Jump to content
Suyahoka

Акорд 2.4 на газ

Recommended Posts

Здравейте форумци ,някой от вас ,който е с 2.4 мотора да сподели разхода на газ градско и извънградско (със 100-130 км ),това регулиране на клапаните ,което е задължително на 30000 км ,когато е на газ ,като цена колко излиза и за този мотор колко струва газифицирането му средно ,тенкю хондаджии🙂

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Моята газова ми струваше 1100лв. Разхода ми е около 12 извънградско . Това е с тежък крак и автоматик. Ако карам спокойно,  я докарвам до 10(много рядко), но до 100км/ч. Градското ми няма нищо общо с другото каране. Много спокойно си карам, но към 14 стигам разход. Просто в Търново из баирите си гълта повечко. Цена за реглаж на клапаните не мога да дам, щот си ги правя с приятел в гаража.

 

Това е извадка от на колегата Pavel_Pavlov подръжката на колата. Надявам се, че няма нищо против:D Там може да разгледаш и на други хора данните.

Редактирано от I_Yordanov
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам против :) . Но моята кола има малко промени, някои от които помагат за намаляне на разхода. Конкретно изпускателният колектор ми намали разхода на магистрала с поне ~0.5 литра.

 

Spoiler

Иначе заради специфика на метода на смятане на разход градско/извънградско/магистрално в carspending, стойностите имат склонност да се приближават повече към средния разход отколкото са реално – имайте го предвид. Т.е. в моят случай градския разход в статистиката изглежда по-малко, а магистралният – повече. Това важи в случаи на зареждане със смесен режим на пътуване, но те повечето са такива.

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със 7 на серия, 2,4 АТ, комби. Газовото го сложих за 1700 лв. миналата година. Градско ми дава 12 - 14. Извънградско 10 - 12. И двете са при спокойно каране. Без да я юркам много колата. Такъв ми е стила на каране, не го правя за икономия :) Предполагам, че няма да има някаква съществена разлика при 8 ма серия :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От "Motomoshi" проследени 41000 км-среден разход 9,39 на 100.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...