Jump to content
Sign in to follow this  
karchoto

Acura RDX ,пътува насам.

Recommended Posts

Здравейте отново. След дълго търсене и участие на няколко търга в copart най-сетне успех да си похарча парите. Купих си acura RDX advance 2017 г.Докато чакам да пристигне почнах да търся информация за газова уредба и още един куп други неща които смятам на тоя етап за маловажни. Та мисълта ми е, трябва ли да се има предвид за газовата че 3те цилиндъра почиват от време на време . Не трябва ли нещо да се знае предварително за да предупредя газаджията.Убеден съм че хората които са слагали на  подобна кола едва ли са много. Някой който е слагал на колата си да помогне моля.

• Like 3

Здравей, честито за колата. А

Моята е 2014 г. и преди фейса. Моята газова я слага @Markony.

Реших да се доверя на доказан специалис вместо да я оставя при някой дето ще си остави ръцете и евентуално да чакам нови части по двигателя.

Преди 11 часа, karchoto написа:

3те цилиндъра почиват от време на време

Моите не почиват вече :D. Може да прочетеш темата ми.

• Like 1

Преди 14 часа, karchoto написа:

Здравейте отново. След дълго търсене и участие на няколко търга в copart най-сетне успех да си похарча парите. Купих си acura RDX advance 2017 г.Докато чакам да пристигне почнах да търся информация за газова уредба и още един куп други неща които смятам на тоя етап за маловажни. Та мисълта ми е, трябва ли да се има предвид за газовата че 3те цилиндъра почиват от време на време . Не трябва ли нещо да се знае предварително за да предупредя газаджията.Убеден съм че хората които са слагали на  подобна кола едва ли са много. Някой който е слагал на колата си да помогне моля.

Супер покупка, честито! 2017 не е ли вече с директно впръскване вече? Иначе както е казал колегата Пламен, прочети и помисли за изключването на VCM системата, май вредите и риска, които създава са повече от спестеното гориво..

Да чух за него,маркони, но съм от Димитровград. Моя газаджия е много способно момче. Каза че компа нс газовата трябвало да бъде с някаква система която ще може да реагира на това изключване на цилиндрите.Но като цяло не е слагал такава. И да обмислям и варианта да сложа такава джаджа за премахване на VCM  системата

Другото което ми казаха че старт -стоп системата не можела да се изключва принудително.Нямало копче. Верно ли е това, ако да малко ме притеснява.

Не може. За това се слага модулчето за "деактивация".

Edited by ceco_accord
  • Like 1

Преди 18 часа, karchoto написа:

Да чух за него,маркони, но съм от Димитровград. Моя газаджия е много способно момче. Каза че компа нс газовата трябвало да бъде с някаква система която ще може да реагира на това изключване на цилиндрите.Но като цяло не е слагал такава. И да обмислям и варианта да сложа такава джаджа за премахване на VCM  системата

И аз питах в моя град няколко газаджии за газифициране на 6 цилиндрова Хонда. Първия отговор беше "имали такава хонда?". Иначе всички са способни докато не им се довериш и се започват едни оправдания - на бензин не е работела добре, свещи.... Препоръка: Един разговор по телефона с Бранко няма да ти е излишен.

За VCM-a не бързай да поръчваш. Може да извадиш късмет и предишния собственик да е монтирал модула.

• Like 2

На 12.09.2023 г. at 18:38, ceco_accord написа:

Не може. За това се слага модулчето за "деактивация".

Може ли някой да ми каже тоя модул от къде да го набавя?

On 9/12/2023 at 5:01 PM, karchoto said:

Повярвай твоя газаджия ще я оцапа до неузнаваемост,отиди до Маркони ,за да не те боли много главата после.

Той сам си признава че не знае нищо за този двигател това трябва да е голямо предупреждение за теб,но колата  е твоя можеш да я убиеш както сам пожелаеш.

Edited by CARPERA
  • Like 1
  • Downvote 1

преди 22 минути, karchoto написа:

Днес проучвах темата. Можеш да го купиш директно от няколко различни сайта:

1. Амазон - по 20-25 долара са, но са доста китайска изработка и не винаги са надеждни.

2. https://www.svcmcontroller.com/ - подобен на амазонските, но с по-високо качество и изглеждат безпроблемни.

3. https://www.vcmtuner.com/ - най-скъпия, с разни защити от прегряване и т.н.

4. Можеш да си направиш сам. Има няколко видеа и гайда из форумите, например: https://www.odyclub.com/threads/diy-vcm-muzzler.365505/

• Thanks 1

Преди 11 часа, karchoto написа:

Моя е такъв https://www.svcmcontroller.com/

Препоръчвам ако се поръчва от тои сайт да се ползват българските спедитори а доставка от САЩ. Тези ми искаха допълнителни $50 за доставка.

• Thanks 1

преди 20 минути, Plamen-CRV написа:

Моя е такъв https://www.svcmcontroller.com/

Препоръчвам ако се поръчва от тои сайт да се ползват българските спедитори а доставка от САЩ. Тези ми искаха допълнителни $50 за доставка.

Поръчах го VCM а за 106 $ ще ми го донесе един приятел като си идва. Питането ми беше за старт стоп системата от къде се купува и какво е точно. Никъде не намерих инфо

Преди 1 час, karchoto написа:

Никъде не намерих инфо

И аз не намерих инфо. Има само за 3-та генерация.

Сигурен ли си, че има такава система?

Защо си купувате кола 2017 и ще и слагате газова!

Колата не е направена за това!

Карайте си я така!

Колата е много добра, но до сега не съм срещнал някой собственик с газова да коментира! Worldwide!

• Like 1

Аз пък съм чел.

Икономия от 1.50 лв. на литър не е за пренебрегване.

П.П. То и на HEMI е грехота да се слага ама слагат.

• Like 1
  • Thanks 1

Преди 2 часа, birev написа:

Вероятно има резон във въпроса ти, защото е доста по-икономична от моя вехт шестак, но и при него разликата е осезаема в парите - около 9/100 А-95, а иначе е около 11/100 на газ.

• Like 1

Газ се слага само за пари и нищо друго. Екологиите са само за ала бала и да се оправдаем,  колко сме окъсани. С колата се ходи за цигари в квартала.  Като искате да сте толкова еко, слизаш от колата и обществен транспорт.

Edited by jijane
  • Like 2

На 11.09.2023 г. at 22:23, karchoto написа:

Колега, успя ли да сложиш газово? Аз имам VCMtuner и я карам така колата да не изключва цилиндри. Ако си сложил газово моля те сподели какво е газово то, как се държи колата, колко харчи и т.н... 

На 3 декември имам запазен ден да я карам да и слагат. Като я взема ще споделя

Преди 11 часа, Moonlord написа:

Колега, успя ли да сложиш газово? Аз имам VCMtuner и я карам така колата да не изключва цилиндри. Ако си сложил газово моля те сподели какво е газово то, как се държи колата, колко харчи и т.н... 

Аз на моята и врътнах 10000 на газ. Не съм имал никакви проблеми - нито чек е светвал, нито нещо друго. Газовата е Романо монтирана от @Markony

За газифицирана Легенда може да прочетеш съответния раздел или темата на @ceco_accord 

• Like 1

На 20.09.2023 г. at 11:08, birev написа:

Когато караш 20-30000км. за 1 година е без значение дали колата е 2017г. или 2007г. 

• Like 2

Здравейте отново. Да се похваля с разход . Димитровград - Русе

Днес я закарах да и слагат газ.След като я взема ще коментирам .

viber_изображение_2023-12-02_17-04-48-008.jpg

• Like 1

8,5/100 е добър разход на бензин.

Аз съм постигал (само веднъж) до 9,3/100 газ. Преди 2 седмици Шумен - Котел - Казанлък - Шипка - Великотърново - Шумен  точно една бутилка газ 11/100.

• Like 2

И една снимка на колата да не публикуваш да се похвалиш ...

• Like 1

На 2.12.2023 г. at 19:31, karchoto написа:

Днес я закарах да и слагат газ.След като я взема ще коментирам .

И да не забравиш да изключиш автоматичното зануляване на трип А при зареждане на бензин. 

Аз го настроих на ръчно и го занулявам при зареждане на газ.

• Like 1

Здравейте, и аз най накрая ще подкарвам Акурата, след доста чакане. Искам да ви попитам, когато запаля ми иска код да активирам двата дисплея. Някой знае ли къде да го търся този код? Благодаря ви! Поздрави!

П.П. забравих да кажа RDX advance 2017г.

Edited by Stiliqn86

Няма код за радиото. Пробвай да задържиш бутона за включване на радиото за няколко секунди. При мен така тръгна.

• Like 1
  • Upvote 1

преди 34 минути, Plamen-CRV написа:

Няма код за радиото. Пробвай да задържиш бутона за включване на радиото за няколко секунди. При мен така тръгна.

Ще пробвам и ще споделя. Благодаря за бързият отговор!

Имам друг въпрос, някой успял ли е да подкара навигацията за България? При мен ме показва в САЩ и Мексико.Поздрави!

Здравей,колега.Честито и много безаварийно шофиране!Има възможност за навигация след инсталиране на громаудио или карплей.Аз си го обяснявам по следния начин: това е външен модул който се инсталира и ти прехвърля всички функции от телефон на горния екран.По запознатите могат по детайлно да те запознаят.Има и разни китайчета в алито.Поздрави.

• Like 1

Преди 13 часа, Stiliqn86 написа:

Имам друг въпрос, някой успял ли е да подкара навигацията за България? При мен ме показва в САЩ и Мексико.Поздрави!

Карти за Европа няма. За Русия са базови и са бе навигация.

Това е модула https://gromaudio.com/store/vline/honda-acura-2013-2019-vline-carplay-android-auto-infotainment-system-navigation-upgrade.html

Има клипчета в сайта.

• Like 1

преди 57 минути, Plamen-CRV написа:

Карти за Европа няма. За Русия са базови и са бе навигация.

Това е модула https://gromaudio.com/store/vline/honda-acura-2013-2019-vline-carplay-android-auto-infotainment-system-navigation-upgrade.html

Има клипчета в сайта.

Много лошо, че няма карти за Европа, а този модул ми е малко скъпичък, докато не ми омръзне да гледам дисплея само за радио. Ще търся нещо по бюджетно за сега. Благодаря! Поздрави!

@karchoto , беше ми писал на л.с. че е порчвал някакво от алиекспрес. Нека сподели тук какво е поръчал и ако го е монтирал да покаже снимки.

• Like 1