Staiko Jelev 10 #1 Публикувано 31 Януари, 2023 Здравейте колеги. От няколко дена ми е влезнала една муха (проект) в главата и не мога да да го разкарам . Мисля да пробвам да си монтирам "Печка /мокра/ с дистанционно стартиране". Добри мнения има за печки Webasto. Харесал съм си даже няколко обяви за рециклирани комплекти печка (управление, дистанционно с модул, бензинова и водна помпа, печка и ауспух), че нови не се пипат! В Алито има и резервоарчета от по 5л. което мисля, че ще ми свърши работа и да монтирам някъде покрай двигателя за да не развалям оригиналния на колата. Интересува ме дали някой е слагал такава печка или да е чувал нещо ? Благодаря Ви предварително . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #2 Отговорено 31 Януари, 2023 Да ти вкарам и друга муха...Мислил ли по варианта за дистанционно стартиране на мотора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #3 Отговорено 31 Януари, 2023 Ах как мразя мухите.... Що ти трябват - "болежки на здрава глава". Ама ако те влече, дерзай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 604 #4 Отговорено 1 Февруари, 2023 Преди 13 часа, Staiko Jelev написа: От няколко дена ми е влезнала една муха Тази муха и на мен ми влиза всяка зима . Мой приятел има такава на Ауди 80. То е газ / бензин, а печката е дизелова. Резервоарчето което той ползва е от моторна косачка. То му е паснало най-добре в двигателния отсек. Преди 8 часа, Vancho написа: Мислил ли по варианта за дистанционно стартиране на мотора? Това върши работа ако колата е с автоматична скоростна кутия. Ако е ръчна скоростна кутия ще трябва да се оставя на неутрална. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Staiko Jelev 10 #5 Отговорено 1 Февруари, 2023 Преди 9 часа, Vancho написа: Да ти вкарам и друга муха...Мислил ли по варианта за дистанционно стартиране на мотора? Да, но при дистанционното стартиране трябва да се се махне имобилайзера или чипа от ключа да е в колата .... което не е много добре. А както и каза колегата Plamen-CRV , трябва да е на неутрална с вдигната ръчна, което пак си е проблем през зимата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #6 Отговорено 1 Февруари, 2023 Преди 13 часа, Plamen-CRV написа: Това върши работа ако колата е с автоматична скоростна кутия. Ако е ръчна скоростна кутия ще трябва да се оставя на неутрална. На автомата едва ли ще се стартира мотора ако си на различно от неутрална или паркинг а не е невъзможно да си угасил мотора без да местиш скоростния лост. Ръчната е задължителна винаги и въпрос на навик. Приоритет за изправността по важност е номер 2 след на останалата спирачната система Монтажа на печката едва ли е по-лесен и ефтин от монтажа на аларма с дистанционно палене. Едва ли имобилайзера ще спре някой профи крадец Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #7 Отговорено 1 Февруари, 2023 Как ще си изкараш ключа като лоста не е на P ? Дистанционното палене е по-добър вариант от печката. При печката шанса за некадърен монтаж е доста голям, което може да доведе до пожар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 604 #8 Отговорено 2 Февруари, 2023 Най-добре е фабрично дистанционно палене. Гредах едно ревю на Гранд Чероки в Бричка където имаше и защита против кражба. Ако ключа не е в колата и се премести лоста на D тогава колата гасне. Това е за автомобили с безключово палене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chus 13 #9 Отговорено 27 Септември, 2023 (Редактирано) Ако си решил, точно сега е момента да я сложиш, че мотажниците са малко и през зимата са много заети. Моя акорд пристигна от Дания с монтирана в оторизиран сервиз печка Webasto-мокра. Беше с таймер за включване с възможност за задаване на 3 времена. Аз и добавих оригинален модул за дистанционно включване от 1км. Освен комфорта за теб има и много ползи за колата: нямаш студен старт, ако си с газово веднага щом запалиш превключва на газ( гори 300гр. на час), размразяват се стъкла, уплътнения и тн.Само дето пета година нямаме зима във Варна и съм я палил общо10пъти. Редактирано 27 Септември, 2023 от chus Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #10 Отговорено 30 Септември, 2023 Тази муха ми влиза и на мене всяка есен Аз обаче съм известен с голямото чудене и накрая с не-правенето. В AliExpress заглеждах има пълни комплекти, ама май нямаха дистанционно, а без него е безполезно май. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mytanta 46 #11 Отговорено 1 Октомври, 2023 Моята кола е с дистанционно палене, автомат.Дистанционното върви с заключване което е независимо от оригиналния ключ.Тоест ако заключа с дистанционното за палене не мога да отключа колата с оригиналния ключ.Когато колата е запалена и се натисне педала за газта или се мести лоста на автомата без да съм вкарал ключа ,колата гасне.За мен е голямо удобство за зимата и лятото. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #12 Отговорено 1 Октомври, 2023 Само две уточнения в поста ти липсват за да помогнеш на колегите: къде и колко струва 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #13 Отговорено 1 Октомври, 2023 На 30.09.2023 г. at 23:30, dindin написа: Тази муха ми влиза и на мене всяка есен Аз обаче съм известен с голямото чудене и накрая с не-правенето. В AliExpress заглеждах има пълни комплекти, ама май нямаха дистанционно, а без него е безполезно май. Палиш с телефон без шайба 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mytanta 46 #14 Отговорено 2 Октомври, 2023 Беше монтирано,когато закупих колата.Има такива модули до 200 лв. Въпроса е кой ще го сложи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #15 Отговорено 6 Октомври, 2023 Допускам, че може да се монтира от майстори на каравани и кемпери!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове