Jump to content
Sign in to follow this  
katri71

Смяна на лагер задна главина

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Карам Honda CR-V III, 2007г, бензин. От известно чувам виене отзад. Имам съмнение за лагер задна главина. От Бултрако ми сервираха изненада - не можело да се смени само лагера, а се сменяла цялата главина. Цена за нова лагер-главина - 900лв. Някой има ли опит с тази смяна. Изглежда ,че е често срещан проблем на Honda. Така ли е наистина - цялата главина ли се сменя или може да се подмени само лагера?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Off Topic

 

На почти всички автомобили със задни дискови спирачки е така.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Off Topic

 

И струва между 150 и 200 лв. Не знам защо трябва да се търси официален вносител за такива дърти автомобили...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имах същото виене на моята(задна ляво), диагнозата беше лагер главина, но все пак реших да проверя дали не е от накладките и се оказа, че е точно от тях, бяха спекли в леглата и задържаха. След почистване всичко отшумя.

Не твърдя, че случаят е същия, но симптомите си бяха за лагер. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не ми се вярва да е от накладките. Шумът се появява при 50/60 км/ч и заглъхва при 100/110 км/ч. Така или иначе ще я карам в Бултрако за да диагностицират проблема. А защо точно в официалния сервиз - това е дълга тема. Всеки сам за себе си решава на кой сервиз да се довери. Факт е ,че в Пловдив майсторите, разбиращи от нашата марка автомобили се броят на пръсти и всички имат работа за поне месец напред. Добре, че макар и с "дърт" автомобил, рядко ми се налага да ходя на майстор :).

Разбира се, ако съвета е да търся автърмаркет главина, вместо оригинална част в посока намаляване на цената, то нямам нищо против, стига да знам на коя марка производител да заложа.

Edited by katri71

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да спомена какво е развитието по въпроса. Бях в Бултрако. Качиха колата на подемника. Пълен оглед на окачване и задвижване. Никакви проблеми. Лагерите са ОК. Оказа се ,че проблема идва от неравномерно износени задни гуми (по вътрешната част на гумата се е образувал ръб) и в движение издава звук много подобен на заминал лагер-главина. Потвърди се с поставяне на нов комплект гуми, след което колата утихна изцяло. Задницата е провиснала от годинките и постоянната тежест в багажника. За решението на проблема (повдигане на задницата) от сервиза предлагат замяна на оригиналните пружини с усилени. Части и работа всичко ще излезе около 1000лв. В резултат, смятам засега да си карам така, още повече че гумите са почти нови и маркови (Continental) - ще усилвам повече музиката в движение :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...