Jump to content
mitaka0007

Впечатления FR-V 1,8 автоматик

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

 Скоро ще направя 60 К на моята Хонда, и тъй като един колега ми писа на лично да споделя впечатления, мисля, че създаването на тема, където настоящите и бъдещи колеги могат да получат първоначални впечатления за ТОЧНО този модел, е най-удачна. Ще намеря и прибавя по-късно  линковете към моите постове, свързани с колата... Няма да пиша всичко наведнъж, а ще добавям последователно!

 

Всеки път , качвайки се в нея ми излиза усмивка на устните... Приятна  за каране в големият град! Маневрена и с достатъчни PS  за моето шофиране- а, именно  90% градско! Фамилна и работна кола за всеки ден...

 Пътувам и два/три пъти годишно големи отсечки по магистралите на Европа- чрез автоматика спокойно правя по 800-900 км на парче, без умора и пренапрягане. Средна и приятна скорост  установих за мен е 110-120 км/ч ... Над 140 км/ч  с нея започвам се чувствам неконфортно, а и разхода става над 13-14л /100 км  LPG.

 

 Формата на каросерията, е въпрос на естетическо възприятие-НА МЕН МИ ДОПАДА! Естествено, това оказва и влияние на разхода на гориво, но това ми беше ясно още преди покупката...

Вътре, ергономичноста е много добра, особенно , като се спуснат задните седалки -се отваря огромно пространство, което за такава къса кола е страхотно... Мебели, бяла техника, багажи- побира много! За спане на дълъг път е също страхотна....

Паркирането на задна не ми се отдава много добре(както ми се е отдавало с други коли), и все си мисля, че това се дължи на самият модел... Сложих преден и  заден парктроник, и нещата горе-долу се получават, но не спонтанно...;)

 

следва....

 

 

Редактирано от mitaka0007
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Интериора вътре не е луксозен. Семпъл и ориентиран към практическата част  на живота.  За кола от 2008 даже в момента бих казал малко вехт. Ние сме с две малки деца, и за това изобщо не се притеснявах от това! Колата ми служи, а не аз на нея!

Шумоизолацията е доста слаба, но в никакъв случай, като на опел... Аудио системата е  не е лоша като качество.

 

  Веднага след покупката сложих газова  система Prins VSI II   - единствената за съжаление , която можеше да се монтира в Германия за този мотор. До сега не съм имал проблеми с нея. След смяната на ламбда сондата, бях да я донастроят, а съм й правел и настройване клапани преди 10 К... Сега, с тези цени от по 2 евро за литър бензин, съм още по-доволен!

 

 

 

 

 

 

 

 

следва....

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Днес направихме на унгарската магистрала 250 К...!:bye:

Натоварих колата добре, и направих гумите на 2,2 бара.

Разходът през Чехия и Унгария, при 21 С на въздуха и 120 км/ч средна скорост, ми дадоха към 8,2 л /100 литра газ  :D... Гумите ( Bridgestone) са всесезонни на 4500 км . Толкова нисък разход не бях правил до сега!

IMG_20220711_203620.jpg

IMG_20220711_203629.jpg

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...