Jump to content
Staiko Jelev

Теч на антифриз от радиатора

Recommended Posts

Здравейте  колеги. Става въпрос за Honda CRV-2 2005г. бензин.

Преди да тръгна на едно пътуване минала седмица видях, че нивото на антифриза е спаднало. Долях около 500мл. На прибиране пак беше спаднало нивото с  толкова (пак долях) и най-интересното е, че след прибиране нивото не беше мръднало!!!:unsure:

Днес след известно "лежане" под колата открих проклетника. В долният край на радиатора, точно над отвора за големия маркуч, след запалване на двигателя доволно си капеше от снадката между пластмасата и алуминия. Не ми се рискува с препарати за спиране на течове (временна работа и риск от затлачване на парното), можете ли да ми препоръчате марка радиатор. Търся по сайтовете, ама то един с един еднакъв няма!!! Уж за моя модел пък ... !

Благодаря предварително .

Нисенс и Валео би трявало да са добри.

• Upvote 1

В магазина за японски авточасти ми препоръчаха едни за 230лв., защото оригиналните не  се пипат (почват от 500лв.). :whistle:

Днес пристигна радиатора и утре го натискам за да го слагам. После има ли някаква тънкост при обезвъздушаването?

@Staiko Jelev

По този начин се обезвъздушава

• Upvote 1

@CARPERA

Здравей колега. Да бях прочел темата и го направих точно така и се получи. НО .... ми направи впечатление, че вентилатора се включва на малко след 1000С  (бях вкл. OBD II за да следа "живи данни" по-точно температурата на двигателя).

Сравних по продаваните датчици, а тях ги дават да сработват при 950С., а на моя нищо не пише.

Мисля , че 5 градуса няма да са проблем, но все пак.