Jump to content
liver

Покупка на съединител през интернет

Recommended Posts

Здравейте колеги, обмислям да купя съединител (кит) от този онлайн магазин http://www.clutchcityonline.com/. (САЩ) Т.к. досега не съм го правил, естествено имам няколко въпроса към тези от вас, които имат опит с пазаруването онлайн. И така:1. Някой ползвал ли е услугите на сайта? Отзиви?2. Интересувам се от движението на пратката в посока БГ и по-конкретно къде се доставя? На митница? На посочен адрес? Питам т.к. ако доставят на митница, предполагам, че в/у фактурната стойност ще трябва да внеса и ДДС?3. Има ли подобни онлайн магазини в Европа?Благодаря предварително на всички отзовали се. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм много запознат, но ето малко опит от единствената ми, засега, покупка. Отговарям ти само защото знам как протичат подобен род теми в този форум - близо до нулево участие. Та поръчах си части от Англия, пристигнаха за 2 дни, мотали са ги още 2 дни тук и после ги бяха изпратили в разменната поща зад новата автогара (EMS BulPost). Известие да отида да си ги взема и до ден днешен не съм получил, но търговският отдел на английската фирма си ми беше пратил номерче за проследяване на пратката и с негова помощ разбрах къде е. Отидох и си ги взех. Това обаче е от Англия. Понеже вече нали сме EU мита и пр. няма. ДДС обаче съм си платил в Англия още при покупката. От Щатите обаче пакетът май ще пристигне на митницата и там ще трябва да се ходи. Аз като ровех за моята пратка намерих следната информация, дано ти свърши работа: Освобождаване на пратка от митницата. За митата мненията се разделят на две: едни казват, че ако пише "подарък" на пратката никой не го закача, други твърдят, че всичко се преглежда и по усмотрение на митничаря дори и на такива пакети се слага мито. Не съм ползвал твоя магазин, но ако са нормални търговци няма да се занимават с неща от сорта да крият стойността и да ти го пратят като поарък. Мито дължиш не само върху стойността на покупката, но и цената на доставката, а май върху всичко това сумирано се начислява ДДС. Да го имаш предвид и да не останеш изненадан от крайната цена. Виж, ако можеш, да си намериш подобен магазин, който е в EU и праща до България. Всичкия главобол с митниците ще ти отпадне, както и митата. Ако ти се чете: Online консултации - въпроси и отговори и http://forum.mitnica.com/.ПП Най-добре задавай подобен род въпроси в раздел "Общи приказки" на HardwareBG.com форума. Ако уцелиш правилната тема (изисква се да потърсиш и прочетеш преди това) и си задал въпроса си правилно имаш много големи шансове някой, който наистина разбира да ти даде правилните отговори.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

user, благодаря за отговора. Ще се опитам да получа допълнителна информация по въпроса.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пък ако искаш, може да поръчаш и през някой от търговците, които се занимават с доставка от Щатите. Има надценка от порядъка на 30%-40%, като в нея са включени всички мита, данъци, печалба и т.н. После плащаш и по $5-7$ на килограм. Ти си прецени кое ще е най-добре за теб. То темите май вече ги няма, защото приеха някакви нови правила, но тези, дето аз ги знам, са: Lombard (имаше тема, но изчезна във връзка с новите правила; един колега пазарува халогени от тях и е доволен), BGShopper, edepot-bg (имат форум, където може да питаш каквото те интересува; може да забавят отговора, защото те изчакват на свой ред отговор от чужбина, но отговарят) и "Dian Kim" от форума (той сайт си няма и всъщност е от BMW форума, но ако влезеш в профила ще видиш адреса, а в BMW форума предполагам темата му седи). Та може да ги поразпиташ за една оферта всичките, да видиш колко горе-долу ще ти излезе при всеки един от тях и да си направиш сравнение със самостоятелната ти поръчка. После е въпрос на удобство и/или финансии. Ще се радвам и друг да сподели опит, но както вече ти казах, подобни теми протичат при нулево участие. Едни ги мързи да пишат, други си пазят хляба, трети... От мен успех, дано се справиш. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...