Jump to content
katri71

Смяна на лагер задна главина

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Карам Honda CR-V III, 2007г, бензин. От известно чувам виене отзад. Имам съмнение за лагер задна главина. От Бултрако ми сервираха изненада - не можело да се смени само лагера, а се сменяла цялата главина. Цена за нова лагер-главина - 900лв. Някой има ли опит с тази смяна. Изглежда ,че е често срещан проблем на Honda. Така ли е наистина - цялата главина ли се сменя или може да се подмени само лагера?

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

 

На почти всички автомобили със задни дискови спирачки е така.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

 

И струва между 150 и 200 лв. Не знам защо трябва да се търси официален вносител за такива дърти автомобили...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същото виене на моята(задна ляво), диагнозата беше лагер главина, но все пак реших да проверя дали не е от накладките и се оказа, че е точно от тях, бяха спекли в леглата и задържаха. След почистване всичко отшумя.

Не твърдя, че случаят е същия, но симптомите си бяха за лагер. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се вярва да е от накладките. Шумът се появява при 50/60 км/ч и заглъхва при 100/110 км/ч. Така или иначе ще я карам в Бултрако за да диагностицират проблема. А защо точно в официалния сервиз - това е дълга тема. Всеки сам за себе си решава на кой сервиз да се довери. Факт е ,че в Пловдив майсторите, разбиращи от нашата марка автомобили се броят на пръсти и всички имат работа за поне месец напред. Добре, че макар и с "дърт" автомобил, рядко ми се налага да ходя на майстор :).

Разбира се, ако съвета е да търся автърмаркет главина, вместо оригинална част в посока намаляване на цената, то нямам нищо против, стига да знам на коя марка производител да заложа.

Редактирано от katri71

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да спомена какво е развитието по въпроса. Бях в Бултрако. Качиха колата на подемника. Пълен оглед на окачване и задвижване. Никакви проблеми. Лагерите са ОК. Оказа се ,че проблема идва от неравномерно износени задни гуми (по вътрешната част на гумата се е образувал ръб) и в движение издава звук много подобен на заминал лагер-главина. Потвърди се с поставяне на нов комплект гуми, след което колата утихна изцяло. Задницата е провиснала от годинките и постоянната тежест в багажника. За решението на проблема (повдигане на задницата) от сервиза предлагат замяна на оригиналните пружини с усилени. Части и работа всичко ще излезе около 1000лв. В резултат, смятам засега да си карам така, още повече че гумите са почти нови и маркови (Continental) - ще усилвам повече музиката в движение :).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...