Robben 25 #1 Posted February 28 Здравейте, колеги. Колата е Акорд 7 2.0 бензин. При потегляне от място, с малко повече газ или при леко нанагорнище, се получава този звук, който съм опитал да хвана с клипчетата. Интересното е, че се получава когато времето е по-студено или влажно, както е днес. VID_20230228_144229.mp4 Имате ли идея на какво може да се дължи? Share this post Link to post Share on other sites
Robben 25 #2 Posted February 28 Извинявам се за двойния пост, но не ми дава да кача две клипчета. VID_20230228_144403.mp4 Share this post Link to post Share on other sites
galin_k 100 #3 Posted February 28 С оригиналният съединител ли е колата? На моята има подобен звук при потегляне на наклон, но не винаги и да пак студеното време оказва влияние. Ако не е сменян, гледай да го пазиш повечко. Share this post Link to post Share on other sites
Robben 25 #4 Posted February 28 Нямам представа дали е с оригиналния. Факт е, че се случва само в подобно време и ако и подам повече газ. Иначе не приплъзва, не знам... Share this post Link to post Share on other sites
cocky 2 #5 Posted March 16 При мен се чуваше доста повече и първоначално беше в дъждовно време под наклон, също не приплъзваше, оказа се че съединителя е за смяна(можело да се кара още така, било ранен признак, но реших да не рискувам) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 157 #6 Posted March 17 И моята го прави. И не само в студено, а във всякакво време. С оригинален съединител съм. В това видео го има още по-изразено на 0:55 и 1:01. https://www.youtube.com/watch?v=EqJoFhOFlq0 1 Share this post Link to post Share on other sites
Robben 25 #7 Posted March 17 (edited) 18 hours ago, cocky said: При мен се чуваше доста повече и първоначално беше в дъждовно време под наклон, също не приплъзваше, оказа се че съединителя е за смяна(можело да се кара още така, било ранен признак, но реших да не рискувам) А като го смени изчезна ли звука? Мисълта ми е, че 100% е съединителя? Edited March 17 by Robben Share this post Link to post Share on other sites
cocky 2 #8 Posted March 17 3 hours ago, Robben said: А като го смени изчезна ли звука? Мисълта ми е, че 100% е съединителя? Сменен беше съединител комплект без маховик и звука изчезна, вече от 2 месеца я карам и не се е чувал. AISIN сложиха. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 157 #9 Posted March 18 Oт това, което съм чел и слушал, конкретният гореописан звук сам по себе си не е причина за смяна на съединител. Други са критериите, по които се решава дали му е дошло времето за смяна. Share this post Link to post Share on other sites
Robben 25 #10 Posted March 19 А тоя звук всъщност от къде идва? Реално не би трябвало да го има, ако всичко е ок Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 157 #11 Posted March 19 Така и няма единен консенсус от какво е. Затова използват думичката probably. Ето чрез автоматичен превод някои възможни причини от коментарите по-долу от видеото дето постнах: "Като механик на бивш дилър със сравнително добра памет за тези неща. Това е металната пластина, която държи пружините във вашия диск на съединителя, който се трие в пружината, която е направена от по-твърд метал. Рядко се сменяше гаранционно. Тъй като колата се управлява така, както водачът е включил съединителя." "Проблемът обикновено е в лагера на първа предавка. Лагерът понякога може да бъде фиксиран, докато в някои случаи шумът няма да изчезне, независимо от това колко промени са извършени на скоростната кутия. Алтернативата е да си купите нова скоростна кутия." "Поправял съм този шум многократно в по-старите сивици и сивици от 8-мо поколение, повечето пъти е лош изхвърлящ лагер, също така, ако просто го прави първо с сивици от 8-мо поколение, обикновено е и лоша пилотна втулка в съединителя." 1 Share this post Link to post Share on other sites
Robben 25 #12 Posted March 19 Ясно. Като сложим и скърцащата горна помпа и нещата заспиват Крайно несериозно като цяло , ама квото такова. Ще я карам така докато не почне да приплъзва, тогава ще се сменява. Share this post Link to post Share on other sites