Jump to content
Legend91

LED стоп крушки, CANbus грешката остава дори след връщане към халоген

Recommended Posts

Сложих червени LED Osram W21/5W на стоповете комбинирана стоп светлина с габаритни, и ми светна brake lamp + символа за спирачките на таблото. Сега това беше доста неочаквано след като имам LED на третия стоп и задните фарчета.

Чудих се какво да правя, накрая с неохота върнах халогенните крушки. (LEDa имаше доста по-наситен цвят, и светваше моментално, и не беше  много по-ярък)

 

ОБАЧЕ. Brake lamp предупреждението на таблото остана и лявата халогенка вече не светеше. Крушката е съвсем нова, сменях ги наскоро. Жичката вътре също ми се вижда цяла. Габарита свети.  Върнах LEDa: свети! Сложих W21W халоген: свети. Утре ще разменя лявата с дясната крушка да пробвам, макар че не  ми се вярва крушка на 3 месеца и 1000 км да е изгоряла. Какво става???

Приемам с благодарност и съвети как да запазя LEDовете защото наистина светят по-хубаво.

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В испанският форум имат тема, че който има неблагоразумието да смени крушките с ледове го чака голямо приключение образно казано. Някои от тях стигат до смяна на таблото за да си оправят проблема който ледовете причиняват от изгорели съпротивления и какво ли не.

Аз от както я прочетох тази тяхна тема не смея да пипна нищо по осветлението освен ако не се налага и то само с това което от Хонда дават.   Дано не съм лош пророк и се разминеш с малкият дявол.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Митко Йотов Е те говорят за изгорели резистори, сигурно става въпрос за тези които се закачат пред ЛЕДа за да не дава грешка? Иначе как десния стоп ще свети, а левия не и то само стоп светлината му няма да свети а габарита - да, и ЛЕДа също си свети нормално и отляво и отдясно?

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам колега. Ще следим как се развиват нещата при теб и ще си покаже. 

Когато натиснеш спирачката и едновременно с това пуснеш левият мигач, започва ли стопа светлината на левият лед да примигва в синхрон с мигача? Ако да значи масата е проблем и това е малкото зло ако не значи веригата с плюса е проблем и отиваш в таблото, е това вече ще е проблем.  Не стига достатъчно напрежение за да светне крушката на стопа а на леда му трябват номинални стойности и за това свети (толкова номинални, че може по обратната верига на десният стоп да са му достатъчни за да светне). Не знам дали го обясних правилно и достатъчно разбираемо но няма как да го формулирам по друг начин.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече върнах халогенните крушки. Не искам да се занимавам с резистори, още повече че не виждам как да ги закрепя без да дупча метала, а това отива към посещение и на електротехник и тенекеджия. С халогенните на десния стоп всичко му свети, на левия му свети само габарита. Крушките са 2 в 1 стоп+габарит на една крушка. С диодите и на левия и на десния всичко им свети нормално, сякаш колата си иска диодите обратно 🤣🤣🤣

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно изгоряла се оказа халогенната крушка. Само от ваденето и вътре се виждат 2 песъчинки стъкло при все че съм я пипал едва-едва със салфетката! Крушка на не повече от 1000 км.... 🤔  А диодите имаха и гаранция и сигурно щяха да изкарат целия живот на колата. Сега още 11 лв за нов комплект от по-миналия век и готово....

Редактирано от Legend91
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...