LyuboTomov88 0 #1 Публикувано преди 7 часа (Редактирано) Здравейте колеги.Имам Хонда Акорд 7ма серия 2003та година ,бензин/газ с какво масло да я карам ?Казали са ми да я карам с 0W20 ,но искам да се допитам и до други хора.Благодаря Редактирано преди 6 часа от LyuboTomov88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #2 Отговорено преди 6 часа Двигателят е 2.0 155коня Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 159 #3 Отговорено преди 1 час Здравей, от 0-20 до 5-30, все си о.к. Аз лично карам с 5-30 и го сменям на 7-8 хил. Много зависи от стила на каране, съотношение къси/дълги разстояния, поддръжката извършвана преди да стане твоя колата и т.н. Обсъждано е в много теми назад и при интерес, може да се запознаеш по-подробно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1549 #4 Отговорено преди 1 час (Редактирано) 5 hours ago, LyuboTomov88 said: Здравейте колеги.Имам Хонда Акорд 7ма серия 2003та година ,бензин/газ с какво масло да я карам ?Казали са ми да я карам с 0W20 ,но искам да се допитам и до други хора.Благодаря Ти с какво масло караш в момента вискозитет. Редактирано преди 1 час от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2855 #5 Отговорено преди 55 минути @I_Yordanov Колега, един съвет. Когато препоръчваш масло, първо трябва да се запознаеш със състоянието на двигателя, вид гориво и др. Второ, не е правилно да пепоръчваш вискозитет без съответните спецификации за този вискозитет! Защото, например от 5W-30, има толкова много, различни, масла по спецификации, специфични характеристики и работен вискозитет, от които само някои са подходящи за К20 двигател. Все едно да кажеш пийте червено вино. Да, ама на някои им харесва каберне, на други мерло, на трети розе. Подобно е положението, с маслото, при различните двигатели. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове