Jump to content
Sign in to follow this  
Makc

Проблем с ксенона - само от ляво

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен, вече си скубя косата и нямам идеи.

Преди година ми изгоря дясната къса- ксенон Н1. Отидох да купувам- не продават поединично- купих чифт- 2бр. Прибрах се смених дясната- готово проблем няма, лявата не я бутнах, не ме дразнеше разлика в светлините.

Крушките са без запалка- кабелите директно към конекторите на баласта.

Преди 2 месеца обаче спря лявата- сменям- не работи, слагам на десния фар- работи, ок баласт за смяна- да не работеше, поръчах същия - 35W. Сложих го - крушката премигва за секунди и спира, изключвам фаровете и пускам отново- всеки път за няколко секунди и спира.

Размествам баластите- дясно работи, ляво-не, сменям крушките- дясно работи, ляво-не. Пръсках със спрей за да изчистя клемите (Изглеждат като нови) - пак не.

И то само от ляво. забелязах че и крушката за дългите също не свети ( а изглежда здрава), но габарита работи.

Някой някаква идея?

Мерси предварително.

Здравейте колеги,

Проблема е решен! Оказа се късо от кабелите към баласта. Който е сменял кабелите преди мен не беше изолирал добре единият от другият кабел. Нищо чудно че предната крушка беше пръсната. Сложих нови кабели и съответно ги запоих и изолирах поотделно.

Крушката за дългите също смених и сега всичко е 6.

• Thanks 4