Jump to content
KrastevK

ДПФ ядове

Recommended Posts

Здравейте отново, за съжаление вчера ми светна "сладоледа" и се чудя какво да правя. Първо пробвах 30км на газ, никакъв резултат, след това добавка на Wynns за регенерация и газ към Варна от Шумен, но уви пак нищо. 

Та въпроса ми е какви са ми вариантите сега, понеже веднъж го свалях и чистих и резултата беше временно, след 1 седмица пак светна, след това принудителна регенерация и се оправи, но за един месец. Как се проверява датчика за диференциално налягане понеже четох че може и той да е дал фира. След това мисля да се пробвам с машинно почистване, но се чудя дали ще има резултат, махането го оставям за краен вариант. Та някой може ли да сподели мнение относно машините за почистване или да даде съвет какво да правя. 

БЛАГОДАРЯ 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно във Варна е правилния човек, с правилната машина за почистване на ДПФ. Има обява в олх, ще го откриеш. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да предприема такова почистване бих искал да видя този датчик за диференциалното налягане дали е както трябва и тогава към Варна, но ако някой може да сподели какви трябва да са стойностите на датчика за да сверя с моите стойности, или работи или не работи просто не знам как да разбера какви стойности трябва да дава. Благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да допълня малко повече информация.

Колата когато я купих беше със светнал сладолед и в авариен режим,закачихме я на диагностика и показа чр последната регенерация е била преди 7000км.(Доста)Пробвахме с принудителна регистрация, но не стана т. Е. не искаше да се регенерира, свалих ДПФ-а почистих го с химия и го монтирах изчистихме грешката и колата тръгна и всичко ОК. След една седмица пак светна и тогава успахме с принудителната регенерация, колата сама изчисти грешката и се оправи. От този момент слагах добавка за чистене на Wynns, но в купето миришеше странно на нафта и още нещо по-осезаемо с климатик и въздух отвън и след 20дни пак светна . Дали е възможно ЕГР да цапа доста, защото не е чистен, дали датчика е дал фира, дали пак се е запушил филтъра, НО до сега никога не се е регенерирала сама вече 8000км.Какво може да я спира да си прави регенерацията.Бих желал отстраняването да е последната възможност. Ще съм благодарен на съвети и къде мога да направя добра диагностика в Шумен и околностите. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега. Намери някой, който разбира от софтуер, да провери дали не са ти качили софтуер за такава кола, която е без ДПФ и затова да не прави сама регенерация. Иначе няма логично обяснение, дори да не успее да се самопочисти, трябва поне да се опитва!

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...