Jump to content
Sign in to follow this  
madzhara

Нов член на MDX семейството

Recommended Posts

Амиии, да ти е честита!

12 години разлика спрямо Ледженда трябва да се усещат, а и вероятно е по-икономична от него, та и + багажника, си е преимущество.

Сравнението в хандлинга по завоите ще е любопитно?

• Like 1

Това, което дотук ме шокира е, че набира по-бързо от легендата (а и ръмжи повече), макар и с 5 коня по-малко. Още съм я карал много малко, а и не смея да експериментирам преди да я погледнат, да сменя масло и т.н. така че нямам мнение за дълъг път. Но ще споделя впечатления по-натам.

Като разход също трябва да мина повечко за да съм сигурен, но с 9-степенен автомат очаквам да е значително по-малко от легена. С него съм докарвал и до 22-24 градско.

За момента някои неща са една идея странни:

• Carplay е само с кабел, не поддържа безжично свързване.
  • Acura Link и навигацията не работят. Това не знам доколко е изненада де.

Градският разход не е фактор, но трябва и там да е по-икономична.

Усещането че набира по-бързо понякога е субективно, но има предпоставки за това - предавките са повече и съответно началните са по-къси, а 8-ма и 9-та са по-дълги от на Ледженда именно с цел икономия при лежерно извънградско.

Не знам за какво ти е фабрична навигация, като Carplay ти предлага всичко необходимо :) Waze, музика през телефона. 

Отзад Екрана как е ? Пробвахте ли да пускате филми ? 

Edited by Drone

Честито и много безаварийни километри.

Преди 1 час, madzhara написа:

Carplay е само с кабел, не поддържа безжично свързване.

Има вариамт за безжично свързване Carlinkit 3.0/ 4.0 Wireless Apple CarPlay/ Android Auto Adapter Dongle for Wired CarPlay

Предполагам, че по време на разговор ще прекъсва връзката.

Преди 1 час, madzhara написа:

Acura Link и навигацията не работят. Това не знам доколко е изненада де.

И някои радио станции не се хващат.

• Like 1

31 minutes ago, Drone said:

Не знам за какво ти е фабрична навигация, като Carplay ти предлага всичко необходимо :) Waze, музика през телефона. 

Отзад Екрана как е ? Пробвахте ли да пускате филми ? 

Все още не, но скоро ще тестваме и това. Доколкото бях видял може да се пускат 2 неша наведнъж, предполагам затова е толкова широк.

Частита колега, много безаварийни и изпълнени с удоволствие километри! Лека по-лека се увеличава семейството на MDX-ри :)

IMG-b1a18c48864ed96fc4892b2b1fdaf20d-V.jpg

• Like 4

Колеги, някой успял ли е да подкара DVD по някакъв начин?

Пробвах някакво детско, купено от озон, но не тръгва.
9f67c5806af8cde20d9ba6ba2076682f.jpg

В сервиза, където ми сменят крушките на мигачите пичът казва, че вероятно е заради формата на видеото, тъй като в Европа предимно са PAL, а на акурата DVD-то желае да чете NTSC.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не,има разлика в самите  DVD та ( зависи за кой регион са предназначени)за Европа DVD -та са регион 2 

• Upvote 1

Може би малко глупав въпрос, но през USB могат ли да се гледат филми на предния дисплей или на задния?

Отделно, продължават да ме изумяват някои неща в тази кола в негативен аспект. Не само, че няма wireless Carplay, а телефонът постоянно трябва да седи мушнат в кабела, ами и не поддържа USB Hub-ове. А май е само 1 USB Port-ът, в който е Carplay/USB Music. И така излиза, че не може едновременно да ползваш Carplay и да слушаш музика от флашка... което е доста странно за кола 2019г.

Или просто аз не съм открил точните портове все още? (Но двата вляво са само за зареждане, оттам флашка с музика не тръгва)

Преди 21 часа, madzhara написа:

Колеги, някой успял ли е да подкара DVD по някакъв начин?

Пробвах някакво детско, купено от озон, но не тръгва.
9f67c5806af8cde20d9ba6ba2076682f.jpg

В сервиза, където ми сменят крушките на мигачите пичът казва, че вероятно е заради формата на видеото, тъй като в Европа предимно са PAL, а на акурата DVD-то желае да чете NTSC.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Здравей колега, аз също закупих няколко диска за децата, и при мен се получи така, но от 10бр само три не тръгнаха, другите си работят. Причината не знам каква е, много съм далече от тази материя. Поздрави 

• Upvote 1

Преди 19 часа, madzhara написа:

Може би малко глупав въпрос, но през USB могат ли да се гледат филми на предния дисплей или на задния?

Отделно, продължават да ме изумяват някои неща в тази кола в негативен аспект. Не само, че няма wireless Carplay, а телефонът постоянно трябва да седи мушнат в кабела, ами и не поддържа USB Hub-ове. А май е само 1 USB Port-ът, в който е Carplay/USB Music. И така излиза, че не може едновременно да ползваш Carplay и да слушаш музика от флашка... което е доста странно за кола 2019г.

Или просто аз не съм открил точните портове все още? (Но двата вляво са само за зареждане, оттам флашка с музика не тръгва)

Има упътване за тая система ето на този линк. Като цяло е доста остаряла, слагат я от 2014 до 2019-2020... 
Няма ли няколко порта в подлакътника ? 

Edited by Drone

На моя пилот чете и блурей, но пак не всички. Някои двд/блурей тръгват други не, а така и не разбрах от какво зависи.

За Carplay също имаше нещо, но за Android auto аз си купих AAWireless и не го мисля вече.

Айде пак:

Регионален код за защита на DVD дискове (на английски: Regional Protection Code, RPC) e Digital Rights Management техника за ограничаване на правата за достъп до файловете на оптичните дискове.

Region 1: USA, Canada

Region 2: Japan, Europe, South Africa, Middle East, Greenland

Region 3: S.Korea, Taiwan, Hong Kong, parts of South East Asia

Region 4: Australia, New Zealand, Latin America (including Mexico)

Region 5: Eastern Europe, Russia, India, Africa

Region 6: China

Region 7: Reserved for unspecified special use.

Region 8: Reserved for cruise ships, airlines, and other international venues.

Region 0 or Region ALL: Discs are uncoded and can be played worldwide. However, you must play PAL discs in a PAL-compatible unit and NTSC discs in an 

• Like 1
  • Thanks 1

Значи няма оправия освен да се копират дисковете с променен регион. Аз купих 10 от някаква разпродажба в озон за децата отзад да гледат, но май не може да се провери предварително за кой регион са.

Ето такава картинка с един от тези символи трябва да има на гърба на кутийката на DVD-то

image.thumb.png.3ab6b319f38a402ee3c893c00b682bcd.png

Тя показва дали е за цял свят или конкретен регион.

Edited by aleksandur
  • Like 2
  • Thanks 2

Наистина е регионът. Добрата новина е, че "празните" дискове за записване имат 0-лев регион, т.е. четат се от всички плеъри.

Тествах с презаписваемо ДВД и всичко заработи. Стъпките са само 2:

1. Свалих избран филм в ДВД формат, примерно от аренабг.
  2. Записах го с DVD Styler

Имам обаче страничен въпрос - някой сменял ли е диода, който е под страничното огледало (показал съм 2 снимки)?
Пасажерското свети като се приближа с ключа към колата, но шофьорското не. Предполагам че е за смяна.

IMG_4376.HEIC IMG_4377.HEIC IMG_4375.HEIC IMG_4373.HEIC

Здрасти, успя ли да смениш крушка(диод) в огледалото? Моите за сега светят, но знае ли човек, кое кога ще го изненада. Поздрави 

Привет,

не, все още не съм. От време на време шофьорската не свети и бях питал 2 пъти в Бултрако какво струва и може ли да се поръча. Обещаха да звъннат и двата пъти нищо... Иначе имам номер на частта.

image.thumb.png.cc0a217eac38402af4256c75ea2727d5.png