Jump to content
sa6o46

Кой с каква Газова Уредба кара?

Recommended Posts

Здравейте колеги. Скоро ще инсталирам газова уредба на хондата ми, и искам да събера поваче впечатления от различни видове и марки уредби, защото изборът нее малък. За да бъде по прегледно и полезно за всички: 1. Модел, двигател, година на производство на колата 2. Тип уредба (газов инжекцион/ обикновенна газова) 3. Марка уредба (BRC,LOVATO,....) 4*. Разлика между разхода на бензин и този на газ в % (пример 5/100 бензин - 6/100 газ = 20% по висок разход на газ) 5*. Разлика във вървенето на бензин и газ (субективно..... пример: голяма, малка, много малка, няма разлика) 6. Надеждност (....водната помпа замина, гърнетата изгниха, клапаните се скапаха.....и т.н. + повреди по уредбата) 7. Изминати километри на газ 8. Отзиви, кой каквото се сети може да допълни (как чувства колата, доволен или не, спестява ли му пари уредбата, сравнение спрямо друга кола и уредба с която е карал... ) * предполагам стойностите ще зависят от настройката на съответната уредба, затова пишете как е настроена вашата.Моля хората които не карат на ГАЗ да не пишат тук, за да не се превръща темата в спор :D

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега карам сивик 1,4 90коня.сложил съм и газов инжекцион,като компютъра и рейката сами фобос и никак не съм доволен.първо на рейката ежекторите имат едни гумички и супер бързи ссе сплескаха и почнаха да чукат (при което доста сервизи не можаха да ми кажат защо ми чука двигателя,а то се оказаха тези гумички) и другото нещо е ,че в последно време като карам по дълго и може би ми се успива компютъра и спира да върви колата,много е зле положението.за разход незнам какво да ти кажа 8 извънградско като карам с 140км/ч.ако я карам с 100 ми дава около 6,5.иначе в софия разхода е под 10.минал съм 45000 на газ и за сега съм няма проблеми под двигател или гърнета, или каквото и да е било.за вървенето само ще кажа-друго си е на бензин.съвета ми е слагай по скъпото :D айде поздрави

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Колата е Сивик купе 5-та генерация,1994 година,двигатела е 1,5 ,101 к.с.(д15б7)2.Газов инжекцион3.Бардолини4.Разлика между разхода на бензин и на газ,има от порядъка на 0,5-1 литра на 100км5.Разлика във вървенето има макар и минимална (усеща се придимно при "цедка")6.За сега нямам проблеми7.Около 9000 км8.Незнам дали "майсторите" при които ходих не са от най-кадърните ,или не може да се иска повече от тях,НО когато колата е студена и не е прехварлила на газ се даржи нормално,като загрее до необходимите градуси и започне да прехваля на газ се усеща едно прекъсване което е мн дразнещо,особено ,ако трябва да се изнесеш от някое кръстовище на полусъединител.Като че ли отива много газ(и не може да изгори) и колата се дави,това се случва при рязко "почукване" на педала на газта.След като двигателя достигне оптималните си градуси ,това "давене" намалява ,но не изчезва.Ходих на настройки правиха струваха смениха и впръсквачите ,но имаше минимално подобрени,скоро ще ходя пак.-Настройките са като на безнин(нормална)Надявам се да съм бил полезен :D990лв

Редактирано от Mad`Head

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пишете и колко сте платили за уредбата. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

1.Д14а2,ма8(англичанка)2.обикновенна3.brc4.градско-от 8-8,5 на 9,5 макс.Ама съм душманин и е поотворена.Дълго-от 7 при 120-130 на 8.5-9.Ама при 140 на магистралата.ако не свалям под 150-10.с 80-90-8,3газ.Тва с клима5.много малка:по-слабо ускорява(ок 1 сек до 100) ама макса е по-добър.на безн на 160 и почва да спира,а на газ и 180 не са и проблем.6.без ядове.само въздушния на 5 хил се сменя и ако е като стария-без центровка.профилактично чистене на инжектори и 1 год на eacv-то.клапани-по норма.гърнета-държат.грешки няма....7.ок 80 000 хил8.перфектно-изплатила се е цялата със се ремонти и покупка.доволен.надежност и то-евтино.. :D350 кинта 2007 год.

Редактирано от necentrovaniq

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5г. хеч,Д16З6 92г.Газов инжекционLandi-Renzoразлика в разхода 0,5-1,0л. разлика във вървене много малкамного малко маистори имат софтуеар за Landi-Renzo,това е недостатъкакарал съм само 3000км за сега проблеми няма да се надяваме че и за напред няма да имаВсичко ми излезе 700лв с монтаж траби,маркучи и т.н.Купих я втора ръка.Дано да съм ти помогнал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря на всички за постовете до тук! очаквам още включвания, някой с БРЦ пълна инжекция няма ли?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Д15З3 сивик англичанка.2.БРЦ-обикновена газова.3.Не съм засичал градско/извън градско,а само среден разход.Бензин 7,7/8,газ 9/9,5 това е зимата,за лято ще видим как ще е.4.Разлика във вървенето-минимална поне според мен.5.За сега няма проблеми освен чека от време на време което много ме дразни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.CR-V , B20Z1, 2000 година2.газов инжекцион3. Zavoli4.Много малко повишен разход на газ,10 на сто бензин-11 на газ.5.няма разлика6.тука няма какво да пиша... :) 7.близо 30 0008.уредбата се е изплатил и то отдавна,инжекциона е по добър сравнен с обикновената,имам и ситроен на газ и разликата се усеща във разхода и вървенето на колата спрямо бензина.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Civic 5ген седан д15б22.Обикновенна3.Като я взех от холандия беше с виале но много старо и се предаде.Сега с ловато.4.На газ смесено каране 9/100 извънградско от 6 до 8 зависи.На бензин не карам въобще.5.На газ варви по добре щото се е спекла на бензин6.След смяната на Виалето е о.к.7.С Виалето 20000 с ловатото 300000.8.С виалето колата вървеше по добре и повече но не можах да му намеря платна в БГ.Колата е карана само на газ от 2002г до сега и е на над 350000 км.След осн ремонт и клапаните си бяха съвсем наред.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.CR-V , B20Z1, 2000 година2.газов инжекцион3. Zavoli4.Много малко повишен разход на газ,10 на сто бензин-11 на газ.5.няма разлика6.тука няма какво да пиша... :angry: 7.близо 30 0008.уредбата се е изплатил и то отдавна,инжекциона е по добър сравнен с обикновената,имам и ситроен на газ и разликата се усеща във разхода и вървенето на колата спрямо бензина.

Бате Емчо, колко кинти и къде?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Модел, двигател, година на производство на колата2. Тип уредба (газов инжекцион/ обикновенна газова)3. Марка уредба (BRC,LOVATO,....)4*. Разлика между разхода на бензин и този на газ в % (пример 5/100 бензин - 6/100 газ = 20% по висок разход на газ)5*. Разлика във вървенето на бензин и газ (субективно..... пример: голяма, малка, много малка, няма разлика)6. Надеждност (....водната помпа замина, гърнетата изгниха, клапаните се скапаха.....и т.н. + повреди по уредбата)7. Изминати километри на газ8. Отзиви, кой каквото се сети може да допълни (как чувства колата, доволен или не, спестява ли му пари уредбата, сравнение спрямо друга кола и уредба с която е карал... )* предполагам стойностите ще зависят от настройката на съответната уредба, затова пишете как е настроена вашата.1.Civic d15b2 - 1.5 90 коня - 95 година2.ОбикновеНа газова3.Турси изпарител от 65лв, бутилка за 40лв (тир резервна гума) , кабели, тръби, копче още 50лв и 50лв за работата4/5. 5 на сто извъграда на бензин без значение от карането (дори и с 200 на места) 10 градско (нормално каране) 6-7 на сто извънграда газ при 100-120, при над 120-150 - 80-10 газ, градско с нормално каране като на безин 10, иначе и до 15 стига6.Нищо от посочените не е сменено, освен крайното гърне след близка среща с бордюр7. 30 000км8. 0.96лв срещу 2.21 литъра????

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Civic D15B22. Тип уредба : обикновенна газова3. Марка уредба : BRC4*. Разлика между разхода на бензин и този на газ: извънградско 5.5 бензин- 7газ; градско 9 бензин - 12 газ (бензин засичана на по топло, а на газ в кучия студ)5*. Разлика във вървенето на бензин и газ: в началото не, но след смяна на въздушен филтър на газ не и се върви6. Надеждност - дигна разход на масло на газ7. Изминати километри на газ - 10 0008. Отзиви, кой каквото се сети може да допълни : При първа възможност да мога да си карамна бензин се отървавам от бомбата.450лв - беше възможно най-скъпата и уж най-добрата

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава тема , ако се развие ще е изключително полезна .

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

д15б2 с обикновенна газова-ловаточудо на чудесата-5 извънградско

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq
;)

6. Надеждност - дигна разход на масло на газ

Това че е на газ и разхода на масло нямат нищо общо. ;) п.п.Колега,Ако се спреш на обикновенна газова и бодни ламбда-контрол.ефекта е бомба ;) .Аз съм така от една седмица.разхода пак си ми е толко,ама как се реже ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Accord Aerodeck, F20B3, 1997г.,2. Газов инжекцион - BSM / Italia - Dream Jet3.Разлика между разхода на бензин и газ - около 10%4.Разлика във вървенето на бензин и газ има, на газ придърпва на определени оборотипри плавно подаване на газ, иначе върви малко по-малко5. Няма странични ефекти, нищо не съм правил на колата откакто я имам6. Изминати километри на газ - към 9 000, след още няколко хил. ще се изплати7. 1150 лв. /2009 г. с пълначка до бензина и бутилка-резервна гума.Като цяло съм доволен, монтажа е добър, разхода - също, дори ламдата не ми е вързана към газ.компютър - остана сам да си го направя, че буксата е на шибано място.Цвета на маслото е добър - винаги пали на бензин, на Жигулата с обикн. газова маслото за сезон е като зехтин, но тя безина само го помирисва - иначе много го обича и папа.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Д14а2,ма8(англичанка)2.обикновенна3.brc4.градско-от 8-8,5 на 9,5 макс.Ама съм душманин и е поотворена.Дълго-от 7 при 120-130 на 8.5-9.Ама при 140 на магистралата.ако не свалям под 150-10.с 80-90-8,3газ.Тва с клима5.много малка:по-слабо ускорява(ок 1 сек до 100) ама макса е по-добър.на безн на 160 и почва да спира,а на газ и 180 не са и проблем.6.без ядове.само въздушния на 5 хил се сменя и ако е като стария-без центровка.профилактично чистене на инжектори и 1 год на eacv-то.клапани-по норма.гърнета-държат.грешки няма....7.ок 80 000 хил8.перфектно-изплатила се е цялата със се ремонти и покупка.доволен.надежност и то-евтино.. :whistle:350 кинта 2007 год.

АЗ СЕ6ТО КАРАМ ПО ТОЗИ НА4ИН СУПЕР ДОВОЛЕН САМ

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги. Скоро ще инсталирам газова уредба на хондата ми, и искам да събера поваче впечатления от различни видове и марки уредби, защото изборът нее малък. За да бъде по прегледно и полезно за всички: 1. Модел, двигател, година на производство на колата 2. Тип уредба (газов инжекцион/ обикновенна газова) 3. Марка уредба (BRC,LOVATO,....) 4*. Разлика между разхода на бензин и този на газ в % (пример 5/100 бензин - 6/100 газ = 20% по висок разход на газ) 5*. Разлика във вървенето на бензин и газ (субективно..... пример: голяма, малка, много малка, няма разлика) 6. Надеждност (....водната помпа замина, гърнетата изгниха, клапаните се скапаха.....и т.н. + повреди по уредбата) 7. Изминати километри на газ 8. Отзиви, кой каквото се сети може да допълни (как чувства колата, доволен или не, спестява ли му пари уредбата, сравнение спрямо друга кола и уредба с която е карал... ) * предполагам стойностите ще зависят от настройката на съответната уредба, затова пишете как е настроена вашата.Моля хората които не карат на ГАЗ да не пишат тук, за да не се превръща темата в спор :whistle:

Д14А2ОБИКНОВЕННАЛОВАТОКРАМ САМО НА ГАЗ В ВАРНА САМО В 4АС ПИК РАЗХОД 9-10НА 100РАЗЛИКАТА БЕНЗИН ГАЗ Е МАЛКА МО Я ОМА30000АЗ САМ НА МНЕНИЕ 4Е ОБИКНОВЕННО ЛОВАТО ЗА 450 ЛВ СИ СТРУВА

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

д15б2-ловато за 450лв.много съм доволенмалко гаснеше на свободна като карах с повече от 90 ма ся е ок.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ГИ БРЦИзвън града 10-10.5Градско 11-1.515х.км до тук без ядове :( да чукам на дърво :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с газова тартарини и изпарител ловато,който скоро смених и се оказа 4е акорда си е доста икономичен сега ми гори около 10,5-11л/100км преди ми гореше -14-15лзначи за изпарителя дадох 150лв.а за газовата незнам така я купих.:(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отзиви за инжекция "Power Jet" ???

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сложих си Power Jet изцяло италянска, пълна инжекция.като покарам 1-2 седмици ще дам отзиви, иначе за сега съм доволен, върви и работи добре!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги. Скоро ще инсталирам газова уредба на хондата ми, и искам да събера поваче впечатления от различни видове и марки уредби, защото изборът нее малък. За да бъде по прегледно и полезно за всички: 1. Модел, двигател, година на производство на колата 2. Тип уредба (газов инжекцион/ обикновенна газова) 3. Марка уредба (BRC,LOVATO,....) 4*. Разлика между разхода на бензин и този на газ в % (пример 5/100 бензин - 6/100 газ = 20% по висок разход на газ) 5*. Разлика във вървенето на бензин и газ (субективно..... пример: голяма, малка, много малка, няма разлика) 6. Надеждност (....водната помпа замина, гърнетата изгниха, клапаните се скапаха.....и т.н. + повреди по уредбата) 7. Изминати километри на газ 8. Отзиви, кой каквото се сети може да допълни (как чувства колата, доволен или не, спестява ли му пари уредбата, сравнение спрямо друга кола и уредба с която е карал... ) * предполагам стойностите ще зависят от настройката на съответната уредба, затова пишете как е настроена вашата.Моля хората които не карат на ГАЗ да не пишат тук, за да не се превръща темата в спор :)

1. Цр-в, B20Z1, 2000г.2. ГИ3. BRC4. на бенз. - мин. 8/100, на газ - мин. 10/1005. не усещам разлика, може би защото мн. рядко я "пържа"6. само на 10к е7. виж т. 68. 1400лв, две настройки /началната и след 5к още една/

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Модел, двигател, година на производство на колата2. Тип уредба (газов инжекцион/ обикновенна газова)3. Марка уредба (BRC,LOVATO,....)4*. Разлика между разхода на бензин и този на газ в % (пример 5/100 бензин - 6/100 газ = 20% по висок разход на газ)5*. Разлика във вървенето на бензин и газ (субективно..... пример: голяма, малка, много малка, няма разлика)6. Надеждност (....водната помпа замина, гърнетата изгниха, клапаните се скапаха.....и т.н. + повреди по уредбата)7. Изминати километри на газ8. Отзиви, кой каквото се сети може да допълни (как чувства колата, доволен или не, спестява ли му пари уредбата, сравнение спрямо друга кола и уредба с която е карал...Prelude H23A2 94гГИFobos gas http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.73.239градско 11/100 бензин, извънградско 8/100; на газ(икономичен режим) в града 10/100 газ извън града 8/100газЗа сега нямам никакви оплакванияоколо 500кмПонеже на скоро сложих газовото и съм минал не повече от 500км на икономичен режим(има три режима на каране на газ) гори по малко от на бензин и върви прилично в ниските обороти(до 3500) след това плавно ускорява докато да изключи...Дори и на спортен режим на каране на газ има разлика с бензина.... в смисъл на бензин си върви повечко...Иначе колата върви супер плавно и приятно, няма придърпвания или каквито и да е дразнещи фактори

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,предстои да си сложа газов инжекцион на сивик 1.7 ви тек,2002.Ако някой има впечатления и реши да ги сподели,предварително благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам две 5-та и7-ма ген. и двете ги карам на газ.D15B2.5-та е с LOVATO и няма никакви проблеми,900000км навартяни за 4-ри години,разход от 7 до 10/100.7-та е с D14Z6 НА НЕЯ И СЛОЖИХ газова инжекция преди шест месеца за 1250 лв.Разход 8/100 и нагоре,мнного добре върви,за сега няма проблеми.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,предстои да си сложа газов инжекцион на сивик 1.7 ви тек,2002.Ако някой има впечатления и реши да ги сподели,предварително благодаря.

Споделили сме много впечатления ама ша тряя се поровиш в форума :huh:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,предстои да си сложа газов инжекцион на сивик 1.7 ви тек,2002.Ако някой има впечатления и реши да ги сподели,предварително благодаря.

Споделили сме много впечатления ама ша тряя се поровиш в форума :lol:
Колега поровил съм се доста,из всичките теми за газ,интересува ме конкретно,както по-горе пише.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам две 5-та и7-ма ген. и двете ги карам на газ.D15B2.5-та е с LOVATO и няма никакви проблеми,900000км навартяни за 4-ри години,разход от 7 до 10/100.7-та е с D14Z6 НА НЕЯ И СЛОЖИХ газова инжекция преди шест месеца за 1250 лв.Разход 8/100 и нагоре,мнного добре върви,за сега няма проблеми.

Колега благодаря за информацията,а ти къде си я слагал? Ако можеш да ми препоръчаш,щом си доволен :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Civic 97 hatchback 1.4i2. обикновенна 3. Atiker - турска чисто нова4*. на газ гори 10/100 градско на бензин 7 -8/1005*. малка разлика6. всичко е наред7. около 30 - 40 хиляди км8. Доволен съм, за сега няма абсолютно никакви проблеми ;) Само по едно време изгасяше на свободна и много и падаха оборотите като съм спрял ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.CR-V , B20Z1, 2000 година2.газов инжекцион3. Za..............................жекциона е по добър сравнен с обикновената,имам и ситроен на газ и разликата се усеща във разхода и вървенето на колата спрямо бензина.

Бате Емчо, колко кинти и къде?
Извинявам се за късния отговор-1600 лв. в Пловдив до КАТ.Има ги в нета. :blink: .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вчера сложих газова уредба, някакфа италиянска е нз точно каква трябва да видя в паспорта. Иначе съм супер доволен няма прекусвания, гаснене и пукания всичко е 6.разхода кам 10 градско което горе долу ми се струва приемливо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги имам англичанка 1.4si 90коня мисля да сложа ги BRC .Някои слагал ли е такъв, къде и каква е цената.А по принцип доволни ли сте и може ли да препоръчате и други марки.Благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мойта не е с Г.И. дава ми около 12 смесено и имам проблеми с празния ход

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 Хонда Кончерто 1.6i 16v2 обикновена ГУ3 Разхода в града е 10л/100км а извън градско 7-8л/100км4 За сега съм доволен :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Civic 94 седан D16Z62. газов инжекцион3. Фобос Изи Газ4*. на газ гори 7-9/100 при яко настъпване да не чуе КАТ ама рядко пада под 120 когато условията позволяват :rolleyes: 5*. малка разлика6. всичко е наред7. около 3 хиляди км8. Доволен съм, много съм доволен

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акорд, F16B2q 1999г. Газов инжекцион, Старгаз, с омаслител или както там се казва, 1330 лв., монтиран края на март във ВЕСКОНИ РЕЙСИНГ . Последното е много важно, защото Веско след монтажа- перфектен, скъса колата от тестове и дори с лаптопа заедно обикаляхме по улиците, докато той, Веско накрая не остана доволен. Разходът, на магистралата София-Чирпан София- 8,5, при скорост около 120-130. Вчера, по същия маршрут и скорост поддържана около 150-160- 10,5 на 100 км., бързах и нямаше пукнат катаджия на магистралата, включен климатроник. Разлика и да има някаква от карането на бензин, не е съществена. Изминати около 3000 км.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги имам англичанка 1.4si 90коня мисля да сложа ги BRC .Някои слагал ли е такъв, къде и каква е цената.А по принцип доволни ли сте и може ли да препоръчате и други марки.Благодаря предварително

Здравей ето виж тук http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=47335&st=0 АЗ съм доволен .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...