karchoto 35 #1 Posted September 11, 2023 Здравейте отново. След дълго търсене и участие на няколко търга в copart най-сетне успех да си похарча парите. Купих си acura RDX advance 2017 г.Докато чакам да пристигне почнах да търся информация за газова уредба и още един куп други неща които смятам на тоя етап за маловажни. Та мисълта ми е, трябва ли да се има предвид за газовата че 3те цилиндъра почиват от време на време . Не трябва ли нещо да се знае предварително за да предупредя газаджията.Убеден съм че хората които са слагали на подобна кола едва ли са много. Някой който е слагал на колата си да помогне моля. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #2 Posted September 12, 2023 Здравей, честито за колата. А Моята е 2014 г. и преди фейса. Моята газова я слага @Markony. Реших да се доверя на доказан специалис вместо да я оставя при някой дето ще си остави ръцете и евентуално да чакам нови части по двигателя. Преди 11 часа, karchoto написа: 3те цилиндъра почиват от време на време Моите не почиват вече . Може да прочетеш темата ми. 1 Share this post Link to post Share on other sites
galin_k 165 #3 Posted September 12, 2023 Преди 14 часа, karchoto написа: Здравейте отново. След дълго търсене и участие на няколко търга в copart най-сетне успех да си похарча парите. Купих си acura RDX advance 2017 г.Докато чакам да пристигне почнах да търся информация за газова уредба и още един куп други неща които смятам на тоя етап за маловажни. Та мисълта ми е, трябва ли да се има предвид за газовата че 3те цилиндъра почиват от време на време . Не трябва ли нещо да се знае предварително за да предупредя газаджията.Убеден съм че хората които са слагали на подобна кола едва ли са много. Някой който е слагал на колата си да помогне моля. Супер покупка, честито! 2017 не е ли вече с директно впръскване вече? Иначе както е казал колегата Пламен, прочети и помисли за изключването на VCM системата, май вредите и риска, които създава са повече от спестеното гориво.. Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #4 Posted September 12, 2023 Да чух за него,маркони, но съм от Димитровград. Моя газаджия е много способно момче. Каза че компа нс газовата трябвало да бъде с някаква система която ще може да реагира на това изключване на цилиндрите.Но като цяло не е слагал такава. И да обмислям и варианта да сложа такава джаджа за премахване на VCM системата Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #5 Posted September 12, 2023 Другото което ми казаха че старт -стоп системата не можела да се изключва принудително.Нямало копче. Верно ли е това, ако да малко ме притеснява. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 5783 #6 Posted September 12, 2023 (edited) Не може. За това се слага модулчето за "деактивация". Edited September 12, 2023 by ceco_accord 1 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #7 Posted September 13, 2023 Преди 18 часа, karchoto написа: Да чух за него,маркони, но съм от Димитровград. Моя газаджия е много способно момче. Каза че компа нс газовата трябвало да бъде с някаква система която ще може да реагира на това изключване на цилиндрите.Но като цяло не е слагал такава. И да обмислям и варианта да сложа такава джаджа за премахване на VCM системата И аз питах в моя град няколко газаджии за газифициране на 6 цилиндрова Хонда. Първия отговор беше "имали такава хонда?". Иначе всички са способни докато не им се довериш и се започват едни оправдания - на бензин не е работела добре, свещи.... Препоръка: Един разговор по телефона с Бранко няма да ти е излишен. За VCM-a не бързай да поръчваш. Може да извадиш късмет и предишния собственик да е монтирал модула. 2 Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #8 Posted September 19, 2023 На 12.09.2023 г. at 18:38, ceco_accord написа: Не може. За това се слага модулчето за "деактивация". Може ли някой да ми каже тоя модул от къде да го набавя? Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1486 #9 Posted September 19, 2023 (edited) On 9/12/2023 at 5:01 PM, karchoto said: Да чух за него,маркони, но съм от Димитровград. Моя газаджия е много способно момче. Каза че компа нс газовата трябвало да бъде с някаква система която ще може да реагира на това изключване на цилиндрите.Но като цяло не е слагал такава. И да обмислям и варианта да сложа такава джаджа за премахване на VCM системата Повярвай твоя газаджия ще я оцапа до неузнаваемост,отиди до Маркони ,за да не те боли много главата после. Той сам си признава че не знае нищо за този двигател това трябва да е голямо предупреждение за теб,но колата е твоя можеш да я убиеш както сам пожелаеш. Edited September 19, 2023 by CARPERA 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
megamind 36 #10 Posted September 19, 2023 преди 22 минути, karchoto написа: Може ли някой да ми каже тоя модул от къде да го набавя? Днес проучвах темата. Можеш да го купиш директно от няколко различни сайта: 1. Амазон - по 20-25 долара са, но са доста китайска изработка и не винаги са надеждни. 2. https://www.svcmcontroller.com/ - подобен на амазонските, но с по-високо качество и изглеждат безпроблемни. 3. https://www.vcmtuner.com/ - най-скъпия, с разни защити от прегряване и т.н. 4. Можеш да си направиш сам. Има няколко видеа и гайда из форумите, например: https://www.odyclub.com/threads/diy-vcm-muzzler.365505/ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #11 Posted September 20, 2023 Преди 11 часа, karchoto написа: Може ли някой да ми каже тоя модул от къде да го набавя? Моя е такъв https://www.svcmcontroller.com/ Препоръчвам ако се поръчва от тои сайт да се ползват българските спедитори а доставка от САЩ. Тези ми искаха допълнителни $50 за доставка. 1 Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #12 Posted September 20, 2023 преди 20 минути, Plamen-CRV написа: Моя е такъв https://www.svcmcontroller.com/ Препоръчвам ако се поръчва от тои сайт да се ползват българските спедитори а доставка от САЩ. Тези ми искаха допълнителни $50 за доставка. Поръчах го VCM а за 106 $ ще ми го донесе един приятел като си идва. Питането ми беше за старт стоп системата от къде се купува и какво е точно. Никъде не намерих инфо Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #13 Posted September 20, 2023 Преди 1 час, karchoto написа: Никъде не намерих инфо И аз не намерих инфо. Има само за 3-та генерация. Сигурен ли си, че има такава система? Share this post Link to post Share on other sites
birev 154 #14 Posted September 20, 2023 Защо си купувате кола 2017 и ще и слагате газова! Колата не е направена за това! Карайте си я така! Колата е много добра, но до сега не съм срещнал някой собственик с газова да коментира! Worldwide! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #15 Posted September 20, 2023 Аз пък съм чел. Икономия от 1.50 лв. на литър не е за пренебрегване. П.П. То и на HEMI е грехота да се слага ама слагат. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 5783 #16 Posted September 20, 2023 Преди 2 часа, birev написа: Защо си купувате кола 2017 и ще и слагате газова! Вероятно има резон във въпроса ти, защото е доста по-икономична от моя вехт шестак, но и при него разликата е осезаема в парите - около 9/100 А-95, а иначе е около 11/100 на газ. 1 Share this post Link to post Share on other sites
megamind 36 #17 Posted September 20, 2023 (edited) Освен икономията, е и много по-екологично, и не спонсорира толкова горивната мафия. И като цяло това мрънкане против газифицирането е абсолютно безсмислено - законно е и всеки си решава. И аз не разбирам за какво се слагат тия афтърмаркет музики по 2000 вата например, но не спамя по темите. Edited September 20, 2023 by megamind 4 1 Share this post Link to post Share on other sites
jijane 425 #18 Posted September 24, 2023 (edited) Газ се слага само за пари и нищо друго. Екологиите са само за ала бала и да се оправдаем, колко сме окъсани. С колата се ходи за цигари в квартала. Като искате да сте толкова еко, слизаш от колата и обществен транспорт. Edited September 24, 2023 by jijane 2 Share this post Link to post Share on other sites
simo vtecman 144 #19 Posted September 24, 2023 Или велосипед . 1 Share this post Link to post Share on other sites
Moonlord 0 #20 Posted November 12, 2023 На 11.09.2023 г. at 22:23, karchoto написа: Здравейте отново. След дълго търсене и участие на няколко търга в copart най-сетне успех да си похарча парите. Купих си acura RDX advance 2017 г.Докато чакам да пристигне почнах да търся информация за газова уредба и още един куп други неща които смятам на тоя етап за маловажни. Та мисълта ми е, трябва ли да се има предвид за газовата че 3те цилиндъра почиват от време на време . Не трябва ли нещо да се знае предварително за да предупредя газаджията.Убеден съм че хората които са слагали на подобна кола едва ли са много. Някой който е слагал на колата си да помогне моля. Колега, успя ли да сложиш газово? Аз имам VCMtuner и я карам така колата да не изключва цилиндри. Ако си сложил газово моля те сподели какво е газово то, как се държи колата, колко харчи и т.н... Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #21 Posted November 12, 2023 На 3 декември имам запазен ден да я карам да и слагат. Като я взема ще споделя Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #22 Posted November 13, 2023 Преди 11 часа, Moonlord написа: Колега, успя ли да сложиш газово? Аз имам VCMtuner и я карам така колата да не изключва цилиндри. Ако си сложил газово моля те сподели какво е газово то, как се държи колата, колко харчи и т.н... Аз на моята и врътнах 10000 на газ. Не съм имал никакви проблеми - нито чек е светвал, нито нещо друго. Газовата е Романо монтирана от @Markony. За газифицирана Легенда може да прочетеш съответния раздел или темата на @ceco_accord 1 Share this post Link to post Share on other sites
5 GTT 178 #23 Posted November 17, 2023 На 20.09.2023 г. at 11:08, birev написа: Защо си купувате кола 2017 и ще и слагате газова! Когато караш 20-30000км. за 1 година е без значение дали колата е 2017г. или 2007г. 2 Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #24 Posted December 2, 2023 Здравейте отново. Да се похваля с разход . Димитровград - Русе Днес я закарах да и слагат газ.След като я взема ще коментирам . 1 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #25 Posted December 3, 2023 8,5/100 е добър разход на бензин. Аз съм постигал (само веднъж) до 9,3/100 газ. Преди 2 седмици Шумен - Котел - Казанлък - Шипка - Великотърново - Шумен точно една бутилка газ 11/100. 2 Share this post Link to post Share on other sites
rosenrt 1 #26 Posted December 3, 2023 И една снимка на колата да не публикуваш да се похвалиш ... 1 Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #27 Posted December 5, 2023 На 3.12.2023 г. at 13:51, rosenrt написа: И една снимка на колата да не публикуваш да се похвалиш ... 7 2 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #28 Posted December 6, 2023 На 2.12.2023 г. at 19:31, karchoto написа: Днес я закарах да и слагат газ.След като я взема ще коментирам . И да не забравиш да изключиш автоматичното зануляване на трип А при зареждане на бензин. Аз го настроих на ръчно и го занулявам при зареждане на газ. 1 Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #29 Posted January 21 Здравейте.Ами вече имам натрупани впечатления от газовата и мога да споделя. Разхода е 14 извънградско 15 магистрала и 16-17 градско.Като се има предвид че не я галя въобще.Върви както на бензин.Маркони я сложи и съм доволен за сега.Сложих и тая джаджа дето да не се изключват цилиндрите VCM TUNER. 5 Share this post Link to post Share on other sites
Stiliqn86 46 #30 Posted February 28 (edited) Здравейте, и аз най накрая ще подкарвам Акурата, след доста чакане. Искам да ви попитам, когато запаля ми иска код да активирам двата дисплея. Някой знае ли къде да го търся този код? Благодаря ви! Поздрави! П.П. забравих да кажа RDX advance 2017г. Edited February 28 by Stiliqn86 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #31 Posted February 28 Няма код за радиото. Пробвай да задържиш бутона за включване на радиото за няколко секунди. При мен така тръгна. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Stiliqn86 46 #32 Posted February 28 преди 34 минути, Plamen-CRV написа: Няма код за радиото. Пробвай да задържиш бутона за включване на радиото за няколко секунди. При мен така тръгна. Ще пробвам и ще споделя. Благодаря за бързият отговор! Share this post Link to post Share on other sites
Stiliqn86 46 #33 Posted February 29 Благодаря, тръгна всичко! 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Stiliqn86 46 #34 Posted February 29 Имам друг въпрос, някой успял ли е да подкара навигацията за България? При мен ме показва в САЩ и Мексико.Поздрави! Share this post Link to post Share on other sites
didomucy 69 #35 Posted March 1 Здравей,колега.Честито и много безаварийно шофиране!Има възможност за навигация след инсталиране на громаудио или карплей.Аз си го обяснявам по следния начин: това е външен модул който се инсталира и ти прехвърля всички функции от телефон на горния екран.По запознатите могат по детайлно да те запознаят.Има и разни китайчета в алито.Поздрави. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #36 Posted March 1 Преди 13 часа, Stiliqn86 написа: Имам друг въпрос, някой успял ли е да подкара навигацията за България? При мен ме показва в САЩ и Мексико.Поздрави! Карти за Европа няма. За Русия са базови и са бе навигация. Това е модула https://gromaudio.com/store/vline/honda-acura-2013-2019-vline-carplay-android-auto-infotainment-system-navigation-upgrade.html Има клипчета в сайта. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Stiliqn86 46 #37 Posted March 1 преди 57 минути, Plamen-CRV написа: Карти за Европа няма. За Русия са базови и са бе навигация. Това е модула https://gromaudio.com/store/vline/honda-acura-2013-2019-vline-carplay-android-auto-infotainment-system-navigation-upgrade.html Има клипчета в сайта. Много лошо, че няма карти за Европа, а този модул ми е малко скъпичък, докато не ми омръзне да гледам дисплея само за радио. Ще търся нещо по бюджетно за сега. Благодаря! Поздрави! Share this post Link to post Share on other sites
Stiliqn86 46 #38 Posted March 1 Мисля да пробвам нещо такова https://a.aliexpress.com/_EGbGwY9. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 588 #39 Posted March 1 @karchoto , беше ми писал на л.с. че е порчвал някакво от алиекспрес. Нека сподели тук какво е поръчал и ако го е монтирал да покаже снимки. 1 Share this post Link to post Share on other sites
karchoto 35 #40 Posted March 4 Колеги,ето клип как работи това устройство. Аз съм доволен всеки може да си прецени дали ще го устройва 5 Share this post Link to post Share on other sites