Executor 38 #1 Posted Friday at 01:04 PM (edited) Климатика спря да духа студено. Когато го включа перката на радиатора се включва, но не се чува характерното цъкане на реле или каквото е от към двигателния отсек. Преди когато пусна климатика оборотите веднага се променяха и се чуваше това цъкане. Сега обаче това го няма само перката се включва. Не знам как точно е механизма на работа, понеже ремъка е здрав върти шайбата но не знам как точно става зацепването.... Дали проблемът е в това: ЦЪК Ила ли вероятност да е термостата на климатика (не знам дали има такова чудо) и ако е от него щеше ли да тръгва перката ако е повреден ? Edited Friday at 01:26 PM by Executor Share this post Link to post Share on other sites
aleksandur 228 #2 Posted Friday at 01:30 PM Или е избягал фреона . При липса на фреон също не се включва компресора. Share this post Link to post Share on other sites
Executor 38 #3 Posted Friday at 07:10 PM Утре ще ходя на "майстор". Дано е фреонът и ако е той ми е интересно защо е изтекъл, баща ми използва колата и ден преди това е ползвал климатика. Share this post Link to post Share on other sites
borko 30 431 #4 Posted Friday at 07:34 PM Дано да не е фреона .Авто климите са почти херметизирани системи -само компресора може с времето да пуска през семеринга ,инак не трябва да чезне газта ,компресора омазнен ли ти е ?При пробив на друго място по системата може филма да стане голям и скъп и с несигурен резултат как ще работи климата .На съединителя който си посочил можеш да му измериш дали дава съпротивление или е прекъснал ,отива ли ток към него при пусната клима ,ако не дава верига намотката му -те обикновенно имат термофус който прекъсва ,разчопли го и го намери ,малка капсула с два извода последователно на намотката ,замостваш я и компресора пак ще зацепва ,ноооо много догатки станаха ,почни все пак от някъде да видим накъде върви работата . Share this post Link to post Share on other sites
dragob 35 #5 Posted Friday at 07:45 PM Според това което казваш за вчера и бащи ти е работел.според мен не ти включва копресора по някаква причина-електрическа.за един ден да избяга фреона -голям теч ще да е.бушон.реле? Share this post Link to post Share on other sites
Executor 38 #6 Posted Friday at 07:52 PM Не вярвам да е бушон реле, защото перката тръгва. Ще видя утря по-обстойно а следобяд имам уговорка с човек който се занимава с това. Share this post Link to post Share on other sites
Executor 38 #7 Posted Saturday at 07:44 AM (edited) Днес бях на диагностика, спукана тръбичка. Предлагат да я запоят или да си търся нова. Но това ще стане в понеделник вече. Иска ми се да е нова но нещо не намирам никъде. Става въпрос за тръбата с прозорчето на филтъра, която минава пред радиаторите. Edited Saturday at 08:08 AM by Executor Share this post Link to post Share on other sites