува тва.

Двигателя ми е D15B2, нямам газова уредба, не е прегрявала до сега никога, не мени оборотите, достига до раб. температура нормално, сменен термостат лятото, сменен антифриз пролетта, сменен радиатор миналата година - здрав. Радиатора се нагрява по цялата площ - горен маркуч горещ, долен - топъл. Парното работи нормално.

 

Засега от допитване до колега, мнението му е - гарнитура на главата.

 

Утре ще погледна: дали като е загряла надува маркучите. Свещите.

 

Очаквам и вашите мнения и препоръки какво да правя!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не правиш нищо!За колко време "изяде" течноста от разширителния съд?Има въздух в системата / щото в разширителя е нямало течност / - ще се оправи. П.П. Ако не е тайна - кой е колегата от допитването?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес сутринта я паля, форсирам я леко - шум няма. В разширителя пак нямаше нищо и отново долях вода. Покарах я малко по-живичко днеска - маркучите са ок, температурата ок, всичко ок :D. Радиатора си беше пълен догоре с течност. Няма мехурчета при работещ двигател. Всичко 6! Интересното е, че преди два месеца я гледах за антифриз в разширителя, ей така профилактично, и си беше на минимума както винаги. Как и откъде е изчезнал за тези два месеца тоя антифриз един господ знае ... Демек, карам си и си питам чепа (както досега съм правил). Благодаря за отговора! :) Колегата, който каза, че може да е гарнитура го запазвам в тайна. Той си ми каза, че според него това може да е, и да не се хвърлям на първото мнение за истина :D Темата може да се затвори по преценка на модераторите или да се остави отворена, ако някой друг колега занапред има същите симптоми и желае да се допита до форума.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз съм на тва мнение да непрайш нищо, защото нищо сигурно и няма на колата, аз имах абсолютно същите симптоми както си написал на моят хе4 Д15Б2"паля Хонда-та и като и подавам леко газ, от зоната на парното, се чува едно клокочене, сякаш има въздух .. На празни обороти не се чува, само като я форсирам леко. Като загрее тоя шум изчезва. Погледнах я вчера за антрифриз в разширителя - нямаше"Обаче при мен се оправи в рамките на месец, просто от самосебе си само с доливане... имам предвид следното;След като го забелязах тва нещо една сутрин аз предполагах, че ще е от тва, че си бях сменил охл.течност преди седмица, а до тогава бях я следил първоначално и си бях долял в казанчето при първите няколко карания като я карах и следях както казах и след тва нивото уж си стоеше до там където съм го оставил. Но след като го забелязах тва нещо една сутрин долях вода, че в казанчето ми нямаше нищо, долях го точно на чертата на маХ. и трагнах от нас по работа както обикновено загря си колата както е нормално, нямаше течове абе. всичко е Ток.минал съм около 100 км. същият ден даже нарочно я покарах зверски в прекъсвач на връщаане и на следващата сутрин правя проверка, в казанчето водата ми стоеше до минимума, демек половината я нямаше. Паля я пак и пак същите симтоми... долях и пак вода на максимум в казанчето и цял ден я карах зверски. значи на кратко процедурата с доливането да съм я повторил 3 пъти общо за една седмица, след поседното доливане което беше по-малко. След това е имало денове в които забравих да я погледна сутрин и просто я заебах ...като все бързам сутрин по работа, даже и за бърбочене не съм слушал... обаче така на следващата седмица реших че ще разгадавам къде отива аджеба тая вода (всъщност аз бях с антифриз, като го разредих при наливането на около -20 градуса), и така гледам нивото в казанчето и се радвам... то пак беше намаляло но много малко, да съм долял до максимума още 100- 150 грама, паля я пак и слушам но нямаше бърбочене вече. Та извода който логично следва е, че е имало някъде въздух в парното , аз чак след това се сетих да проверя до край ли ми отваря клапана за парното но не е било от него, просто или е бил запушен някъде радиатора на парното, незнам точно кво е било но се оправи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...