Jump to content
Sign in to follow this  
Martin_rr

Мнения за Legend и рисков ли е монтажа на газ, за доброто здраве на двигателя

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Знам, че е широка тема и мн е изписано, но четох и чух за проблеми и отсъствието на такива, при карана на Legend 3.5 на газ.

Карама такава 3 година и вече минавам 60хил км, до сега без монтирана газ, но спрямо ситуацията, сериозно осмислям преминаване към синьото гориво.

Молбата ми е към собственици на Хонди с газ, да споделят колко км са минали и наблюдавали се някво изменение или проблеми.

Благодаря

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъй като молбата ти е към всички собственици на хонди, а не само към собственици на legend - ето ти моя случай. Карам cr-v първа генерация 147 к.с. вече мисля че осма или девета година и бая над 100 хил. км. на газ, може би 130-140. Всичко е ОК, без никакви драми. Клапани се регулират на две смени на двг. масло и това е. Двигателя ми е 147 к.с. , дето според много изказващи се тук уж бил по податлив на вкопаване на клапаните в леглата им, газовата ми е Фобос 2, дето пак според фанатично зависимите от Романо , брц, ланди-манди и т.н. уж не била много ОК. Но ето факт. Просто монтажника на газовата ти трябва да е ОК с това което прави, и да я настрои разбира се. Разликата в ценово отношение след това е осезаема. На мен ми е ясно че ще дойде далечен момент, в който ако я карам още, ще се наложи може би  да се прави ремонт на главата на двигателя, чудо голямо. Не е извънземна технология. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моята взех с вече монтирано в Холандия BRC. От тогава е минала 93+К, като мои са около 33К за последните 25 месеца. От както я карам аз, не съм усетил проблеми и само филтри сменям. Клапаните проверявах преди около 16К и пак ще ги проверя, като закръглят 20К.

Разход на газ извънградско 11-12 / градско + 50%.

Та въпросът ти Martin_rr (както и  @Richard е писал) не е дали да минеш на газ и понася ли го 6-така, а кой, какво и как ще монтира на тоз прекрасен и дуракоустойчив матор.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Опасенията ми дойдоха от там, че преди няколко дни, след като споделих, че смятам да монтирам газ, от сервиза, който посещавам, казаха, че това ще е грешката на живпта ми, 20хил км и ще съм за глава, клапаните били мн крехки, живак ли имало в тях, какво не помня. Ако съм мислел за газ, да продавам колата. 
А аз съм доволен от колата, първата ми хубава кола, на която мога да разчитам и не ми се разделя с нея, ама хич!!!

 • Haha 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей отново Martin_rr. Отговора на механиците от този т.н. "сервиз" е изключително подходящ за подраздела във форма "виц на деня", дори в тяхна чест може да се разкрие нов под раздел "виц на всички времена". Следващия път като ги видиш ги поздрави и се отбивай при тях за по чашка кафе, но нищо повече. Едва ли двигателят ти е по "кекав" от моя, и между другото в началото , когато я подкарах тази honda слушах същите противоречиви мнения - клапани слаби от "мек" материал, лесно прегрява особено ако има газова и всякакви такива форумни и гаражни легенди. А всичко това , според мен поне има едно просто обяснение - около 10 години назад, когато тези коли бяха нещо като екзотика имаше всички предпоставки за възникването на тези легенди за газта , клапаните и т.н., а вече както аз така и други колеги навъртяха доста километри и се оказа, което важи за всичко останали марки автомобили между другото, че ако този който ще бърка в карантиите на колата не се учи от youtube клипчета и има някакъв,  макар и скромен технически опит - няма драма.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Включвам се в темата тъй като при мен предстои същата операция. Legend-a ляга под ножа следващата седмица. Остава да уточним само къде да се монтира зареждането. Знам че при капачката на резервоара няма много място, но аз държа да не се дупчи броня , калник и т.н. Има ли колеги при които устройството за зареждане е монтирано зад капака на резервоара и ако има може ли да споделите снимка?

Моят майстор спомена че няма да се монтира мазане на клапаните защото впръскването на бензин във високи обороти било достатъчно :ermm:.

Sonata-та е на газ вече 135 000 км. и освен редовна смяна на филтри, инжектори и хубави свещи друго не съм пипал. Дано и при хондата е така.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е рисков монтажа на газова при този модел мотор, рисков е майстора.

Моята е на 140 000 км с газ (26 000 са при мен). Има монтирана система за мазане, ама колко маже тя си знае ;)

Все още не съм посещавал газаджия, за подмяна на филтри и каквото е нужно друго.

Скоро ми предстои смяна на бутилка понеже наближава 10 години.

Никакви забележки към работа на мотор и мощност.

 

Зареждането е монтирано при капачката.

zarejdachka.jpg

 • Upvote 2
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма ли газ, джобовете бързо се изпразват!

Почти 20г. карам само на газ!

С бензина се разделихме! Нафтата не я понасям!

Компресори, турбини, атмосферни ДВГ.

Проблема е с новите с директно впръскване, но не всички марки.

Следваща крачка хибрид!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Upcoming Events

  No upcoming events found
×
×
 • Create New...