madzhara 18 #1 Posted June 16 Здравейте, Колеги, минавам да се похваля, че отскоро съм собственик на MDX 2019 Elite, внесен от Канада. След 4+ години на Legend ми трябваше ъпгрейд най-вече заради повечето пространство, че и семейството расте Доколкото прочитам от темите във форума все още няма как да се ползва навигацията, но поне има Carplay. Някой с такъв екземпляр решил ли е да смени мултимедията с китайска такава? Доколкото знам има доста със симкарти (един приятел ползва на bmw 2004-та и Audi 2013-та) и е доста удобно, защото самата кола има интернет и няма нужда от допълнителни устройства. Ето и снимките всъщност: https://www.facebook.com/mostautobg/posts/pfbid0WfMKTGV2DBAKaXXKG1aehyPDWPF6AF2azhbUrdWZSZyUMCo3bJ2XFBi7HJyFVs2gl 5 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 3460 #2 Posted June 16 Амиии, да ти е честита! 12 години разлика спрямо Ледженда трябва да се усещат, а и вероятно е по-икономична от него, та и + багажника, си е преимущество. Сравнението в хандлинга по завоите ще е любопитно? 1 Share this post Link to post Share on other sites
madzhara 18 #3 Posted June 16 Това, което дотук ме шокира е, че набира по-бързо от легендата (а и ръмжи повече), макар и с 5 коня по-малко. Още съм я карал много малко, а и не смея да експериментирам преди да я погледнат, да сменя масло и т.н. така че нямам мнение за дълъг път. Но ще споделя впечатления по-натам. Като разход също трябва да мина повечко за да съм сигурен, но с 9-степенен автомат очаквам да е значително по-малко от легена. С него съм докарвал и до 22-24 градско. За момента някои неща са една идея странни: Carplay е само с кабел, не поддържа безжично свързване. Acura Link и навигацията не работят. Това не знам доколко е изненада де. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 3460 #4 Posted June 16 Градският разход не е фактор, но трябва и там да е по-икономична. Усещането че набира по-бързо понякога е субективно, но има предпоставки за това - предавките са повече и съответно началните са по-къси, а 8-ма и 9-та са по-дълги от на Ледженда именно с цел икономия при лежерно извънградско. Share this post Link to post Share on other sites
Drone 664 #5 Posted June 16 (edited) Не знам за какво ти е фабрична навигация, като Carplay ти предлага всичко необходимо Waze, музика през телефона. Отзад Екрана как е ? Пробвахте ли да пускате филми ? Edited June 16 by Drone Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 207 #6 Posted June 16 Честито и много безаварийни километри. Преди 1 час, madzhara написа: Carplay е само с кабел, не поддържа безжично свързване. Има вариамт за безжично свързване Carlinkit 3.0/ 4.0 Wireless Apple CarPlay/ Android Auto Adapter Dongle for Wired CarPlay Предполагам, че по време на разговор ще прекъсва връзката. Преди 1 час, madzhara написа: Acura Link и навигацията не работят. Това не знам доколко е изненада де. И някои радио станции не се хващат. 1 Share this post Link to post Share on other sites
madzhara 18 #7 Posted June 16 31 minutes ago, Drone said: Не знам за какво ти е фабрична навигация, като Carplay ти предлага всичко необходимо Waze, музика през телефона. Отзад Екрана как е ? Пробвахте ли да пускате филми ? Все още не, но скоро ще тестваме и това. Доколкото бях видял може да се пускат 2 неша наведнъж, предполагам затова е толкова широк. Share this post Link to post Share on other sites
didomucy 52 #8 Posted June 19 Частита колега, много безаварийни и изпълнени с удоволствие километри! Лека по-лека се увеличава семейството на MDX-ри 4 Share this post Link to post Share on other sites
madzhara 18 #9 Posted June 23 Колеги, някой успял ли е да подкара DVD по някакъв начин?Пробвах някакво детско, купено от озон, но не тръгва.В сервиза, където ми сменят крушките на мигачите пичът казва, че вероятно е заради формата на видеото, тъй като в Европа предимно са PAL, а на акурата DVD-то желае да чете NTSC. Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
aleksandur 236 #10 Posted June 23 Не,има разлика в самите DVD та ( зависи за кой регион са предназначени)за Европа DVD -та са регион 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
madzhara 18 #11 Posted June 23 Може би малко глупав въпрос, но през USB могат ли да се гледат филми на предния дисплей или на задния? Отделно, продължават да ме изумяват някои неща в тази кола в негативен аспект. Не само, че няма wireless Carplay, а телефонът постоянно трябва да седи мушнат в кабела, ами и не поддържа USB Hub-ове. А май е само 1 USB Port-ът, в който е Carplay/USB Music. И така излиза, че не може едновременно да ползваш Carplay и да слушаш музика от флашка... което е доста странно за кола 2019г. Или просто аз не съм открил точните портове все още? (Но двата вляво са само за зареждане, оттам флашка с музика не тръгва) Share this post Link to post Share on other sites
didomucy 52 #12 Posted June 24 Преди 21 часа, madzhara написа: Колеги, някой успял ли е да подкара DVD по някакъв начин? Пробвах някакво детско, купено от озон, но не тръгва. В сервиза, където ми сменят крушките на мигачите пичът казва, че вероятно е заради формата на видеото, тъй като в Европа предимно са PAL, а на акурата DVD-то желае да чете NTSC. Sent from my iPhone using Tapatalk Здравей колега, аз също закупих няколко диска за децата, и при мен се получи така, но от 10бр само три не тръгнаха, другите си работят. Причината не знам каква е, много съм далече от тази материя. Поздрави 1 Share this post Link to post Share on other sites
Drone 664 #13 Posted June 24 (edited) Преди 19 часа, madzhara написа: Може би малко глупав въпрос, но през USB могат ли да се гледат филми на предния дисплей или на задния? Отделно, продължават да ме изумяват някои неща в тази кола в негативен аспект. Не само, че няма wireless Carplay, а телефонът постоянно трябва да седи мушнат в кабела, ами и не поддържа USB Hub-ове. А май е само 1 USB Port-ът, в който е Carplay/USB Music. И така излиза, че не може едновременно да ползваш Carplay и да слушаш музика от флашка... което е доста странно за кола 2019г. Или просто аз не съм открил точните портове все още? (Но двата вляво са само за зареждане, оттам флашка с музика не тръгва) Има упътване за тая система ето на този линк. Като цяло е доста остаряла, слагат я от 2014 до 2019-2020... Няма ли няколко порта в подлакътника ? Edited June 24 by Drone Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 76 #14 Posted June 24 На моя пилот чете и блурей, но пак не всички. Някои двд/блурей тръгват други не, а така и не разбрах от какво зависи. За Carplay също имаше нещо, но за Android auto аз си купих AAWireless и не го мисля вече. Share this post Link to post Share on other sites
aleksandur 236 #15 Posted June 25 Айде пак: Регионален код за защита на DVD дискове (на английски: Regional Protection Code, RPC) e Digital Rights Management техника за ограничаване на правата за достъп до файловете на оптичните дискове. Region 1: USA, Canada Region 2: Japan, Europe, South Africa, Middle East, Greenland Region 3: S.Korea, Taiwan, Hong Kong, parts of South East Asia Region 4: Australia, New Zealand, Latin America (including Mexico) Region 5: Eastern Europe, Russia, India, Africa Region 6: China Region 7: Reserved for unspecified special use. Region 8: Reserved for cruise ships, airlines, and other international venues. Region 0 or Region ALL: Discs are uncoded and can be played worldwide. However, you must play PAL discs in a PAL-compatible unit and NTSC discs in an 1 Share this post Link to post Share on other sites
meneldor 76 #16 Posted June 25 Значи няма оправия освен да се копират дисковете с променен регион. Аз купих 10 от някаква разпродажба в озон за децата отзад да гледат, но май не може да се провери предварително за кой регион са. Share this post Link to post Share on other sites
aleksandur 236 #17 Posted June 25 (edited) Ето такава картинка с един от тези символи трябва да има на гърба на кутийката на DVD-то Тя показва дали е за цял свят или конкретен регион. Edited June 25 by aleksandur 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
madzhara 18 #18 Posted June 28 Наистина е регионът. Добрата новина е, че "празните" дискове за записване имат 0-лев регион, т.е. четат се от всички плеъри. Тествах с презаписваемо ДВД и всичко заработи. Стъпките са само 2: Свалих избран филм в ДВД формат, примерно от аренабг. Записах го с DVD Styler Имам обаче страничен въпрос - някой сменял ли е диода, който е под страничното огледало (показал съм 2 снимки)? Пасажерското свети като се приближа с ключа към колата, но шофьорското не. Предполагам че е за смяна. IMG_4376.HEIC IMG_4377.HEIC IMG_4375.HEIC IMG_4373.HEIC Share this post Link to post Share on other sites