Cyreon 201 #1 Posted July 19 Случката е съвсем прясна. Копи-пействам от фейсбук. ИЗМАМА МОЛЯ СПОДЕЛЯЙТЕ Скъпи приятели и клиенти, искам да споделя с вас за случай на ИЗМАМА с регистриран автомобил в КАТ СОФИЯ ! Молбата ми е да стигне до повече хора и да успеем да предпазим следващия от тази толкова отвратителна измама! На 17.07.2024г. по Whatsapp се свърза с мен човек, когото не познавам. Предложи ми автомобил на бартер с марка BMW, М5 Comp 2019г., с рег номер CB5053ME. Офертата, която ми предложи ми се стори нереално добра. Точно поради този факт се усъмних и следователно поисках да ми предостави големия талон на въпросното МПС. След като талонът ми беше предоставен бяха извършени всички изискуеми от закона проверки ( в дилърство, както и проверка от НОТАРИУС в системата, която има директна връзка с КАТ, където би трябвало да се види ако има евентуален проблем с автомобила), които би трябвало да предпазват гражданите от такива отвратителни ИЗМАМИ. В резултат на всички тези проверки, автомобилът НЯМАШЕ ЗАПОР, ИМАШЕ ВАЛИДЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД, ИМАШЕ И ВАЛИДНА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ, следователно всички документи бяха РЕДОВНИ и ЗАКОННИ. Сключихме договор за покупко-продажба в 16:00 часа на 17.07.2024г.! В замяна на гореописания автомобил, аз прехвърлям мой редовен автомобил, обявен в интернет с марка BMW, 740Xdrive 2015г., както и пари в брой (немалка сума) и пича си тръгва. Днес на 18.07.24г., сутринта, при опит за смяна на талоните в КАТ Хасково на новозакупения от мен автомобил (тъй като процедурата е такава - след сключване на договор за покупко-продажба на МПС законно установения срок е 1 месец), задържат автомобила в КАТ ХАСКОВО , защото е обявен ТАЗИ СУТРИН ЗА КРАДЕН от Швеция! Въпросният автомобил е регистриран в КАТ СОФИЯ НА 31.05.2024г. Въпроса ми е: КАК Е РЕГИСТРИРАН ТОЗИ АВТОМОБИЛ В КАТ СОФИЯ на 31.05.24г., а е обявен днес на 18.07.2024г. случайно вчера след като е продаден-заменен???????? Моля, за съдействие и за помощ от всички вас. Някой познава ли въпросното лице, което се представи, че се казва Мартин със следния телефон: +359 87 606 8876, който взе моята редовна кола и ми даде нередовна (крадена)! Собственик по талон на въпросното BMW M5 е фирма “А.Д.Р. ГЛОБАЛ” ЕООД, регистрирана 2008г. с транспортна дейност и управител КОНСТАНТИН САВОВ САВОВ! Към поста ще прикача и всички снимки, с които разполагам. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Другари хондаждии, кажете какво правим в тая ситуация? Дали от алчност или не, дори джамбазина от хасковската автокъща се е прекарал. Виждаме, изрядни документи, регистрирана колата без проблем и са го избабанили. На негово място може да е всеки. Купуваш кола, с изрядни документи, минала през нотариуса и накрая гризваш дървото. Схемата е "класическа", не е от вчера, но излиза, че няма как да си купиш кола втора ръка без да се притесняваш. "Решението" е да купуваме чисто нови коли явно. Share this post Link to post Share on other sites
stoyqn1989 15 #2 Posted July 19 (edited) Аз само ще прочета БМВ М5 2019 и веднага ще ми светне лампата че работата е шано..... Edited July 19 by stoyqn1989 Share this post Link to post Share on other sites
jijane 448 #3 Posted July 19 (edited) Тая схема е толкова стара, че не знам какво ви се струва странно. Всички, освен баламурника дето е пуснал поста са в схемата. Познавам двама, дето по същата схема им вземаха колите, само че от Италия. Edited July 19 by jijane Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 201 #4 Posted July 19 Добре де, защо да е баламурник? Измаменият е джамбазин. Дето се вика той е в бранша, щом него са измамили какво остава за нас непросветените. БМВ-то е било с изрядни документи. А не винаги по VIN може да му се издири историята, че колата идва от Швеция. Ся ясно, че врътката е следната според мен: Ла Пиовра маде ин БъГъ с мрежа в КАТ, Полиция и други институции е изградило мрежа за измами. Нашенски мулета отиват из Европа, чрез пълномощни, фалшиви лични карти и поставени лица вземат коли на лизинг. Спират да внасят вноските по лизинга, вкарват колата в БГ. Регистрират я по втория начин и колата е с "изрядни" документи. Аскьойския джамжазин as known as баламурника проверява документите и всичко е 6+. Акъли от рода на: "Да беше проверил по VIN и други начини" са адекватни, но не винаги дори и това помага. На мен не ми ражда главата как мога да съм спокоен, ако си купувам кола на старо, дори и да проверя всичко предварително и да си отварям очите. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6086 #5 Posted July 19 Купуваш от човек когото "знаеш къде живее", а той купува отвън - дилърски. Ноо пак (винаги) има шанс за измами, и схеми - местни. Тук за пари всякакви схеми са възможни. 1 Share this post Link to post Share on other sites
jijane 448 #6 Posted July 19 Щото "БеНвЕ, далавера и бартер" в едно изречение са много сериозна червена лампа. Още повече схемата е много тарикатски развързана. 1 Share this post Link to post Share on other sites